«آرمان ملی» نقشه جدید علیه پاستور را بررسی میکند
مدیران دولتی در محاصره تندروها
آرمان ملی- مطهره شفیعی: هر روز یک نوع فشار از سوی دلواپسان به دولت وارد میشود. یک روز نرخ دلار و روز دیگر عدم اجرای مصوبه حجاب و هر روز یک بهانه! از سوی دیگر حساسیت نهادهای رسمی و نظارتی بر دولت وجود دارد که وظیفه قانونی آنهاست اما دلواپسان بهویژه رسانههای آنها از این موضوع برای ضعیف نشان دادن دولت بهره میگیرند.
* عامل آلودگی هوا!
بهعنوان نمونه احمد اسدیان، معاون سازمان بازرسی کل کشور طی یک سخنرانی در کرج گفته است: «در مساله قانون هوای پاک، سازمان حفاظت محیطزیست میتواند گزارش دقیق و درستی از عملکرد واحدهای ذیربط مبنی بر اجرا یا عدم اجرای این قانون تهیه کند و ترک فعلها را به سازمان بازرسی معرفی نماید.» او همچنین با اشاره به اینکه سازمان بازرسی، رصد و نظارت را بهصورت ویژه در دستور کار قرار داده است، اظهارکرد: «در سالی که گذشت شماری از مدیران مرتبط با حوزه محیطزیست به واسطه ترک فعل و کمکاری به سازمان بازرسی احضار و به دیگر مراجع قضائی معرفی شدند.» دلواپسان یادشان رفت عمر دولت پزشکیان بسیار کوتاهتر از یکسال است و بهنظر میرسد مدیرانی که به گفته اسدیان احضار شدند مربوط به دولت اصولگرای قبل و حتی پیش از آن بودهاند اما در چنین شرایطی برخی رسانههای اصولگرا از تیتر «سازمان بازرسی بهدنبال مدیران کمکار حوزه محیط زیست» استفاده و چنین القا کردند که مدیران دولت پزشکیان در حوزه محیطزیست کمکاری کردهاند. «مشرق» از جمله این دلواپسان است که نوشت: «همانطور که مشاهده میشود مثلا در بحث آلودگی هوا با اینکه آلودگی یک معضل جهانی است و تمام کلانشهرهای بزرگ دنیا با این قضیه دست به گریبان هستند اما شاهدیم که ترک فعلهایی نیز صورت میگیرد که باید با آنها برخورد شود. (کما اینکه این روند برقرار است)» و به شکل عجیبی به ناگاه به بحث گرانی پرداخته است: «همینطور در مساله گرانی با اینکه سازوکارهای کلان اقتصادی راهحلهای مختلفی را مطرح میکند اما ضروریات اولیهای مثل لزوم نظارت دولت بر بازار، لزوم اجرای مصوبات اقتصادی و لزوم اجرای قوانین مربوط به حیطه معیشت و مسکن مردم از سوی دولت نیز وجود دارند که باید با عزمی جهادی برای اجرای آنها مبادرت کرد. باید اذعان کرد که یکی از مشکلات اجرایی کشور ما که منجر به مشقتهایی برای مردم نیز شده است؛ اجرا نشدن و یا اجرای ضعیف همین قدر متقّنها و واضحاتی است که باید قبل از رسیدن به سازوکارهای کلان و چالش نظریهها؛ نسبت به اجرای آنها اقدام کرد. نهادهایی از قبیل سازمان بازرسی، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و رسانهها میتوانند در ایجاد مطالبه و ضرورتبخشی نسبت به اجرای این راهحلهای آشکار و فوری نقش مهمی داشته باشند.»
*گرانی هدیه دولت پزشکیان؟
یا وضعیت معیشتی مردم که سوژه مخالفان دولت برای تضعیف پزشکیان و یارانش قرار میگیرد چنان که گویی در دولتهای قبلی رضایت زیادی از وضعیت اقتصادی وجود داشت اما با آغاز دولت پزشکیان به یکباره معیشت مردم و اوضاع اقتصادی کشور دگرگون شده است. فریدون همتی، نماینده ایلام و نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس طی تذکری در صحن علنی مجلس گفته است: «وزارتخانههای صنعت و جهاد کشاورزی برای نظارت بر بازارها، شبانهروز باید فعالیت کنند و اجازه ندهند در کف بازار به بهانه تغییر نرخ ارز هر کسی قیمت کالای خودش را بالا ببرد و فشار اصلی به پشتوانه انقلاب که مردم هستند، بیاید.» اظهارات این نماینده چندان هجمه به دولت تلقی نمیشود اما تفسیر رسانههای اصولگرا و تحریف اظهارات همتی قابل تامل است، بهعنوان نمونه یک رسانه اصولگرا در تبیین اظهارات این نماینده نوشت: «نظارت کارای دولت بر قیمتها و بازار»؛ رفتاری پیشرفته، اصولی و اقتصادی است که در تمام کشورهای بزرگ دنیا انجام میگیرد اما در ایران ما عدهای با اسم رمز قیمتگذاری دستوری مخالف آن هستند و اجازه تسرّیاش را نمیدهند. اجازه ندادن و مقاومتی که موجب بروز یک بیماری مزمن به نام «گرانی بیقاعده» در بازار کالا و خدمات ایران شده است. این بیماری که هنگام نبود نظارت دولت بر بازار و بروز پدیده بیدولتی حادث میشود؛ از هیچ قاعده بازاری، دلاری، تحریمی و تورمی پیروی نمیکند و طی آن قیمتهایی که صرفا بر اساس سودپرستی و طمع تعیین شدهاند بازار را از کانال رقابتی خارج میسازند. امر واضح نیز آن است که مادام که مقامات دولتی به این گزاره نظارتی تن ندهند و آن را با اقتدار به پیش نبرند؛ این ویروس مزمن همچنان به پیشروی خود تا انهدام کامل معیشت مردم و اقتصاد ادامه خواهد داد! در مقوله نظارت بر بازار همچنین باید به یک تعارض بزرگ هم نگریست و آن اینکه اگرچه عدهای دائما به افزایش نرخ دلار اعتراض میکنند اما کسان زیادی از همین عده راجع به مقوله مهم «نظارت بر بازار» که یک قاعده مهم و مبنایی در اقتصاد است هیچ نمیگویند و بر خلاف دلار، مطالبهای از دولت ندارند. نتیجه این تعارض که اثر نابلدی یا خدای نکرده بددلی با مردم است؛ البته ادامه یافتن مشکلات اقتصادی خواهد بود.
*بیتوجهی به منافع ملی
موفقیتهای دولت پزشکیان مانند رفع فیلتر از دو اپلیکیشن یا صداقت رئیسجمهور سبب شده که جامعه دولت چهاردهم را دولت مردمی بدانند و میدانند این دولت بر اساس خواست آنها حرکت میکند. همین مولفهها هراسی در دل اصولگرایان ایجاد کرده و خود را حذف شده از صحنه قدرت در آینده میبینند، بنابراین از هر فرصتی برای هجمه به دولت بهره میگیرند. تنها مولفه مهمی که این دسته از اصولگرایان از آن غافل هستند شرایط بینالمللی و چالشهایی است که وجود دارد. با آغاز به کار ترامپ شاید فشارها بر کشور افزایش پیدا کند و اتحاد در داخل راه عبور از این مشکلات است که متاسفانه برخی اصولگرایان از آن غافل هستند.
ارسال نظر