| کد مطلب: ۱۱۴۵۸۱۴
لینک کوتاه کپی شد

پرونده آیات هاشمی و جنتی و... سفید است

بازار گرم شایعه ثروت روحانیون ابتدای انقلاب

آرمان ملی- مطهره شفیعی: دارایی مسئولان از جمله موضوعات مورد توجه اقشار مختلف جامعه است؛ به‌ویژه در شرایط کنونی که بخشی از مردم کشورمان با مشکلات اقتصادی و تورم دست و پنجه نرم می‌کنند.

بازار گرم شایعه ثروت روحانیون ابتدای انقلاب

سال‌هاست که شایعات زیادی درباره ثروت روحانیون سنتی ابتدای انقلاب که دارای مناصب مهمی در سال‌های پس از انقلاب شدند، مطرح می‌شود که اظهارات «پالیزدار» درباره دارایی مرحوم آیت‌ا... یزدی از آن جمله است.

*ادعای عجیب پالیزدار

عباس پالیزدار، عضو هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه در 14 اردیبهشت 1387 طی سخنانی در دانشگاه بوعلی سینا همدان طیف وسیعی از مسئولان ارشد کشور را متهم به فساد کرد که یکی از آنها آیت‌ا... محمد یزدی بود که منجر به دستگیری «پالیزدار» و در نهایت به محکومیت 10 ساله‌اش منجر شد. «پالیزدار» مدعی شده است: «اندازه پرونده فساد مرحوم آیت‌ا... محمدیزدی به اندازه قد من بود. همچنین پسر محمد یزدی ۳ هزار هکتار از اراضی جنگل‌های شمال را برای خود برداشته بود. خانواده یزدی کارخانه لاستیک دنا را برای خودشان برداشتند و هیچگاه پولش را هم ندادند. آنها کل کارخانه لاستیک دنا را یکجا بالا کشیدند، بعد گفتند در بورس فروختیم!» او در ادامه این گفت‌وگو اظهارکرد: «آقای یزدی هم آمد طلب حلالیت کرد. چه زمانی؟ وقتی من در بیمارستان بودم. ایشان هم در بیمارستان بستری بود. پسرش را فرستاد، گفت: «ایشان را حلال کن.»

*پاسخ فرزند آیت‌ا... یزدی

 مجید یزدی، فرزند آیت‌ا... یزدی، با اشاره به مصاحبه‌ عباس پالیزدار که در بخشی از آن به ماجرای لاستیک دنا و درآمدهای آیت‌ا... یزدی منتشر شده، بیان داشت: «دشمن تلاش می‌کند کسانی‌که بازوی رهبر معظم انقلاب هستند را بزند تا مقداری از‌ شأن رهبری کاسته شود؛ زیرا نمی‌تواند مستقیم ایراد و ضعفی از رهبر معظم انقلاب بگیرد و به این شکل اطرافیان و منتسبین رهبری را مورد هجمه قرار می‌دهد.» وی افزود: سال ۸۷ آقای عباس پالیزدار در دانشگاه همدان علیه تعدادی از مسئولان نظام مطالبی مطرح کرد و یکی از اتهاماتی که به آیت‌ا... یزدی زد این بود که کارخانه لاستیک دنا متعلق به وی است. معاون سابق اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قم ضمن بیان زندگینامه آیت‌ا... یزدی، گفت: آیت‌ا... یزدی در خانواده فقیری در اصفهان به دنیا آمد و پدر وی روحانی بسیار ساده و از قشر مستضعف اصفهان بود و آیت‌ا... یزدی در اصفهان در نهایت فقر زندگی کرد و بعد به قم آمد و با شهریه طلبگی و هدیه منبر زندگی کرد و اواخر حکومت پهلوی که بیشتر در زندان یا تبعید بود خانواده وی در فقر بیشتری زندگی کرد. وی افزود: مادر، ما را با نان و چای شیرین بزرگ کرد و گاهی مجبور می‌شد برای در امان ماندن از گرما ما را داخل حوض آب قرار دهد، ما در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب چند سال یکبار شهر محل سکونت را تغییر می‌دادیم و شرایط بسیار سختی را تجربه و در نهایت فقر و تنگ‌دستی زندگی کردیم.

* دروغ‌ها درباره ثروت هاشمی

یکی دیگر از روحانیون که نقش مهمی در پیروزی انقلاب و پس از آن داشت، آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی بود. ‌سال‌ها ایشان و فرزندان‌شان را متهم به فساد اقتصادی کردند، اما در نهایت نتوانستند پرونده تخلف اقتصادی برای آیت‌ا... هاشمی تعریف و ارائه کنند. محسن هاشمی، پسر ارشد آیت‌ا... درباره وضعیت دارایی پدرش می‌گوید: ایشان پسته کار نبودند، ایشان از ‍۱۴ سالگی برای تحصیل در علوم دینی به قم رفتند، پدر ایشان در روستا زندگی می‌کردند و با معارف اسلامی آشنا بودند و ایشان را تشویق کردند که برای تحصیل به قم بروند. می‌شود گفت یک بخشی در حد یک پنجم روستای کوچکی که به بهرمان معروف بود، پدر ایشان در اختیار داشتند و آن زمان هنوز آنقدر رسم نبود که پسته زیاد کاشته شود و پسته‌کاری کم‌کم از همان تاریخ رواج یافت... پسته‌کاری، کار سختی نیست ولی صبوری می‌خواهد. به هر صورت چون اسم پسته آوردید و همیشه شایعه پسته روی خانواده ما بوده، باید بگویم اگرچه ایشان در قم تحصیل می‌کردند، ولی بعد از فوت پدر، برادر بزرگ‌تر ایشان در رفسنجان پسته‌کاری را ادامه دادند. بعد از فوت پدرشان، یک ارثی هم به ایشان رسیده بود. اما بعد از انقلاب هم، ایشان فعالیت پسته‌کاری نداشتند. وی افزود: اگر شما به خانه موزه توجه کنید طبقه پایین و بالا دارد، ایشان خودش در طبقه بالا زندگی می‌کرد و طبقه پایین برای مهمانان است، شما می‌بینید که در طبقه پایین مبل‌ها و فرش‌های خوب و امکانات خوبی دارد و بالا می‌بینید که فرش‌ها کهنه و امکانات قدیمی دارد در حالی‌که بقیه بیرونی‌شان زیلو است و درونشان مستراح فرنگی و فرش و... دارند، مجموعا ایشان یک زندگی معتدلی داشتند.

*آیت‌ا... جنتی ساده‌زیست

آیت‌ا... جنتی هم ساده‌زیست است. احمد جنتی در دهه ۳۰، به قم مهاجرت کرد و چنانکه پسرش علی روایت کرده، در سال ۱۳۴۴ در خیابان صدوق این شهر، خانه‌ای به بهای ۱۳ هزار تومان خریداری کرد که هم‌اکنون نیز متعلق به اوست و آن را - بجز دو اتاق که برای خود نگه داشته تا مواقعی که به قم می‌رود در آن ساکن شود- اجاره داده است. علی جنتی روایت می‌کند که پدرش در آن زمان ماهی ۶۰ تومان از مرحوم آیت‌ا... بروجردی شهریه می‌گرفته و زندگی سختی داشته است. به همین دلیل برای تامین هزینه‌های خانواده‌اش در ماه‌های رمضان، محرم و صفر، به روستا‌های اطراف رفسنجان، آبادان، اهواز و حتی جزیره خارک سفر می‌کرده و به منبر می‌رفته است. آیت‌ا... جنتی پس از انقلاب و تصدی دبیری شورای نگهبان به تهران آمد و در خانه‌ای کنار ساختمان شورای نگهبان ساکن شد. در همین خانه بود که او در اوایل دهه ٦٠ چندسالی با مرحوم آیت‌ا... خزعلی به‌طور مشترک زندگی می‌کرد. آیت‌ا... خزعلی بعد‌ها از آن خانه نقل مکان کرد، اما جنتی همچنان در همان خانه ساکن است.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : مطهره شفیعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار