«آرمان ملی» حمله به دولت از تریبون مجلس را بررسی میکند
نقشه تندروها برای جدایی مجلس از دولت
آرمان ملی- حمید شجاعی: شاید زمانیکه مسعود پزشکیان شعار وفاق ملی را مطرح کرد و خواستار آن شد که همه قوا و دستگاهها با هماهنگی و همدلی امور کشور را پیش ببرند و درصدد حل مشکلات کشور بر آیند به این نکته فکر نمیکرد که شاید این وفاق چند ماه بیشتر طول نکشد و مخالفان، تندروها و دلواپسان بالاخره ماهیت درونی خود را افشا کنند و برای دولت او شمشیر از رو ببندند.
اما واقعیت این است که بر خلاف رئیسجمهور و هیأت دولت که به وفاق ملی باور دارند و معتقدند که همه کارها را میتوان با هماهنگی و همگرایی پیش برد برخی جریانات هستند که به قاعده یا با ما یا بر ما اعتقا دارند. به عبارت دیگر آنها هر مساله را اینگونه تعریف میکنند که موضع ما واحد است و هر کسی در کنار ما قرار گرفت و موضع ما را تایید کرد با ما است، اما هر کسی که خلاف موضع ما را مطرح کرد حتی اگر بخواهند که با ما تعامل کند بر علیه ما است و باید در مقابل او بایستیم. اتفاقی که تندروها از همان ابتدای کار بر علیه دولت پزشکیان رقم زدند و از ماجرای انتصابات گرفته تا رای اعتماد به اعضای کابینه و... دولت را تحت فشار و تخریب قرار دادند. اما جالب اینجا است مجلسی که در ماجرای رای اعتماد با نگاه وفاق گونه با دولت دست همگرایی و همراهی داد چگونه امروز محل جولان تندروهایی شده که جز زمینزدن دولت کار دیگری ندارند. گویی اینکه از میان بیش از 100 نماینده حامی دولت کسی نیست که در مقابل جماعت تندرو بهارستاننشین بایستد و به اتحاد دولت و مجلس تاکید کند. تندروها در جای خود اما انتظار از اکثریت همراه با وفاق ملی دولت پزشکیان این است کسی آنها را محدود کرده و به حاشیه برانند تا روابط دولت و مجلس دستخوش حاشیهسازی و جنجال نشود. اینکه عدهای بخواهند به واسطه برخی مسائل را دستاویز قرار دهند که دولت را مورد هجمه و تخریب قرار دهند نه تنها صحیح نیست، بلکه بسیار مذموم و نکوهیده است. در حالی که نمایندگان این مجلس 2 بار در مقاطع مختلف با مقام معظم رهبری دیدار کردند و ایشان نیز ضمن تاکید بر همراهی دولت فرمودند که «موفقیت دولت موفقیت نظام و همه ما است» حال پرسش اینجا است که چرا تندروها و بهارستانیها هنوز از 100 روز اول دولت نگذشتهایم علم مخالفت با دولت برداشتهاند و خلاف بیان رهبری به جای کمک به دولت هجه میکنند؟ این نکتهای است که نشان میدهد حملات به دولت مشکوک و سازمان یافته است.
* حمله به دولت از تریبون مجلس
انتظار میرفت که تندروها به وفاق ملی پزشکیان باور نداشته باشند و مبنای کار را منویات و اهداف مدنظر خود قرار دهند. چه اینکه هر چه دولت بیشتر از وفاق و همگرایی صحبت کرد آنها بیشر خود را کنار کشیده و به دولت حمله و هجمه کردند. تفاوتی هم نمیکند چه موضوعی و برای چه وقتی هدفزدن دولت و دولتمردان باشد موضوع و دستاویز به خوددی خود پیدا خواهد شد. جالب اینکه دلواپسان و تندروهای مجلسنشین که در گذشته خاتمی ، روحانی و ظریف را مورد هجمه و حمله قرار میدادند امروز پزشکیان را نیز بر نمیتابند و به جهت تصمیمات، سیاستها و اقدامات وی را به سوال و استیضاح تهدید میکنند. چه اینکه روز گذشته صمصامی، نماینده مجلس خطاب به پزشکیان گفت: «اگر جلوی این سیاست مخرب را نگیرید مجبوریم از ابزار طرح سوال و استیضاح استفاده کنیم». البته این تنها موضع نبود و امیر حسین ثابتی نماینده تندرو تهران طی اظهاراتی با هجمه به دولت بیان داشت: «آقای پزشکیان این مدل اداره کشور کجای نهجالبلاغه آمده است؟ نکند نهجالبلاغه جلد دومی هم دارد که از روی آن کشور را اداره میکنید و ما نمیدانیم.» وی با بیان اینکه دولت جز گرانسازی چه برنامهای برای اداره کشور دارد؟ عنوان کرد: «در ۱۰۰ روز اول دولت، رکورد گرانسازی تمامی دولتها بعد از انقلاب شکسته شده است. برنامه هفتم را نابود میکنید نه اینکه اجرا میکنید و احتمالا بعدها میخواهید به گردن سایرین بیندازید.» اما پرسش از آنهاییکه امروز حامی مردم و مستضعفان شدهاند این است که تا دیروز کجا بودید و چرا زمانیکه گرانی و گرانیسازی در دولت پیشین به حد اعلی خود رسید صحبت از سوال یا استیضاح از رئیسجمهور نکردید و به یاد مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم نیفتادید؟ این است که نشان میدهد آنها که برای مخالفت با دولت شمشیر از رو بستهاند نه از جهت داشتن دغدغه مردم که از روی منویات باندی و جناحی دست به این کار میزنند تا با کارشکنیهای این چنینی دولت را زمینگیر کنند. در این راستا کمترین انتظار از دولت این است که حداقل بگویند دولت و وزارتخانهها را در چه شرایطی تحویل گرفته است و میراث گذشته برای این دولت چه بوده که حال عدهای این مشکلات و مسائل را از چشم دولت چهاردهم میبینند.
*منتقدان خودشان از وضعیت موجود بهتر خبر دارند
سخنگوی دولت اظهار داشت: کسانیکه در انتخابات مشارکت کردند نه به جهت صرف معیشت که به جهت کرامت این کار را کردند. فاطمه مهاجرانی در پاسخ به این پرسش «آرمان ملی» که با توجه به افزایش قیمتها که باعث ایجاد نارضایتی در جامعه شده و مخالفان و تندروها از این مساله سوءاستفاده و بر علیه دولت سیاهنمایی میکنند واکنش دولت چه خواهد بود، گفت: هرچند موضوع معیشت حق مردم است و حتما باید از طرف دولت پرداخت شود و دولت مکلف به تضمین معیشت مردم است. وی افزود: اما کسانیکه امروز منتقدند خودشان بهتر میدانند چه وضعی را تحویل دادند. خودشان بهتر میدانند اوضاع چگونه است. اگر حرفی نمیزنیم نه به جهت اینکه میل نداریم حرفی را بزنیم بلکه به این جهت که اصلا مایل نیستیم آرامش روانی مردم برهم بخورد. سخنگوی دولت یادآور شد: البته یکسری افزایش قیمتها را دوستان بدانند افزایش یک قیمت، مسیری طولانی را طی میکند، از زمانیکه این درخواست مطرح میشود تا زمانیکه مصوب و ابلاغ شود فرایندی چندین ماهه پشتسر میگذارد. مهاجرانی عنوان کرد: بعضی از اینها از قبل مصوب شده بود اما در عین حال چیزی نگفتیم و گفتیم فرقی نمیکند، دولت، دولت است و باید این کار را انجام دهیم اما مردم بدانند آن کسانیکه امروز انتقاد میکنند خودشان از وضعیت موجود بهتر خبر دارند. وی اظهار کرد: تلاش دولت بر این است کرامت مردم را بتواند حفظ کند. توسعه اجتماعی به حتما رفاه اجتماعی دارد و بنابراین دولت نسبت به اثرات سوئی که افزایش قیمتها دارد آگاه است و میدانیم اینها بار اجتماعی دارد ولی برخی اوقات چارهای نیست و مسیری است که طی شده و باید به خروجی برسد یا به خروجی رسیده و ابلاغ هم شده اما صدایش در نیامده بود. سخنگوی دولت تصریح کرد: تمام تلاش دولت بر این است در عین حالیکه کرامت شهروندان را حفظ میکند، منتقدان را هم بهعنوان شهروندان ببیند اما این به معنای دست خالی بودن نیست. دستمان پر است ولی طبیعتا دست نگه میداریم که انشاءا... نخواهیم راجع به موضوعات صحبتی کنیم.
ارسال نظر