«آرمان ملی»گزارش میدهد
پازل اصولگراها برای حذف تندروها
آرمان ملی- سیاوش پورعلی: شکاف در بین اصولگراها به اوج خود رسیده و رفتهرفته میتوانیم پیشبینی کنیم که تندروهایی نظیر علیاکبر رائفیپور در گوشه رینگ قرار میگیرند و اینکه در آینده چه خواهد شد باید در انتظار روزها و رخدادهای آینده باشیم.
پیش از این رسانههای اصولگرا با برنامههای مدون و هدفدار به افرادی چون رائفیپور، رسایی و... تریبون میدادند تا بتوانند در یک فضای یکدست به مقاصدی که در ذهن دارند برسند ولی حالا مشاهده میکنیم که نهتنها این رسانهها در حال عقبنشینی از چنین چهرههای هستند بلکه در گزارشی هم مسئولان صداوسیما را مورد انتقاد قرار میدهند و هم اینکه هویت علمی و جایگاه مجری و مهمان جنجالی برنامه «جعبه سیاه» (رائفیپور) را به چالش میکشد. بعد از اینکه تندروها در یک انتخابات حداقلی و بالاتر از چهرههایی مانند محمدباقر قالیباف وارد بهارستان شدند، بهنظر اتاق فکر اصولگراها تصمیمات جدید برای این طیف گرفته است. اختلافات بین تندروها و اصولگراها باعث شده تا کمکم شاهد جدایی کامل آنها باشیم. پیش از یکدست شدن فضا به نفع اصولگراها، بسیاری این وضعیت را پیشبینی میکردند که خالصسازها و اصولگراهای با شناسنامه بر سر اهداف و سهمخواهی با چالش روبهرو خواهند شد. نقل قولی که رائفیپور به رهبر انقلاب منصوب کرده بود و دهها حاشیه این روزهایش باعث شده تا بسیاری خواهان شفاف شدن پشتپرده تحرکات او باشند. تحرکاتی که نهتنها همواره وضعیت داخلی را با چالش روبهرو میکند، بلکه باعث چالش در سیاست خارجه هم میشود. در این مورد با یکی از تحلیلگران گفتوگویی انجام دادهایم. آیتی معتقد است تا جدال بین اصولگرهای میانهرو که اکنون حامی پزشکیان هستند و اصولگراهای تندرو همچنان ادامه خواهد داد.
شکاف بیشتر میشود
مهدی آیتی، تحلیلگر مسائل سیاسی در واکنش به شکافی که در اردوگاه اصولگراها رخ داده و رسانههای این جناح خواستار محدودیت تندروها شدهاند، به خبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «اصولگراها از ابتدای انقلاب معتقد بودند که حاکمیت باید به صورت یکدست در اختیار آنها قرار بگیرد و با آمدن دولت سیزدهم و مجلس یازدهم این رویا به حقیقت تبدیل شد ولی در ادامه دیدیم که همین عاملی برای شکاف در اردوگاه اصولگرایی شد. یکدستی خود عامل اختلاف و سهمخواهی میشود همچنان که تحلیلگران برای بهتر پرداختن به این آسیب به آواخر دوران پهلوی اشاره میکنند. تکصدایی و تکحزبی به نفع هیچ ساختاری نسیت. طبق پیشبینیها اختلافات بین اصولگراهای تندرو و میانهرو ادامه خواهد داشت. حالا که پزشکیان با اتکا بر رهبر انقلاب وارد پاستور شده است از سوی اصولگراهای میانهرو مورد حمایت قرار میگیرد و این حمایتها ادامه هم خواهد داشت. با این شرایط، اصولگراهای تندروها مخالفتشان را با دولت ادامه خواهد داد و تشدید هم میکنند. اصولگراهای تندرو همان پایداریها هستند و هر روز از یک تشکیلات منسجمتری رونمایی میکنند که جبهه صبح ایران به دبیرکلی رائفیپور هم از این دست است. آنها از تریبونهایی که دارند استفاده میکنند و متاسفانه در برخی از دستگاهها بهخصوص رسانه ملی نفرات تاثیرگذاری دارند. مشاهده میکنیم که برخی از تندروها حتی رابطه خوبی با رهبر انقلاب ندارند. این جبهههای تندرو در داخل خودشان قوانین عجیبی دارند و در ادامه جبهه معتدل اصولگراها و دولت پزشکیان را تخریب میکنند و در ادامه به جنگ خاورمیانه هم دامن خواهند زد که این برای ایران نشانه خوبی نیست.» او در پاسخ به اینکه با دارودسته رائفیپور و... چه برخوردهای باید صورت بگیرد، ادامه میدهد: «همین که حالا خبرگزاریهای اصولگرا به استفاده تندروها از رسانهملی انتقاد میکنند خود نشان میدهد که حاکمیت دنبال برخورد عقلانی با این طیف است. قوهقضاییه باید طبق قوانین با کسانی که ناامینی سیاسی ایجاد میکند و برخلاف منافع ملی اقدام میکنند، برخورد کند. حتی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور که وظیفه حفظ امنیت ملی را دارند باید پشتپرده این نفرات را برای شهروندان آشکار کنند.»
جدال رائفیپور و تسنیم
علیاکبر رائفیپور، دبیرکل جبهه صبح ایران به بهانه آغاز بهکار این جبهه در شب انتخابات اسفند 1402 گفت: «انتخابات پیشرو هدف کوتاهمدت است و بنای ما بر این است که جریان متفاوتی در فضای سیاسی کشور ایجاد شود.» شاید او در گذشته از جایگاه رسمی برخوردار نبود و تنها او را با سخنرانیهای جنجالیاش میشناختیم ولی حالا باتوجه به مسئولیتی که برای خودشان در نظر گرفتهاند عملکردشان نیاز به بررسی بیشتری دارد. روز گذشته خبرگزاری تسنیم در گزارشی متفاوت باز هم به طیف تندرو به کاپیتانی رائفیپور پرداخت و اینبار حتی از صداوسیما هم انتقاد کرد که چرا به چنین نفراتی آنتن میدهند؟ در این گزارش نهتنها نگارنده به رائفیپور بهاندازه پرداختهاند و از خجالتش بیرون آمده، آمدهندآمدهبلکه بلکه بهبلکه به اهداف این طیف سیاسی و نامهایی مانند مجتبی ذوالنور، نایب رئیس مجلس و حمید رسایی، نمانیده مجلس شورای اسلامی اشارههایی داشته است. همانطور که در ادامه اشاره خواهیم کرد حضور رائفیپور در صداوسیما بازهم خبرساز شده است ولی تسنیم در گزارش خود تنها به این موضوع نپرداخته است. در قسمتی از این گزارش که به برنامه «جعبه سیاه» اشاره دارد، آمده است: «رائفیپور بودن، فینفسه مسالهای نیست، شاید افراد قابل توجه دیگر هم باشند که علاقهمند باشند دیده شوند و یا استاد خطاب شوند و به نحو هرچند سطحی، اما در سیاست حاضر باشند، تا آنجا که از بخت بد رایدهندگان، فردی همچون آقای ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی سابق مجلس هم خود را تا آنجا کوچک کند که مشقی که استاد به او دیکته کرده را بخواند، امّا مساله اینجاست که نهادهای مهم در کشور که باید «معبر ارتقای عقلانیت و اخلاق» در کشور باشند چه میکنند؟ آنها مسیر را برای این سیاست و روش سخیف هموار میکنند یا درصدد ارتقای عقلانیت انقلابی در نیروهای جوان هستند؟» این خبرگزاری در ادامه و با انتقاد از پیمان جبلی، رئیس صداوسیما نوشته است: «درواقع رائفیپور مساله نیست، مساله اصلی مسیر برخی برنامههای صداوسیما و البته بعضی نهادهای دیگر است که البته ظاهرا خیلی هم این موارد، «استثنا» نیست. مثلا در همین جعبه سیاه، یکی دیگر از افرادی که در همین ایام دعوت شده، آقای حمید رسایی است، یکی از رادیکالها و ستیزهجویان اصلی در سیاست که یکی از آخرین حضورهای حاشیهسازش در تلویزیون، به اخراج معنادار معاون سیاسی وقت صداوسیما (آقای علیرضا خدابخشی) منجر شد، اما حالا جعبهسیاه افق دوست داشته، پرتره او را هم به مخاطبان نشان دهد. پرترهای که بیش از هرچیز تبلیغ کسی است که از موانع عقلانیت در سیاست است... مشخص نیست آقای جبلی از چنین برنامههایی اطلاع کامل دارد و یا خیر، امّا ظاهرا تبدیل «جعبه جادویی» به جعبهای واقعا سیاه چندان کار دشواری نیست، یک عدد برنامه میخواهد و یکی دو میهمان مسالهساز». نفراتی مانند حمید رسایی، منوچهر متکی، سیدمحمود نبویان و امیرحسین ثابتی از جمله چهرههای سیاسی موجود در فهرست جبهه صبح ایران بود.
ارسال نظر