«آرمان ملی» تقابل تندروها با کابینه چهاردهم را بررسی میکند:
پافشاری پایداریها بر تقابل با پاستور
آرمان ملی- سیاوش پورعلی: دولت چهاردهم هنوز به شش ماهگی خودش نرسیده و اگر هر دولتی در راس کار بود بدون در نظرگرفتن گرایشهای سیاسی، نمیتوانستیم انتظار بهبود وضعیت را داشته باشیم.
آن هم از دولتی که باتوجه به ابرچالشها انباشه شده وارد پاستور شد. باتوجه به شرایط کنونی جامعه، منطقه و جهان باید بگوییم که در یک موقعیت زمانی خاصی قرار گرفتهایم که بهدلیل ناکارآمدی دولتها در ادوار گذشته، حالا با چالشهای داخلی و خارجی روبهرو هستیم و این موانع معیشت شهروندان را تهدید میکند. مطالبهگری جزیره تندروها از دولت چهاردهم اما تنها به چالشهای اقتصادی، منطقهای و داخلی باز نمیگردد، هرچند در ماههای ابتدای شروع بهکار دولت برخی از مسئولان جبهه پایداری تلاش داشتند که فضا را در شرایط همکاری ترسیم کنند ولی حالا رفتهرفته حلقه محاصره را بر پزشکیان و یارانش تنگتر میکنند. در روزهای اخیر و باتوجه به نوسانات دلار، ناترازیهای انرژی و... بهانهای بهدست آمده تا تندروها در بهارستان با خونسردی درخواستهای استیضاح را در سامانه مجلس بارگذاری کنند. هرچند رئیس مجلس این رفتارها را یک اقدام نمایشی و سیاسی خواند و همچنین به آنها یادآوری کرد که رهبری از کابینه کنونی حمایت کردهاند ولی گویا تندروها کوتاه بیا نیستند آنها در این بین حتی طرح سوال از رئیسجمهور را مطرح کردهاند. در ادامه این گزارش با یکی از نمایندگان سابق گفتوگو کردهایم. گرامیمقدم معتقد است که مجلس همچنان در کنار دولت حضور خواهد یافت.
قالیباف در کنار پزشکیان
اسماعیل گرامیمقدم، قائممقام حزب اعتماد ملی و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در واکنش به تلاش جبهه پایداری برای به استیضاح کشاندن برخی وزار دولت چهاردهم به خبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «مجلس ذاتا وظیفه نظارت بر دستگاههای اجرایی دارد و این حق مجلس است که بخواهد وزیری را استیضاح کنند. آرایش کنونی مجلس بهنوعی است که طرفداران قالیباف که از ترکیب نواصولگراها، مستقلین و اصلاحطلبان هستند در مقابل قطب دیگری که پایدرایها محسوب میشوند قرار دارند. با این وجود بهنظرم کار استیضاح و چوب لای چرخ دولت گذاشتن توسط پایداریها همچنان تا پایان دولت چهاردهم ادامه داشته باشد. یعنی آنها به وفاق مطرح شده از سوی پزشکیان قانع نخواهند بود و قبولش هم ندارند. گرچه تا این لحظه پزشکیان امتیازات قابل توجهی به آنها داده است و در پُستهای سطح پایینی از مدیران مدنظر آنها استفاده کرده است. جناح تندروی اصولگرا به بهانههای مختلف برای اینکه در کار دولت اخلال ایجاد کنند وزرا را به مجلس خواهند کشاند. اما اینکه در ادامه به چه نتیجهای دست خواهند یافت باید بگوییم تلاشهای آنها به نتیجهای نمیرسند با این حال اما همه همتشان را در کاهش موفقیتهای دولت صرف خواهند کرد.» او با پاسخ به این پرسش که قالیباف همچنان به حمایت از دولت ادامه خواهد داد یا در ادامه به سوی تندروها خواهد رفت، اضافه میکند: «توجه داشته باشید که سهم زیادی از وفاق به جریان قالیباف رسیده و او اکنون سهم غیرقابل پیشبینی از مدیران حاضر در دولت را در اختیار دارد. او تلاش خواهد کرد تا در همین جایگاه سیاسی که حضور دارد کارش را ادامه دهد و گرایش کمتری به پایداری داشته باشند. باتوجه به افقهایی که همواره قالیباف بهدنبال آنها است بهنظر میرسد همکاری با دولت را ادامه خواهد داد. البته اگر مشاورانش بازهم او را به سمت تندروها سوق ندهند. باتوجه به این خودش بهتر میداند که جایگاهی در میان تندروها ندارد. چرا که آنها تفکر قالیباف را قبول ندارند. امیدواریم او همچنان در جایگاه حمایت از دولت و حل مشکلات مردم حضور داشته باشد.»
اقدامات کنونی خطاست
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی روزگذشته در واکنش به استیضاحهای مطرح شده، گفت: «همه و مخصوصا نیروهای انقلابی باید به این امر توجه داشته باشند که مردم فقط و فقط دنبال کنترل قیمت ارز هستند و تا زمانیکه جلسات نظارتی در سطوح مختلف مجلس و پیگیریها در جلسات هماهنگی بین قوا به بنبست نرسد، اقداماتی مانند استیضاح در اوج بحران قیمت ارز، خطاست. در حالی که دشمنان ایران از هر فرصتی برای ضربهزدن به اقتصاد کشور استفاده میکنند، بازار ارز به تصمیمات شجاعانه مدبرانه و آگاهانه نیاز دارد لذا طبیعی است که واردشدن به فرایند استیضاح در مقطع فعلی خلاف منافع مردم است و فقط یک اقدام نمایشی و سیاسی محسوب میشود.» او در ادامه با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب خطاب به نمایندگانی که بحث استیضاح را مطرح کردند، ادامه داد: «نمایندگان مجلس فراموش نخواهند کرد که رهبر حکیم انقلاب در دیدار با مجلس به موضوع تعامل سازنده با دولت جدید تصریح داشتند و من این موضوع را بهعنوان توصیه موکد ایشان یادداشت کردم. براساس چنین تکلیف روشنی که رهبر انقلاب برای مجلس تعیین نمودند، سیاست ما کمک به دولت و یاری به جناب آقای رئیسجمهور برای حل مسائل مردم است.»
جبهه پایداری پشتپرده استیضاحها
حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده مجلس و عضو جبهه پایداری در جلسه علنی روزگذشته در تذکر شفاهی و با تاکید بر اینکه راهی جز استیضاح وزیر اقتصاد نیست، گفت: «تبعات رهاسازی قیمت ارز را امروز در جامعه میبینیم. ما نامه نوشتیم به مسئولان، رئیسجمهور و تیم اقتصادی دولت، تذکر دادیم، بارها سوال از وزیر اقتصاد داشتیم، اما اثر نکرد، لذا چارهای نداشتیم و تنها راه باقیمانده استیضاح وزیر اقتصاد است که به هر حال در سامانه مجلس بارگذاری شده و تعداد قابلتوجهی هم از همکاران آن را امضا کردند و ما، چون نماینده مردم هستیم و خودمان را خادم مردم میدانیم، به هر حال تا پایان پای این کار ایستادهایم. » همچنین رجانیوز، پایگاه خبری جبهه پایداری در گزارشی به زمزمههای استیضاح وزیر نفت پرداخت و نوشت: «تعدادی از نمایندگان مجلس استیضاح محسن پاکنژاد، وزیر نفت، را کلید زدند. این طرح رسما در مجلس کلید خورد و دلیل اصلی آن مشکلات ناشی از ناترازی انرژی و عدم تأمین ذخایر انرژی در زمان مقرر عنوان شده است. » گفته میشود کامران غضنفری، دیگر عضو پایداری در مجلس این پروژه را ادامه خواهد داد. محمد منانرئیسی، دیگر نمانیده تندرو مجلس با ادعایی به تخلفات قانونی متعدد فرزانه صادق، وزیر راهوشهرسازی اشاره کرد و بیان داشت: «بهعنوان نمونه، در موضوع انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی و کنترل ساختمان، وزیر هیچ توجهی به هشدارهای مجلس نداشته و تخلفات قانونی آشکاری در جریان این انتخابات رخ داده است. عملکرد او در این زمینه نوعی بیاحترامی به مجلس به شمار میرود. به همین دلیل، نمایندگان مجلس با رأی قاطع، پرونده وزیر را به قوه قضائیه ارجاع دادند. اگر این روند ادامه یابد، گزینهای جز استیضاح وزیر نخواهیم داشت. » در این بین نباید علی خضریان، عضو جبهه پایداری در مجلس را از قلم بیندازیم. نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به پروژه گرانسازی ارز و دیگر اقلام ضروری زندگی مردم، گفت: «گرانسازی ارز این روزها فشار اقتصادی را بر سطح اقشار ضعیف و متوسط جامعه فزونی داده است. در چنین شرایطی دولت بهجای رفع مشکلات اساسی مردم، به دوگانهسازیهای جعلی و دستاوردسازیهای بیربط را آورده که حتما باید این تذکر جدی را از مجلس بشنود. »
ارسال نظر