| کد مطلب: ۱۱۴۷۶۰۳
لینک کوتاه کپی شد

بررسی «آرمان ملی» از مواجهه دولت با تندروها

آرامش فعال دربرابر منتقدان

آرمان ملی- حمید شجاعی:‌ «از دولت قبل زمین سوخته تحویل گرفتیم»، «دولت قبل هیچ کاری نکرد» و...‌ اینها جملاتی است که معمولا اکثر دولت‌های روی کار آمده پس از انقلاب بعد از تشکیل هیأت دولت و کابینه و در اولین اظهارنظرها و برآوردها از شرایط کشور به زبان می‌آورند و اساسا تلاش دولت و دولتمردان قبلی را به هیچ می‌گیرند.

آرامش فعال دربرابر منتقدان

لذا این رویه‌ای بوده که در اکثر دولت‌ها به وضوح دیده می‌شده است. شاید اگر با دقتی بیشتر و موشکافانه‌تر به این موضوع بپردازیم می‌توان به این مساله اشاره کرده که استارت واقعی و پررنگ این ماجرا از دولت احمدی‌نژاد زده شد. جایی‌که تنها چند ماه پس از روی کارآمدن دولت نهم احمدی‌نژاد انتقادات تندی را نسبت به دولت خاتمی‌ وارد آورد و دستاوردهای آن دولت را به هیچ گرفت و در نهایت نیز دولت را با آمارهای بسیار انتقادآمیزی تحویل داد. اما پس از وی این میراث به دولت‌های بعدی رسید و دولت روحانی نیز عملکرد دولت احمدی‌نژاد را نقد کرد و به‌جای تلاش برای حل مشکلات بدون پرداختن به حواشی دولت قبل نه به اندازه احمدی‌نژاد، اما تا اندازه‌ای رویه انتقادی را در دستور کار قرار داد. پس از 8 ساله روحانی نیز با روی کارآمدن دولت مرحوم رئیسی شاهد آن بودیم که این دولت نیز به روال دولت‌های قبلی تمام مشکلات و مسائل کشور را در حوزه‌های مختلف به گردن دولت روحانی و عملکرد ناموفق دولتمردانش انداخت و خود کنار کشید. هر چند که دولت رئیسی به پایان نرسید ولی انتقادات مشخصی از نحوه عملکرد دولت و وزرا در حوزه‌های مختلف از جانب کارشناسان و صاحبنظران مطرح می‌شد. با این حال پس از پیروزی مسعود پزشکیان و روی کارآمدن دولت چهاردهم به ریاست وی نگاه و رویکرد به این مساله به طور کلی تغییر کرد و رئیس‌جمهور در این حوزه طرحی نو در انداخت و بنای تازه‌ای بنیان نهاد و به جای اینکه او هم مثل روسای جمهور سابق به تخریب دولت قبل بپردازد با پذیرش مشکلات موجود با کمک دولتمردانش درصدد برنامه‌ریزی برای حل مشکلات در حوزه‌های مختلف بر آمد. اگر هم دقت کرده باشید طی 100 روز اخیر پزشکیان و دولتمردانش هیچگاه به این مساله نپرداخته‌اند که مشکلات در فلان حوزه میراث دولت سابق بوده است و ما باید آن را برطرف کنیم. اما در نهایت تعجب و حیرت این روند عملکردی دولت به‌جای استقبال از سوی برخی جریانات سیاسی با برخوردی معکوس  و تخریبی روبه‌رو شده که در نوع خود جای تامل دارد.

*تخریب هدفمند دولت

از همان ابتدا نیز مشخص بود که نباید انتظار همراهی و وفاق از جریان حداقلی، تندرو و دلواپس داشته باشیم و کسانی‌که تمام تلاش خود را برای زمین‌زدن پزشکیان به کار گرفتند نمی‌خواهند از وی و دولتش حمایت کنند. نمود همین امر را نیز در مواجهه تندروها طی 100 روزه اخیر با دولت پزشکیان می‌توان دید. از سیاه‌نمایی و تخریب تا هجمه و تهدید. یعنی اگر در دولت خاتمی‌ هر 9 روز یک بحران می‌ساختند و در دولت روحانی به طور موضوع محور به سمت ایجاد بحران می‌رفتند در دولت پزشکیان هر روز مترصد ایجاد بحران برای دولت هستند. از ماجرای انتصابات در دولت که هنوز با تخریب ظریف ادامه دارد تا کابینه و اقدامات دولت در حوزه فیلترینگ، احیای برجام، مذاکرات هسته‌ای، طرح عفاف و حجاب و... که هر روز تندروها یکی از موضوعات را دستاویز قرار داده و به دولت حمله می‌کنند. اما نگاه دولت به این تخریب‌ها همچنان وفاق‌گونه است و همچنان می‌خواهد با همدلی و همراهی کار را پیش ببرد. همین‌که دولت حملات و هجمه‌ها را پاسخ نمی‌دهد، به حواشی دامن نمی‌زند و صرفا در تلاش برای حل مشکلات است امر مطلوب و مبارکی است، اما گویا تندروها و دلواپسان این نوع رفتار دولت را بر‌نمی‌تابند و درصدند تا دولت را به همان ورطه چالش و پاسخگویی بیندازند. حال اینکه جامعه خود می‌داند که دولت پزشکیان چه چیزی تحویل گرفته اما برای به‌هم نخوردن آرامش جامعه چیزی نمی‌گوید. اما بهتر آن است که پزشکیان و دولتش در نهایت احترام موضع قاطعی در قبال تندورها اتخاذ کند و آنها را به حاشیه براند. هرچه تندروها به حاشیه رانده شوند آرامش جامعه و دولت برای انجام و پیشبرد هر چه بهتر کارها بیشتر می‌شود.

*حفظ آرامش مردم

روز گذشته بود که معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه شورای اقتصاد  با انتقاد از حملات غیرمنصفانه‌ای که به‌نام تحلیل به دولت وفاق ملی صورت گرفته است، اظهار داشت: در این مدت، تورم‌ رشد کمتری نسبت به گذشته داشته است و این در حالی است که ما همزمان با کنترل تورم، به رشد اقتصادی نیز توجه داریم و درتمام تصمیماتی که در دولت چهاردهم گرفته می‌شود، معیشت و زندگی اقشار آسیب‌پذیر جامعه مدنظر است و مراقبت می‌شود تا به آنها آسیبی وارد نشود. محمدرضا عارف گفت: البته در این مدت، بخشی از آنچه اجرا شد، مصوبات «دولت‌های گذشته» بود چرا که راهبرد «دولت وفاق ملی»، احترام به تصمیمات گذشته بود و ما در این مدت به دقت مراقبت کردیم تا هیچگونه نقد غیرمنصفانه‌ای خصوصا هنگامی‌که مساله افراد و شخصیت افراد مطرح بود، صورت نگیرد، چرا که بر این اعتقادیم که در غیاب افرادی که حضور ندارند، نباید آنها را نقد کرد. وی  با تشکر از صبوری مسئولان دولتی و وزرا که در این مدت، آگاهانه سکوت کرده‌اند، تصریح کرد: در این چند ماه که از آغاز دولت می‌گذرد، حتی اگر حمله غیرمنصفانه‌ای هم به دولت صورت گرفت، پاسخ ندادیم،‌ قصد ما این است که این مسیر را همچنان دنبال کنیم و این سکوت آگاهانه دولت و وزرای عزیز، بسیار پسندیده است، اما اگر این بی‌انصافی‌ها ادامه پیدا کند، در گام اول تذکر می‌دهیم اما اگر بازهم ادامه یافت، آن‌وقت مجبور می‌شویم که برای مردم بازگو کنیم که شرایط‌ وزارتخانه‌هایی که تحویل گرفتیم چگونه بوده است، ما نمی‌خواهیم کاری کنیم که مردم نگران شوند. معاون اول رئیس‌جمهور افزود: در حالی‌که مسئولان و وزرای این دولت، گاهی بیشتر از ۲۰ ساعت در روز تلاش می‌کنند اما متاسفانه بعضی از عزیزانی که تریبون‌های عمومی ‌در اختیارشان است و توقع می‌رود به مردم دلگرمی‌ بدهند، بی‌انصافی می‌کنند، از آنها باید پرسید تا سه ماه قبل کجا بودید؟ حداقل انصاف داشته باشید. عارف بیان کرد: افرادی بی‌انصافی می‌کنند و می‌گویند «معیشت مردم به حاشیه رفته است»، در حالی‌که حداقل ۵۰ درصد از زمان و وقت دولت بر معیشت مردم متمرکز شده است، افرادی که مسئولیت فرهنگی دارند،‌ تریبون دارند و نقد می‌کنند راهکار هم ارائه دهند وگرنه اگر بی‌انصافی‌ها ادامه پیدا کند، شرایط کشور را به مردم اطلاع می‌دهیم.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : حمید شجاعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار