| کد مطلب: ۱۱۵۲۹۸۳
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» شکاف در بین اصولگراها را بررسی می‌کند

فصل خودزنی‌ تندروها

آرمان ملی- سیاوش پورعلی:‌ پس از پایان حضور تندروها در راس نهاد اجرایی، از دست‌دادن سهم‌‌های بسیار از حکمرانی، شکست‌خوردن در انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی در یک انتخابات حداقلی که نوعی شکست است، حالا وارد فصل جدید خودزنی شده‌اند.

فصل خودزنی‌ تندروها

اختلافات در جریان اصولگرایی در انتخابات مجلس 1402 به اوج خود رسید و این اردوگاه که در انتخابات 98 با یک لیست توانست وارد بهارستان شوند رفته‌رفته در حال جداشدن از یکدیگر هستند و دیگر خبری از اتحاد و انسجام نیست. جدال‌ها تا جایی بالاگرفته که طیفی از اصولگراها برای جدایی از تندروها حتی حاضرند از چهره‌های اصلاح‌طلب مانند مسعود پزشکیان و میانه‌رو همانند جواد ظریف حمایت کنند. حالا بسیاری از تحلیلگران معتقدند که بزرگان و ریش‌سفیدان اصولگرایی باید اقداماتی برای این جداسازی انجام دهند. انشعابی که به‌دلیل درهم تنیدگی‌ها شاید خیلی دشوار باشد. در این مورد با یکی از تحلیلگران اصولگرا گفت‌وگو کرده‌ایم. حقیقت‌پور معتقد است که خودزنی‌ها در بین تندروها همچنان ادامه خواهد داشت و کار به‌جایی خواهد رسید که رفته‌رفته از اردوگاه اصولگرایی طرد خواهند شد. در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.

فاصله منطقی

منصور حقیقت‌پور، تحلیل‌گر اصولگرای مسائل سیاسی در پاسخ به شکاف ایجاد شده در اردوگاه اصولگرایی و اینکه چرا طیف پایداری و تندروها در وضعیت خودزنی بسر می‌برند، به ‌خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «در روزهای اخیر و باتوجه به اختلاف‌افکنی‌ تندروها در بهارستان اکنون نوبت به خودشان رسیده تا با رسانه‌ای شدن اختلافات درون خانوادگی، هویت سیاسی خود را مشخص می‌کنند. اکنون این جبهه یا بهتر بگوییم حلقه از هم‌گسسته پایداری، باتوجه به شکست‌های پی‌درپی حالا سرخورده شده‌اند و می‌خواهند از فضا استفاده و خودنمایی بیشتری کنند تا همچنان در تیتر رسانه‌ها حضور داشته باشند. پایدرای‌ها بازی را در انتخابات سال گذشته، انتخابات ریاست‌جمهوری امسال و موارد مختلف به مردم هشیار ایران واگذار کردند و امروز به هر ترتیبی می‌خواهند تا خسارات را جبران کنند.» این تحلیل‌گر مسایل سیاسی در همین مورد و با اشاره به رخ‌دادهای اخیر ادامه می‌دهد:‌ «خیلی از واقعیت‌های روز ایران نشان می‌‌دهد که همواره از سوی آنها تفسیر متفاوتی می‌شود، یا قبول ندارند و یا اینکه کاملا از آن فرار می‌کنند. اگر چه تاکنون شاهد مخالفت‌ها و تضادهای مختلفی از سوی پایداری‌ها بوده‌ایم ولی با این وجود باید بگوییم که به‌ مخالفت با دولت و البته مقامات بالادستی ادامه خواهند داد. اگر تصمیمات شورای نگهبان به‌نوعی با نظرشان در تضاد باشد در برابر این شورا هم ایستادگی خواهند کرد. هر نهادی که بخواهد با آنها مخالفتی داشته باشد در مقابلش پایداری می‌کنند. توجه داشته باشید که این طیف سیاسی همان کاری که با چهره‌هایی مانند جواد ظریف، علی لاریجانی، مسعود پزشکیان می‌کنند با سایر نفرات هم خواهند کرد. این گروه به قدری متکبر و مغرور است که بجز خودشان و اندیشه‌های شکست‌خوردشان چیز دیگری را دنبال نخواهند کرد.» ‌او با اشاره به اختلافات موجود و اینکه این تضادها همچنان ادامه خواهد داشت، اضافه داد: «این اختلافات و بازی‌های رسانه‌ای بین پایداری‌ها همچنان ادامه خواهد داشت و هرنوع رفتار و خودزنی‌‌ای از آنها خواهیم دید. نه‌ صرفا پایداری‌ها در حال خودزنی درون جبهه‌ای هستند بلکه در ادامه تضادها در بین سایر طیف‌های تندرو به اوج خود خواهد رسید. آنها بعد از اینکه سال‌ها در راس بودند و مجلس و دولت را در اختیار داشتند اکنون تحمل این شرایط سخت و گوشه‌نشینی را ندارند و نمی‌توانند ببیند کسی می‌خواهد تحریم‌ها را رفع کند، فیلترینگ را بردارد و یا قانون حجاب که مورد نظر آنها است را اجرایی نکند. به‌زودی FATF به‌ تصویب خواهد رسید و دور جدید مذاکرات ایران و غرب هم شروع خواهد شد این نشان می‌دهد که این طیف همچنان در همین آرایش خواهند ماند و مخالفت‌های خود را به اوج خواهند رساند. کار به‌جایی می‌رسید که آنها خودزنی‌هایشان را افزایش خواهند داد.» حقیقت‌پور در پاسخ به این سوال که واکنش طیف گسترده اصولگرایی به این طیف تندرو در ادامه چه خواهد بود، می‌گوید: «بین اصولگراها و تندروها فاصله منطقی وجود دارد. در انتخابات گذشته برخی از جریانات اصولگرا متاسفانه با پایدرای‌ها به توافقاتی رسیدند و لیست مشترک دادند ولی در همان روزها آقای حداد عادل آنها را پاجوش چنار خوانده بود. احساس من این است که هرچه به جلو برویم آن جناح عقلانی و منطقی اصولگرایی از تندروها فاصله خواهند گرفت و تندروها بیش از پیش منزوی خواهند شد و هرچه که در پشت‌پرده وجود داشت عیان خواهد شد.»

خودزنی

حمید رسایی، نماینده جنجالی مجلس در حالی مدعی است که شورای عالی امنیت ملی درباره قانون عفاف و حجاب رأی و نظری نداشته که پیش از این علی نیک‌زاد، نائب رئیس مجلس و البته از اعضای جبهه پایداری گفته بود این قانون براساس صلاحدید شورای عالی امنیت ملی ابلاغ نشده است. سیدمحمود نبویان، دیگر عضو پایداری در بهارستان و از هم طیفان فکری رسایی نیز این نکته را تایید کرده و در واکنشی نوشت: «تا آنجایی‌که مطلع هستم، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، ابلاغ و اجرای قانون مربوط به عفاف و حجاب را به تعویق انداخته و حتی اگر رئیس مجلس بخواهد هم نمی‌تواند مانع اجرای قانون مصوب مجلس که به تایید شورای نگهبان رسیده را بگیرد.»

تقابل با تندروها

روزنامه نزدیک به نواصولگراها در گزارشی دست به تخریب تندروهایی زد که پیش از این از نزدیکی مثال‌زدنی برخورد دارد بودند. این روزنامه در مورد تلاش طیف پایداری برای استیضاح نوشت: «اگر به بافت و چینش سیاسی مجلس نگاه کنیم می‌بینیم که تعداد نمایندگانی که سرسخت‌ترین مخالفان دولت هستند به ۷۰ نفر نمی‌رسد. در جریان عملکردهای سیاسی مخالف دولت هم نهایتا بین ۳۰ تا ۵۰ نماینده با فضاسازی این نمایندگان همراه می‌شوند. در نتیجه عمده نمایندگان در صورتی‌که دولت کاری نکند که خلاف اعتبار مجلس باشد، با این گروه همراه نمی‌شوند و بر تعامل دولت و مجلس تأکید دارند. به‌‌رغم تأکید رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته برخی نمایندگان مجلس که تلاش دارند به هر نحوی شده استیضاح را انجام دهند، سعی می‌کنند بگویند، چون الان چهار ماه و نیم از حضور همتی در دولت گذشته پس الان مشکلی برای استیضاح نیست! البته مجلس این حق را دارد که هر زمانی خواست از این ابزار خود استفاده کند، ولی باید پیش از آن بررسی کرد که استیضاح در چنین شرایطی به نفع مردم و کشور است یا نه.»

منبع : آرمان ملی
نویسنده : سیاوش پورعلی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار