| کد مطلب: ۱۱۵۱۲۰۸
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» تحقق مطالبات جامعه را بررسی می‌کند

موانع تحقق وعده‌ها

آرمان ملی- حمید شجاعی: گرچه بیش از 4 ماه است که دولت مسعود پزشکیان روی کارآمده؛ اما همین مدت کم نیز کافی بوده تا مخالفان و تندروها به‌دنبال زمینگیرکردن دولت و سیاه‌نمایی به قصد ضربه‌زدن به اعتبار دولت باشند.

موانع تحقق وعده‌ها

اما خود دولت باید به فکر باشد و درگیر بازی‌های تندروها نشود و به‌دنبال پیگیری حل مشکلات و تحقق وعده‌های داده شده بر آید. چرا که مردم از دولت مطالبه می‌کنند و پاسخ شفاف از دولت می‌خواهند. بنابراین پزشکیان و دولتمردانش باید با عملکرد موثر پاسخ‌های شفافی برای جامعه داشته باشند تا سرمایه اجتماعی خود را نیز افزایش دهند.

*حل مشکلات جامعه؛ اولویت دولت

دولت‌ها در ایران همواره با مشکلات و مسائل مختلفی مواجه بوده‌اند و جدای از آن خود نیز با وعده‌های مختلفی که به جامعه می‌داده‌اند وظایف خود را در جهت حل  مشکلات و تحقق وعده‌ها دو چندان می‌کردند. این در حالی است که دولت‌ها همواره خود را میراث‌دار دولت‌های سابق دانسته‌اند و همواره نیز در بروز کوچک‌ترین اتفاقات و مشکلاتی به این مساله پرداخته  و همه چیز را به گردن دولت سابق انداخته‌اند. در چنین شرایطی، اما دولت مسعود پزشکیان این رویه را برهم زده و صرفا همه تلاش خود را برای حل مشکلات و تحقق وعده‌های داده شده به کار گرفته است. با این حال بروز برخی مشکلات مثل بروز ناترازی‌ها در برق و گاز، مساله آلودگی هوا و مشکلات اقتصادی باعث شده تا که به واقع میراث دولت قبل بوده موجب شده تا نگاه جامعه نسبت به عملکرد دولت پزشکیان با هاله‌ای از ابهام همراه باشد. اما در حالی که دولت خود تمایلی به اینکه بگوید چه چیزی دریافت کرده ندارد باید مشخص شود که آنچه امروز موجبات نارضایتی جامعه را فراهم آورده چه بوده است. البته شکی نیست که در برخی اقدامات و عملکردها بعضا نقدهایی به دولت و دولتمردان وارد است؛ اما وجه غالب در بروز شرایط کنونی میراث دولت قبل بوده که به این دولت رسیده و باعث شده تا پزشکیان و دولتمردانش در عمل انجام شده قرار گیرند و نتوانند آنطور که باید برنامه‌های خود را پیش ببرند. گرچه مساله دیگری که بسیار مهم است و بارها بدان اشاره شده نیز بحث کارگزاران دولت است و در بالابردن راندمان کاری دولت و عملکردها بسیار موثر است. چه اینکه خود رئیس‌جمهور پزشکیان نیز در مراسم تجلیل از نشان‌آوران المپیادهای علمی ‌جهان اظهار کرد: با افراد بی‌سواد نمی‌توان به‌جایی رسید. بسیاری از فعالان سیاسی نیز بر این باورند که اگر اجازه داده می‌شد که چه از انتخاب وزرا گرفته تا مدیران ارشد و میانی رئیس‌جمهور نفرات مدنظر خود را انتخاب و به کار بگمارد شاید امروز شرایط به گونه دیگری بود. هر چند که جریانات منتقد و مخالف دولت همین شرایط فعلی را نیز بر نمی‌تابند. مطلوب آنها تلاش برای ناکامی‌ دولت در حل مشکلات و تحقق وعده‌های داده شده است. اما برای اینکه آنها به اهداف خود نرسند و طبق معمول در ادوار گذشته ناکام بمانند دولت باید بدون توجه به تندروها و تهدیدهایشان صرفا به اهداف و برنامه‌های خود بپردازد و مطالبات جامعه را محقق کند. به طور مشخص تلاش برای حل مشکل ناترازی‌ها، برنامه‌های مدون برای حل مشکلات اقتصادی و حرکت موثر در جهت رفع فیلترینگ و از دستور خارج‌کردن قانون حجاب از مسائلی است که دولت می‌تواند با انجام آنها شرایط را نسبتا مطلوب و میزانی از رضتایتمندی را در جامعه ایجاد کند. البته ناگفته پیدا است که بخش مهم مساله به سیاست خارجی باز می‌گردد که در این حوزه نیز دولت ناگزیر از مذاکره با غربی‌ها در جهت رفع تحریم‌ها است. لذا دولت باید مقتدرانه در این مسیر حرکت کند و توجهی به مخالفان و منتقدان نکند. چرا که پشتوانه رای مردمی‌ را دارد و حاکمیت نیز پشتیبان دولت است.

* نباید بگذاریم فشار بازهم بر مردم ایران مضاعف شود

معاون اول رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در خصوص مشکلات جامعه اظهار داشت:‌ ما به‌دلیل دیر تصمیم‌گرفتن یا به موقع تصمیم‌نگرفتن، چنین شرایطی برای کشور پیش ‌آورده‌ایم. همه حیات اقتصادی و سیاسی مردم و زندگیشان به انرژی و برق بستگی دارد. نمی‌توان گفت که می‌خواهم کشور را توسعه دهم، اما با کمبود برق روبه‌رو هستم.  اسحاق جهانگیری گفت: طراحی نظام تصمیم‌گیری ایران، سخت است. ساختار تصمیم‌گیری ما برای حل مسائل اصلی کشور است و در نهایت مجموعه حکومت است که دیر تصمیم گرفته‌ است. من فکر می‌کنم یکی از شاخص‌های نظام ما دیر تصمیم‌گیری یا عدم استفاده از فرصت‌ها یا به تعویق انداختن کارها و کار امروز را به فردا موکول‌کردن بوده‌ است. وی افزود:  برداشت من این است که بیش از دولت‌ها، محیط حاکم بر دولت تعیین‌کننده بوده است. سیستمی‌ طراحی کرده‌ایم که به سمت کارآمدکردن سیستم مدیریت کشور پیش نرفته‌ است. به نظر می‌آید که در همه بخش‌های کشور شجاعت تصمیم‌گیری درباره مسائل کشور را نداریم. عضو بلند پایه حزب کارگزاران بیان کرد: ما چند موضوع داریم که باید خط قرمزمان باشد. از جمله منافع ملی کشور و مصلحت عمومی‌ مردم که باید بر هر موضوع دیگری حاکم باشند و نباید هیچ کاری را خلاف مصلحت عمومی ‌مردم انجام دهیم. هیچ‌وقت نباید کاری خلاف منافع ملی انجام دهیم، چه حزب و گروه‌ باشیم یا فرد. من با دعوا در اداره کشور موافق نیستم و معتقدم که فصل دعوا، فصل انتخابات است. شاید دعوا تعبیر خوبی نباشد. فصل نقد و تندی به یکدیگر فصل انتخابات است. بعد از انتخابات فصل کار است. هر گروهی که روی کار می‌آید باید آن‌قدر بلوغ داشته ‌باشد که بداند گروهی که روی کار آمده، حالا رئیس‌جمهور است و رئیس‌جمهور همه ما است، حتی اگر ما مخالفش بودیم و رقیب هم داشته، رای آورده ‌است. جهانگیری عنوان کرد: اصلا به سمتی حرکت نمی‌کنیم که ببینیم مشکلی داریم یا نه؟ که بعد برای حل مشکل اقدام کنیم. کشور اگر بخواهد توسعه پیداکند، فقط بردوش نخبگانش رشد خواهند کرد. نخبگان به محض این‌که پزشک، سرمایه‌گذار و تولیدکننده بزرگی می‌شوند و به منابع مالی بزرگ دسترسی پیدا می‌کنند، به‌جای آن‌که بمانند در کشور، ما کاری می‌کنیم که فکر کنند در کشور نتیجه‌ای نخواهند گرفت. لذا من فکر می‌کنم این گفت‌وگوها باید راه بیفتد. ما می‌توانیم مسائل ایران را حل کنیم. واقعا مسائل ایران، با وجود این مردم، حل‌شدنی است. این‌که فکر کنیم در همه چیز ما به ته خط رسیده‌ایم، درست نیست. ما باید سیاست‌هایمان را درست کنیم. رویکردهای اشتباهی داشتیم که باید اصلاح شوند. باید یک برنامه برای دوره ترامپ هم تهیه شود و در کشورهای میز آقای رئیس‌جمهور و دیگر مسئولان کشور باشد که برای مقابله با شرایط سخت از آن استفاده کنند. ما نمی‌توانیم با ژست‌گرفتن بگوییم که مذاکره نمی‌کنیم و بگذاریم مشکلات مردم باقی بمانند. ما باید با تمام ظرفیت و قدرت دیپلماسی‌مان به‌دنبال حل مشکلات خودمان با دنیا و آمریکا از طریق مذاکره باشیم. نباید بگذاریم فشار بازهم بر مردم ایران مضاعف شود.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار