| کد مطلب: ۱۱۴۶۹۵۰
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» سفرهای استانی دولت را بررسی می‌کند

راه میان‌بُر توسعه یا پوپولیسم؟

آرمان ملی- سیاوش پورعلی: همواره مرز بین مسئولان خدمتگذار و مسئولانی که رفتارهای‌شان آغشته به پوپولیست می‌شود بسیار باریک است. موضوع مدیران خدمتگزار به اوایل انقلاب 57 باز می‌گردد.

راه میان‌بُر توسعه یا پوپولیسم؟

گفته می‌شود در سال‌های بعد از جنگ 8 ساله و با شروع به‌کار دولت سازندگی جَو مردمی بودن همه دولت را گرفته بود که آیت‌ا... رفسنجانی در راس آنها حضور داشت. در آن روزها مسئولان را با پسوند پوپولیستی نمی‌شناختند تا اینکه در سال 84 محمود احمدی‌نژاد با شعارهای جذاب و مطرح کردن آزادی‌های اجتماعی در مورد پوشش جوانان، وارد پاستور شد. روند تبلیغات در هشت سال دولت‌های نهم و دهم به‌حدی بود که هنوز اثراتش باقی مانده است. یکی از بهانه‌هایی که رئیس‌جمهور وقت برای تبلیغات استفاده می‌کرد، سفرهای استانی بود. در آن روزها رسانه‌ها و روزنامه‌ها منتقد این سفرهای جنجالی و البته مصوبات غیرقابل اجرای احمدی‌نژاد بودند. با روی کارآمدن دولت حسن روحانی تغییر عمده‌ای در این سفرها پدید آمد و در دولت مرحوم ابراهیم رییسی، کم‌وبیش سفرها برقرار می‌شد که دولت سیزدهم به پایانی محتوم رسید. به نظر می‌رسید که سفرهای استانی به شکل گذشته دیگر ممکن نیست. حالا و با روی کار آمدن مسعود پزشکیان این بیم وجود دارد که مبادا شیوه‌های گذشته دوباره وارد کار شود. طبق برنامه‌های اعلام شده پزشکیان اولین سفر استانی خود را با رفتن به استان محروم سیستان‌ و بلوچستان آغاز کرده است. مجید فراهانی ظهر چهارشنبه در جلسه هماهنگی اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در طرح‌های تسهیلاتی و سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان بانک‌ها مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اختصاص خواهند داد و بخش خصوصی نیز در مجموع ۷۰۰ هزار میلیارد ریال تا پایان سال ۱۴۰۴ در این استان سرمایه گذاری خواهد کرد. معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری بیان کرد: سفر به سیستان و بلوچستان به گونه‌ای تنظیم شده‌است تا مسائل به فراموشی سپرده نشود و تاکید رئیس جمهور بر این است که در جریان سفر استانی قولی ندهیم که توان اجرای آن را نداشته باشیم و همه عددها باید به تأیید برنامه و بودجه برسد تا بتوان از دستگاه‌ها حسابرسی کرد. نکته‌ای که فراهانی اشاره کرده، یادآور تصویب طرح‌ها و پروژه‌های متعدد در دولت‌های نهم و دهم است که بدون کارشناسی صورت می‌گرفت و بجز ایجاد انتظار برای مردم استان دستاوردی نداشت.

پزشکیان و زد و خورد سیاسی

مهدی آیتی، نماینده سابق مجلس در پاسخ به اینکه آیا می‌توانیم امیدوار باشیم رئیس‌جمهور در مسیر پوپولیستی، فعالیت‌ها و سفرهای استانی خود را ادامه ندهد، به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید:‌ «پزشکیان نه علاقه‌ای دارد که کارهای احمدی‌نژاد را انجام دهد و نه می‌خواهد کارهای روحانی را تکرار کند. او فردی است که به‌خوبی قرآن و نهج‌البلاغه را می‌داند و با خواندن آیه‌ها و روایت‌ها می‌تواند مردم را دور خود جمع کند و آنها را تحت‌تاثیر قرار دهد. او همچنین می‌تواند با قاطعیت وعده بدهد و محکم صحبت کند ولی باتوجه به سابقه وزارتی و حضور در مجلس، باید بگوییم که او هرگز به‌دنبال ریسک نخواهند رفت و سعی دارد با مذاکره و سهم‌دادن موضوعات را به‌ سرانجام برساند. تا این لحظه که بیش از 100 روز از شروع به‌کارش می‌گذرد هیچ‌یک از وعده‌های او محقق نشده است و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، اطمینان یافتن به برنامه‌های او سخت‌تر خواهد شد». این نماینده سابق مجلس در همین مورد و با اشاره به آینده دولت ادامه می‌دهد: «‌آقای پزشکیان حالا متوجه شده که چه جای پرریسکی است و در ادامه این احتمال وجود دارد که به سمت محافظه‌کاری میل کند. در مورد سفرهای استانی او شرایطی خاص را پیش‌ِرو دارد، زیرا بسیاری از هوادارانش در جریان انتخاب استانداران و مدیران ارشد، روابط خوبی با دولت ندارند. همین روند باعث خواهد شد تا دولت رفته‌رفته به سمت اصولگراها گرایش کامل پیدا کند».

شرط پزشکیان

مسعود پزشکیان در اولین گفت‌وگوی تلویزیونی خود در روز ۱۰ شهریور درباره سفرهای استانی گفت: «سفرهای استانی را حتما آغاز خواهیم کرد، ولی دو مساله وجود دارد. ما بودجه را به مجلس می‌بریم و مجلس آن را تصویب می‌کند. من اگر به استان بروم و وعده دهم ولی اگر پول نباشد نتیجه چه می‌شود؟ پول هست که وعده می‌دهم یا نیست؟ نتیجه همین پروژه‌هایی است که کلنگ‌خورده و نیمه‌تمام است. بالای ۱ میلیون میلیارد سرمایه در پروژه‌های نیمه‌تمام وجود دارد و هیمن مقدار لازم دارد تا تمام شود. شکی نیست که باید بین مردم برویم ولی وعده‌ای نمی‌دهم که نتوانم عمل کنم».

سفر به زاهدان

مجید فراهانی، رئیس ستاد سفرهای رئیس‌جمهور بیان داشت: «۳۳ مصوبه با هفت دستگاه ملی و تامین اعتباری به مبلغ 5/4 همت در سفر رئیس دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان برای تکمیل برخی پروژه‌های مختلف این استان اجرایی می‌شود. در طرح‌های تسهیلاتی و سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان بانک‌ها مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اختصاص خواهند داد و بخش خصوصی نیز در مجموع ۷۰۰ هزار میلیارد ریال تا پایان سال ۱۴۰۴ در این استان سرمایه‌گذاری خواهد کرد».

منبع : آرمان ملی
نویسنده : سیاوش پورعلی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار