| کد مطلب: ۱۱۴۷۳۳۰
لینک کوتاه کپی شد

گزارش «آرمان ملی» از زمزمه های استیضاح وزیر گردشگری

پایان ماه عسل پاستور و بهارستان؟

آرمان ملی- مطهره شفیعی: هنوز مدت زیادی از آغاز به کار دولت چهاردهم نگذشته که زمزمه سنگ‌اندازی برخی نمایندگان برای وزرای دولت به گوش می‌رسد.

پایان ماه عسل  پاستور و بهارستان؟

این دلواپسان برای جلوگیری از متهم‌ شدن به تضعیف دولت از روش‌های مختلف استفاده می‌کنند. مانند خبرگزاری دلواپس «فارس» که به نقل از مخاطب خود می‌نویسد: استعفا یا استیضاح؟ تکلیف رئیس‌جمهور باید مشخص شود. برای آینده کشورمان هم که شده، هرطور هست، باید نگذاریم دولت سوم روحانی بماند. اگر نمی‌تواند مدیریت کند و پاسخگوی عملکردش باشد، سریع استعفا کند، مجلس به اصطلاح انقلابی چرا ایشان را استیضاح نمی‌کند؟ امیدوارم دوستان این موضوع را جدی پیگیری کنند استعفا یا استیضاح؟ مساله این است». یا رسانه دانشگاه آزاد که منتقد دولت است یارانه را سوژه هجمه خود قرار داد و نوشت: «اینکه دولت یارانه‌ آبان‌ماه را با تأخیر واریز کرد، قابل نقد است زیرا اثر مستقیمی است که روی زندگی طیف‌های مهمی از مردم می‌گذارد، طبق محاسبات مرکز آمار ایران ۴۸ درصد درآمد دهک دهم روستایی از محل همین یارانه‌ها تأمین می‌شود، این عدد برای دهک نهم به حدود ۳۰ درصد می‌رسد و… همچنین برای حداقل ۳۰ درصد جامعه این عدد مقدار قابل اعتنایی است که روی آن حساب کرده‌اند و کم و زیاد کردن و دیر یا زود واریز شدنش روی زندگی آن‌ها و تأمین مایحتاج اولیه‌شان مؤثر است، لذا این تأخیر مستقیم روی زندگی آن‌ها اثر منفی می‌گذارد و موجب تولید نارضایتی و تشویش می‌شود. درحالی‌که طبق اخبار واصله روال واریز یارانه مانند ماه‌های قبل قابل انجام بود، تأخیر در انجام آن در روزی که در تروئیکای اروپایی در شورای حکام در حال ایجاد فضای ضدایرانی است چه معنایی به ذهن متبادر می‌کند؟ ارسال این پیام در روند مواجهه با غرب و نیروی‌های نیابتی آن در منطقه چه اثری می‌گذارد؟ حتی اگر بنا باشد مذاکره‌ای صورت بگیرد این اقدام مقوم توان تیم ایرانی است یا تضعیف‌کننده‌ آن؟» این رسانه در نهایت آورده است: عده‌ای از جریانات داخلی در حال چرتکه ‌انداختن هستند و با خود می‌گویند مسعود پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید، این جریان فارغ از آثار مخرب بین‌المللی و بدون درنظرگرفتن ملاحظات و رهنمون‌های رهبر انقلاب پایان زودهنگام دولت را دور از دسترس نمی‌دانند. در چنین شرایطی اهمال‌کاری در ماجرای یارانه‌ها یک پاس گل قطعی به این جریان است.

* حذف یاران پزشکیان

برخی دلواپسان هم به صراحت سخن از استیضاح وزرای پزشکیان می‌کنند مانند یک نماینده که وزیر نیرو را تهدید به استیضاح کرد. حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی که در اواخر آبان در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به عباس علی‌آبادی وزیر نیرو نوشت: یک هفته است که همه‌جا صحبت از خاموشی بی‌سابقه نیمه پاییز و زمستان است اما شما یک توضیح و عذرخواهی، حتی یک کلمه سخن از وزیر نیرو نمی‌شنوید! انگار چنین وزارتخانه و چنین وزیری وجود ندارد! شاید خبر استیضاح بابت این بی‌تدبیری که مردم را اینطور به زحمت انداخته، زبان وزیر را باز کند. یا عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس وزیر دیگری را تهدید به استیضاح کرد و افزود: وزیر کار دولت چهاردهم با انتصابات خود حتی بدتر از وزرای دیگر عمل می‌کند. علی‌اصغر نخعی‌راد با انتقاد از انتصاب مدیرعامل جدید شستا اظهار داشت: آقای میثم سعیدی، مدیرعامل جدید شستا، از متحصنین مجلس ششم بوده است و متأسفانه میدری وزیر مربوطه، نیز در مجلس ششم مشکل داشته است. برای جلوگیری از چنین انتصاباتی، نمایندگان باید به طور جدی وارد عمل شوند و با درخواست‌های لازم، حضور ایشان را در مجلس برای پاسخگویی به اقدامات خود طلب کنند. حتی اگر این موضوع به جایی برسد که صلاحیت‌شان در مجلس زیرسوال برود، باید اقدامات لازم صورت گیرد تا مشکل به صورت اساسی بررسی شود. ماجرا به اینجا ختم نشد. ۲۳ آبان بود که سوال کامران غضنفری، نماینده تهران از وزیر بهداشت و درمان در خصوص دلیل به‌‌کارگیری افراد دارای سوءسابقه در وزارت بهداشت اعلام وصول شد.

*دلواپسان و صالحی امیری

آخرین مورد به زمزمه استیضاح وزیر گردشگری باز می‌گردد. تابناک نوشت: شاید بتوان پیش‌بینی کرد که صالحی امیری، وزیر گردشگری به هر دلیلی در تیررس مخالفت برخی نمایندگان قرار دارد و انگار منتظر اولین اتفاق چالش‌برانگیز در این حوزه‌اند تا آقای وزیر را دچار مشکل کنند. گمانه‌زنی‌های سیاسی و فشارهای غیررسمی بر وزارت گردشگری نه به وضوح، اما بالاخره مشهود است. چندی پیش، ۳۴ نماینده مجلس شورای اسلامی نامه‌ای به وزیر گردشگری، صالحی امیری، ارسال کردند که در آن به برخی نقاط ضعف و نیاز به نظارت بیشتر بر عملکرد این وزارتخانه اشاره شده است. این نامه، اگرچه به ظاهر حاوی نکات مثبت و سازنده‌ای است، اما عجیب و ضعیف نیز هست حرف جدیدی ندارد و در حقیقت بیشتر به‌دنبال ایجاد فشار بر وزیر و یادآوری وظایف او به نظر می‌رسد.

*محتوای عجیب و ضعیف نامه

در نامه ۳۴ نماینده به مواردی از جمله کمبود برنامه‌ریزی در حوزه گردشگری، ضعف در جذب سرمایه‌گذاری و عدم استفاده بهینه از ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی کشور اشاره کرده‌اند. با این حال نکته‌ای که در این نامه به چشم می‌خورد عدم ارائه راهکارهای مشخص و جدید است. این مساله نشان می‌دهد نمایندگان به جای ارائه پیشنهادات عملی بیشتر دنبال زهر چشم‌گرفتن از وزیر هستند. شاید هم مسأله خاصی وجود ندارد مگر موضوع شخصی برخی نمایندگان با وزیر. در این میان رئیس فراکسیون گردشگری مجلس نیز در مصاحبه‌ای با سایت خانه ملت به لزوم نظارت بیشتر بر عملکرد وزارت گردشگری اشاره کرده است. او تأکید کرده که فراکسیونش به‌طور جدی‌تری بر فعالیت‌های این وزارتخانه نظارت خواهد داشت. با توجه به محتوای نامه و مصاحبه‌های اخیر، به‌نظر می‌رسد نه تنها در این نامه و نه در مصاحبه رئیس فراکسیون، موضوعات جدید و خاصی مطرح نشده، بلکه این رویکردها بیشتر به یادآوری وظایف و مسئولیت‌های وزیر می‌پردازند. این امر به نوعی نشان‌دهنده این است که برخی نمایندگان به دنبال ایجاد فشار بر صالحی‌امیری در اولین فرصت هستند. در جلسه رأی اعتماد نیز وزیر با مخالفان زیادی مواجه شد و به سختی رأی اعتماد گرفت.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : مطهره شفیعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار