| کد مطلب: ۱۱۴۷۴۸۳
لینک کوتاه کپی شد

حقیقت‌پور: مذاکره حرام نیست

یک گام تا مذاکره با آمریکا؟

آرمان ملی- مطهره شفیعی: فقط تندروها مخالف مذاکره با آمریکا هستند و لاغیر. آن‌ها استدلال قانع‌کننده و منطقی برای این مخالفت ندارند به‌عنوان نمونه یک نماینده دلواپس مجلس به پزشکیان هشدار می‌دهد که مبادا در دام سیاسیون غربگرا قرار بگیرد و با آمریکا مذاکره کند اما دلیلی برای این خواسته ندارد.

یک گام تا مذاکره با آمریکا؟

سراج اظهارکرد: مشاوران سیاسی شما در دولت سازندگی، اصلاحات و تدبیر و امید بر طبل مذاکره کوبیدند و اثرش را دیدند و حیا نکردند؛ مقایسه‌ غلط بین زمان مذاکره ایران و صدام قبل از تهاجم صدام به کویت با شرایط امروز درباره ایران و ترامپ یکی از آن‌هاست. اصولگرایان دلواپسی که تا پیش از این مخالف مذاکره بودند اکنون موافق هستند مانند: منصور حقیقت‌‌پور نماینده اصولگرای سابق مجلس نوشت: «مذاکره ایران و آمریکا چیزی جدید نیست و قبلا هم انجام شده است، ایران در موقعیت‌هایی که لازم بوده به‌صورت مستقیم مذاکره کرده و در برخی مواقع نیز به‌صورت غیرمستقیم مذاکره کرده است. ایران در عراق و سوریه و هم در ژنو برای برجام، به صورت مستقیم با آمریکا مذاکره کرد، در موارد دیگر نیز به‌واسطه دیگر کشورها نیز مذاکراتی با آمریکا داشته‌ایم، این نمونه‌های مذاکراتی نشان می‌دهد که ارتباط ما با کشورهای دیگر قطع نبوده است. موضوع این است که رفتار و تعامل آمریکایی‌ها در گفت‌وگو و چارچوب مذاکره باید اصلاح شود. ایران همواره اعلام کرده که از گفت‌وگو نمی‌ترسد و اهل منطق است و دیپلماسی را برای حل مشکلات موجود در کشور کارساز می‌داند، اما این آمریکایی‌ها بودند که زمینه بی‌اعتمادی را فراهم کردند. درحال حاضر یک تمایلی برای گفت‌وگو پیدا شده و این پالس‌هایی که رئیس‌جمهور و لاریجانی داده‌اند، نشان‌دهنده این است که نظام به این نتیجه رسیده که می‌تواند مذاکره کند و منافعش را از این طریق به دست بیاورد اما این اتفاق نیازمند این است که آمریکایی‌ها با تجدیدنظر در رفتارشان، پای میز مذاکره بیایند.» اصلاح‌طلبان هم معتقدند زمان مذاکره است. حمیدرضا جلایی‌پور فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیانت داشت: «ایران برخلاف گذشته برای مذاکره مستقیم با آمریکا آماده است. چون برای حل مشکلات میان ایران و آمریکا و مخصوصا رفع تحریم‌ها راهی جز مذاکره نیست و تهدید ایران در گذشته جواب نداده و در آینده هم جواب نمی‌دهد. اتفاقا نه فقط تحریم و تهدید آمریکا و اروپا علیه ایران جواب نمی‌دهد بلکه بر ظرفیت توان هسته‌ای ایران می‌افزاید. راه‌حل مشکلات مذاکره است و خود ترامپ هم کمی این حرف را می‌فهمد. اگر ایران با آمریکا و اروپا وارد مذاکره شود (که می‌شود) آنگاه جمهوری اسلامی با چین و روسیه هم بهتر می‌تواند تعامل کند.» غلامعلی رجایی از نیروهای میانه‌روی سیاسی هم دیدگاه دو طیف دیگر را تایید می‌کند و می‌گوید: «با توجه به عملکرد دولت آقای پزشکیان در این ۴ ماه، ایشان برخلاف آقای رئیسی که در پاسخ به مذاکره با آمریکا گفت خیر، پزشکیان خواهد گفت بله. مذاکره در اختیار دولت است اما باید حاکمیت درباره آن اجازه بدهد. بنابراین به آقای پزشکیان پیشنهاد می‌کنم که همان‌طور که آقای روحانی چانه‌زنی کردند، ایشان هم این کار را انجام داده و این اجازه را بگیرند. از مذاکره‌کردن ضرر نمی‌کنیم بلکه از مذاکره نداشتن ضرر می‌کنیم. ما که در مذاکره چیزی را از دست نداده و نمی‌خواهیم امتیاز بدهیم، اما حرف‌مان را بدون واسطه می‌زنیم. قاعدتا باید بدانیم که در یک مذاکره، فقط یکطرف برنده نیست و همین هم که حرف‌هایمان را بدون واسطه می‌زنیم یکقدم رو به جلو است.»

*مذاکره با آمریکا؟

مذاکره با آمریکا موضوعی است که این روزها بیش از گذشته در فضای سیاسی کشور مطرح می‌شود. مذاکره‌ای که نه تنها دیگر مانند گذشته یک سخن ممنوعه نبست بلکه بعضا از سوی برخی به عنوان‌ راهکار حل بخشی از مشکلات عنوان می‌شود. از سوی دیگر پس از صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران که از سوی ۳ کشور اروپایی ارائه شده بود، عرصه دیپلماسی کشور هم با تحولاتی همراه شد به نحوی که با محدودیت کمتری سخن از مذاکره با آمریکا به میان می‌آید. نکته قابل توجه آنجاست که مسئولان در بحث مذاکره با آمریکا پیشقدم هستند.

*پالس مثبت لاریجانی

علی لاریجانی که مدتی است باردیگر به عرصه سیاست‌ورزی و مذاکره بازگشته است چند روز پیش خطاب به مسئولان جدید آمریکا اظهارکرد: اگر در موضوع هسته‌ای ایران صرفا با سلاح هسته‌ای مخالف‌ هستند، باید در ازای این امر شروط ایران را بپذیرند تا توافق جدید به‌دست آید. این توئیت لاریجانی از سوی برخی پالس مثبت به آمریکا برای مذاکره تعبیر شد.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : مطهره شفیعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار