حکم یوسف پزشکیان بهانه هجمه به معاون اجرایی
یک انتصاب و هزار تخریب
آرمان ملی- مطهره شفیعی: واکنش اصولگرایان پس از چند روز از صدور حکم یوسف پزشکیان به چه دلیل است؟ آیا در انتظار لغو حکم بودند یا خواهان اطلاع از نوع مواحهه اصلاحطلبان با این حکم شدند.
به هر حال هر دلیلی که داشت از روزگذشته هجمهها به انتصاب پسر رئیسجمهور شدت گرفته است. حتی برخی این موضوع را بهانه هجمه به دیگر دولتمردان قرار دادند مانند رجانیوز که معاون اجرایی رئیسجمهور را مورد انتقاد قرار داد و نوشت: «قائمپناه، معاون اجرایی مسعود پزشکیان در مصاحبهای پیرامون قانون منع بهکارگیری افراد در مشاغل حساس بیان کرده است: «سفیری در خارج از کشور بچهدار شده است و قهرا شناسنامه آن بچه مال آن کشور است آیا دیگر نباید در کشور مسئولیتی داشته باشد؟ و یا اگر رزمنده عزیزی که مستشار ما در لبنان است بچهدار شد؛ بعدا بخواهد وزیر شود؛ بهدلیل اینکه فرزندش در لبنان به دنیا آمده است؛ نباید وزیر شود؟ یا نظامی ما در سوریه حسب مأموریت جمهوری اسلامی در آن کشور بچهدار شده به ایران برگشت، ۱۰ سال دیگر نباید وزیر دفاع شود؟» این مغالطه قائمپناه برای فریب اذهان عمومی در حالی بیان شده است که طبق قوانین اکثر کشورهای دنیا، برای کسب تابعیت قهری هر کشوری، پیگیریهای حداقلی از طرف فردی که مشمول واقع شده لازم است و بدون پیگیری او این تابعیت اعطا نخواهد شد. از طرفی حتی اگر به هر دلیلی تابعیت قهری بدون پیگیری فرد به فرزندش اعطا شده باشد؛ با پیگیریهای پسینی میتوان آن را لغو کرده و خود را از مشمولیت قانون منع بهکارگیری خارج کند. بااینحال قائمپناه با کتمان حقیقت در این باره به اینکه چرا باید فردی از مقامات رسمی جمهوری اسلامی در زمان مأموریت مستشاری و یا دیپلماتیک خود، برای کسب تابعیت کشور دیگری برای خانوادهاش اقدام کند، هیچ اشارهای نکرده و با مطرحکردن سؤالاتی بیربط، سعی در فرافکنی و تطهیر افرادی همچون ظریف از اقدامات خلاف قانون او دارد.
* نقاب حامی بر چهره مخالفان
نکته قابل تامل آنجاست که برخی رسانههای حامی دولت با مخالفان همسو شده و بهرغم اینکه میدانند حضور یوسف در ریاست جمهوری یک نیاز است اما به این انتصاب ایراد وارد میکنند و مینویسند: اگر به روسای پیشین جمهور گیر ندادیم که چرا برادرانتان را وارد دم و دستگاه ریاست جمهوری کردید برای این بود که از آنها انتظار عجیب و غریبی نداشتیم. اما وقتی کسی دعویاش پیروی از علی(ع) و نهج البلاغه است باید از او پرسید کجای این رفتار شبیه رفتار مردی است که در مقابل تقاضای کمک برادرش آهن تفتیته را به چهرهاش نزدیک کرد تا لهیب آتش دوزخ را به او یادآور شود؟ اگر آقا یوسف بیآنکه ذرهای به دولت پدرش نزدیک شود در همان رشته فیزیک به توفیقاتی دست پیدا کند نمیتواند الگویی باشد برای جوان ایرانی و مهمتر از آن نمونه یک دولت بیحرف و حدیث؟ اگر حسن آقا بیرون از مناسبات دولتی و حکومتی بتواند کاری راه بیندازد و موفق شود و زیر پر و بال خیلیها را بگیرد نمیتواند سندی باشد برای اثبات عدالتورزی پدرخانم محترمش؟» و سایت اصولگرای فرارو این متن را با تیتر آقای پزشکیان اشتباه کردید منتشر میکند.
* چند انتصاب فامیلی
انتصابهای فامیلی غیرضروری در دولتهای مختلف وجود داشته است مانند دولت محمود احمدینژاد که برادر رئیسجمهور وقت یعنی داود احمدینژاد که از نیروهای سابق اداره اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سمت ریاست بازرسی نهاد ریاستجمهوری منصوب شد. مهدی احمدینژاد، فرزند محمود احمدینژاد که در بازرسی ریاست جمهوری حضور داشت. مهدی خورشیدی آزاد، پسر احمد خورشیدی آزاد و تنها داماد محمود احمدینژاد بود. وی در دولت اول احمدینژاد طی حکمی با امضای پرویز داودی به سمت مشاور نهاد و دبیر شورای مشاوران رئیسجمهور رسید. حمیدرضا افراشته، داماد خواهر احمدینژاد دیگر عضو خانواده احمدینژاد بود که به پاستور رفت در گروه مشاوران جوان نهاد ریاست جمهوری، معاونت استانها را بر عهده گرفت. در دولت سیزدهم هم برادر داماد رئیسجمهور در وزارت ارشاد پست گرفت. مسعود فیاضی، برادر داماد زاکانی و معاون زاکانی در مرکز پژوهشهای مجلس، از سوی رئیسی بهعنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شد که البته پشت سد «بهارستان» ماند و نتوانست رأی اعتماد بگیرد.
ارسال نظر