| کد مطلب: ۱۱۵۲۹۷۸
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» حواشی استیضاح وزرا را بررسی می‌کند

بهارستان و آزمون دشوار وفاق

آرمان ملی- حمید شجاعی: عمر دولت پزشکیان هنوز به 6 ماه نرسیده بهارستان‌نشینان اهرم‌های نظارتی خود را به کار گرفته‌اند و طرح سوال و استیضاح از وزرا را کلید زده‌اند.

بهارستان و آزمون دشوار وفاق

غافل از اینکه چه میزان از این شرایط تقصیر عملکردهای دولت تازه کار است و چه میزان تاثیر سایر مسائل از جمله تحریم. از طرفی مساله اینجا است که نوع مواجهه مجلس با دولت چگونه است و به واقع باید چه برخوردی از جانب مجلس با دولت را انتظار داشته باشیم. پرسش اینجا است که آیا در شرایط مشابه در دولت سیزدهم مرحوم رئیسی نیز که مطابق آمار قیمت ارز بسیار بیشتر از شرایط فعلی به لحاظ درصدی رشد کرده بود  آن زمان هم بحث سوال  و استیضاح از وزرا را مطرح می‌کردند یا اینکه معتقد بودند باید مدتی از روی کار آمدن دولت بگذرد تا بتوان نسبت به عملکردها قضاوت کرد. قدر مسلم طرح استیضاح وزرا صرفا با سویه‌های سیاسی صورت می‌گیرد تا دولت را تحت فشار بگذارند. تکلیف تندروها و دلواپسان مجلس‌نشین که مشخص است اما اعجاب و حیرت از مستقلین مجلس است که در مسیر استیضاح تندروها را حمایت می‌کنند. گویی آنها نیز باورشان شده که مشکلات کشور از ناکارآمدی وزرای دولت است. اینکه مساله گرانی قیمت ارز را دستاویز قرار دهند و به‌واسطه آن وزیر اقتصاد را زیر تیغ استیضاح بکشند هیچ منطقی ندارد. چرا که هر ناظر بی‌طرفی می‌تواند به این نکته صحه بگذارد که شرایط امروزی ارز تابع مولفه‌های مختلفی از جمله تحریم‌ها است و اگر این مساله و همچنین FATF برطرف نشود نمی‌توان انتظار گشایشی در این حوزه داشت. با این حال تندروها که پشت استیضاح وزرای دولت قرار دارند با اینکه خود بر این قضیه مشرف هستند اما با غرایض سیاسی به دنبال تحت فشارگذاشتن دولت و استیضاح وزرا هستند. لذا انتظار می‌رفت که بهارستان‌نشینان زودتر از اینها رویکرد واقعی خود را در تقابل با دولت نشان دهند. این هجمه‌ها فقط از سوی تندروهای مجلس نیست بلکه روز گذشته یاسر جبرائیلی، فعال سیاسی اصولگرا با ادبیاتی نه چندان مناسب گفته در شرایط حاضر می‌توان قیمت دلار را به 20 هزار تومان رساند. حال پرسش از وی و  برخی حاضران و حامیان در دولت قبل که در آن زمان چه در دولت ، مجلس یا .... نتوانستند هیچ کاری از پیش ببرند و امروز برای دولت پزشکیان نسخه می‌پیچند این است؛ که اولا شمایی که مدعی هستید چرا در دولت قبل این کار را نکردید  و از طرفی شمایی که در 3 سال گذشته نتوانید هیچ تغییری در شرایط ایجاد کنید چگونه رویتان می‌شود دولت پزشکیان را در حوزه‌های مختلف مظان اتهام قرار دهید؟

*استیضاح 2 وزیر کلید خورد

مجلسی‌ها بالاخره پس از هشدارهای مختلف تهدیدات خود را عملی کردند به بهانه شرایط اقتصادی  طرح استیضاح را به ثبت رسادند. چنانکه یک عضو هیأت رئیسه مجلس با اشاره به طرح‌ استیضاح‌هایی که در روزهای اخیر از سوی جمعی از نمایندگان در سامانه مجلس به شکل رسمی به ثبت رسیده، اظهار داشت: در روزهای گذشته دو طرح استیضاح وزرای دولت به شکل رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است.  احمد نادری گفت: البته طرح‌های استیضاحی دیگر هم به شکل شفاهی از سوی برخی نمایندگان مطرح شده ولی طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، صرفا به آن دسته از طرح‌های استیضاح ترتیب اثر داده می‌شود که علاوه بر ضمیمه داشتن امضای حداقل ۱۰ نماینده، به شکل رسمی در سامانه مجلس نیز به ثبت رسیده باشد. وی عنوان کرد: تاکنون استیضاح آقای پاکنژاد،‌ وزیر نفت، با ۲۳ امضا و استیضاح آقای همتی، وزیر اقتصاد، با بیش از ۷۰ امضا،‌ روز چهارشنبه در سامانه مجلس به ثبت رسیده است.

*نمایندگان فرصت‌طلبی نکنند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ارتباط با مواجهه مجلس با دولت اظهار داشت: اقدام نمایندگان مجلس در قبال دولت در جهت استیضاح هم با سویه‌های سیاسی انجام می‌شود و هم به نوعی به جهت انجام وظیفه بوده است اما به نظر من آقای رئیس‌جمهور یک خطای راهبردی انجام داد و با  معرفی وزرایی که خیلی اعتقادی به جریان پیروز انتخابات نداشتند  افراد معتدل و میانه‌ای را انتخاب کرد که از مجلس رای بگیرند با همین رویکرد که می‌خواهیم با مجلس وفاق کنیم. محمدصادق جوادی حصار به «آرمان ملی» گفت: مجلس که اصلا کلا این دولت و جریان پیروز را قبول نداشت و بنابراین اگر هم رای داد به جهت این بود که رهبری فرمودند که مجلس با دولت همکاری کند و در حقیقت دلشان نبود بلکه از رای رهبری  تمکین کردند. دولت اگر می‌خواست از رهبری هزینه کند باید قوی‌ترین نیروهای معتقد به جریان فکری و فرهنگی اصلاحی و همراه با دولت را انتخاب و به مجلس معرفی می‌کرد که بعدا عملکرد آنها از طرفی هم مجلس را  مجاب به همراهی کند و هم جریان دولت را تقویت کند. عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی بیان کرد:  به نظر من عملکرد توام با خطای رئیس‌جمهور باعث شد که بخشی از نیروها به مجلس معرفی شوند که دولت هم چوب را بخود و هم پیاز را. بنابراین مجلسی‌ها بهانه دارند که بگویند برخی از این افراد آدم‌های ضعیفی هستند و برخورد می‌کنیم. اگرچه کور هم می‌داند که مخالفت مجلس به جهت ناتوانی و عدم موفقیت وزرا نیست. جوادی حصار افزود: اینکه برخی مجلسی‌ها به‌عنوان وفاق الان یک  علم به دست گرفتند  و از وزارتخانه‌ها و استانداری‌ها باج می‌خواهند این اصلا اسمش وفاق نیست. وفاق یعنی هماهنگی، برابری، همراهی، همدلی و داشتن انطباق کامل با یکدیگر. نه اینکه چون من نماینده مجلس هستم و می‌توانم استیضاح و سوال کنم به دولت فشار بیاورم. خوشبختانه یک امکانی فراهم شده که مردم متوجه شوند سوال  نمایندگان درست یا غلط است. وزیر هم باید به نماینده محترم بگوید که برو در  مجلس سوال کن، من در کمیسیون پاسخ می‌دهم اگر شما جواب من را نپذیرفتید در صحن علنی جواب می‌دهم و از تریبون رسمی به مردم می‌گویم که فلان نماینده یا این آقایان نماینده‌ها از من این کار را خواستند من نکردم و  حالا من را  استیضاح می‌کنند. وزرا بگذارند مردم بفهمند ولو اینکه از وزارت بیفتند و دنبال زندگی خود بروند، ولی با شرافت و سربلندی  زندگی کنند. اگر به فکر مردم و تعالی کشور باشند  می‌دانند که جریان شکست‌خورده این انتخابات به تنها چیزی که فکر نمی‌کرد آرامش، آسایش و رفاه مردم بود.  نمایندگان در  انتخابات رسما علیه آقای پزشکیان کار می‌کردند و تا آخرین جایی‌که توانستند تلاش کردند و اگر رهبری به میدان نمی‌آمدند و رئیس‌جمهور کد نمی‌داد که همه با رهبری هماهنگ شده نمایندگان همین کار که به دولت رای اعتماد هم بدهند نمی‌کردند.  حالا که به فرمان رهبری به دولت رای دادند تا آخر خط اجازه دهند دولت کار خود را بکند و مجلس هم کار خود را بکند و نمایندگان فرصت‌طلبی نکنند. وی تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور باید به وزرا و استانداران بگویند در برابر زیاده‌خواهی غیرمنطقی نماینده‌ها محکم بایستند، اصلا کوتاه نیایند.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار