| کد مطلب: ۱۱۴۴۴۵۸
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» مواجهه مردم و حاکمیت با مسائل موثر بر جامعه را بررسی می‌کند،

حل مساله فیلترینگ و حجاب با وفاق ملی

آرمان ملی- حمید شجاعی: تغییرات به‌سرعت در جامعه در حال رخ‌دادن است و شاید مسائل و رخداده‌های نوظهوری که امروز در جامعه شاهد آن هستیم در یک تا دو دو دهه قبل حتی فکرش را هم نمی‌کردیم که جامعه به این سمت و سو برود، اما از آنجایی‌که زمان منتظر کسی نمی‌ماند و تغییرات به سرعت رخ می‌دهد نمی‌توان انتظار داشت که در میانه این تغییرات قرار گرفت، اما از آن تاثیری نپذیرفت.

حل مساله فیلترینگ و حجاب با وفاق ملی

اتفاقا مساله اصلی اینجا است که باید بتوان همراه با تحولات و تغییرات در جامعه بود اما از آن تاثیرات مثبت و موثر گرفت و در راستای فرهنگ حاکم بر کشور آن ایرانیزه کرده و به جامعه ارائه داد. به طور مشخص امروز وب و اینترنت، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با توسعه‌یافتگی بالا تاثیرات مهمی در جامعه ایرانی و سبک زندگی جامعه داشته‌اند و به عبارت دیگر می‌توان گفت که امروز قاطبه جامعه با فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مواجهند و از آنها مطابق دلخواه خود استفاده می‌کنند. حال مساله اینجا است که در قبال برخی مسائل در جامعه مثل شبکه‌های اجتماعی چگونه برخوردی داشته باشیم. اینکه در مقابل آنها ایستادگی کرده و دیوار بکشیم یا اینکه با دید باز و رویکرد هوشمند آن را پذیرفته و در قبال نحوه و چگونگی استفاده از آن تصمیم‌گیری کنیم. رویکرد دولت چهاردهم مسعود پزشکیان بر پایه وفاق ملی بر همین بستر بنا نهاد شده که به جای ایستادگی و فیلترینگ از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود. اتفاقا گفتمان وفاق ملی همین رویکرد را ترویج می‌کند که همه‌چیز را می‌توان با گفت‌وگو و تعامل حل کرد و به نتیجه مطلوب رسید. در مسائل مبتلا به جامعه مثل مساله حجاب نیز به همین صورت می‌توان برخورد کرد و با رویکرد فرهنگی، گفت‌وگومحور و اقناعی هم جامعه را به درک درستی از حجاب و رعایت آن در جامعه رساند و هم دستگاه‌های مسئول را به این نوع رویکرد اقناعی در برخورد با این مساله در جامعه ترغیب کرد. آنچه که مسلم است نگاه واقع‌بینانه به مسائل مختلف مبتلا به جامعه بسیار می‌تواند در حل و فصل مشکلاتی که از ناحیه این مسائل بر می‌خیزد موثر باشد. لذا به نظر می‌رسد در تمامی مسائلی که درز حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... رخ می‌دهد با یک نوع تعامل دو سویه بین دولت- ملت یا به عبارت بهتر حاکمیت- ملت مسائل را به نحوی که هر دو طرف میزانی از رضایت برسند پیش برد. شاید بتوان بر این مبنا وفاق ملی رئیس‌جمهور پزشکیان را که این روزها هر کسی از آن قرائت خاص خود را ارائه می‌کند و به خورد جامعه می‌دهد را بهتر و بیشتر به جامعه شناساند و مقصود از وفاق ملی را نیز به طور شفاف‌تری بیان نمود.

*وفاق ملی برای توسعه ملی

مشاور مقام معظم رهبری در خصوص کنش‌گری سیاسی و پرداختن هزینه اظهار داشت: به هر حال هر فعل سیاسی اگر بخواهد موثر باشد بدون تبعات نیست. بخشی مثبت و بخشی هم منفی است. مهم این است که انسان احساس کند وظیفه‌اش در شرایط فعلی چیست. هزینه دادن که اشکالی ندارد. آدم که نمی‌خواهد آبرویش را با خود به قبر ببرد. باید هزینه کنیم. برای نجات کشور، رونق اقتصادی کشور و .. انسان هزینه هم می‌دهد. علی لاریجانی گفت: من تصورم این است که مساله اصلی کشور ما، توسعه ملی ایران است. این توسعه، شامل بخش اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، سیاست، دیپلماسی و ... است. به‌نظر من چون همه این وحدت‌ها و تلاش‌ها باید حول یک هدف مهمی باشد. از این دولت هم بپرسید که شما به‌دنبال چه هستید؟ حالا مثلا وفاق کنید، می‌خواهید چیکار کنید؟ وفاق کنیم که چه بشود؟ به نظر من گمشده اصلی ما توسعه ملی ماست. مشاور مقام معظم رهبری بیان کرد: وفاق و همگرایی باید حول یک چیز محتوایی رخ بدهد. الان هم من خلأ این بحث را می‌بینم. می‌گوییم وفاق باشد، برای چه باشد و حول چه باشد؟ اینکه همدیگر را دوست بداریم که دردی را دوا نمی‌کند. این ایرادی که الان می‌گیرند این است. وفاق برای چه؟ باید بگوییم برای توسعه ملی ایران، لازم است که همه همفکر شوند. بنابراین بیاییم و یک نظریه مطرح کنیم و همه هم به آن بپیوندند. ممکن است بگویید حول محور انقلاب اسلامی، اما همه افرادی که الان افکار مختلف دارند انقلاب اسلامی را قبول دارند. ولی ممکن است که قرائت‌شان از حرکت فعلی انقلاب متفاوت باشد. پس بیاییم موضوعات ملموس‌تر را بیان کنیم. بگوییم که همه ما به‌دنبال چه هستیم؟

* راه‌حل‌هایی برای فیلترینگ پیدا شده است

علی لاریجانی در خصوص قابلیت حل مسائلی چون حجاب و فیلترینگ اظهار کرد: من فکر می‌کنم برای اینگونه مسائل کشور باید چاره‌جویی کرد. مگر می‌شود در عالم سیاست چیزی راه‌حلی نداشته باشد. سیاست سخت است ولی هیچوقت بدون راه‌حل نیست. این مسائل باید به‌طور واقع‌بینانه به آن نگریست. چند روز پیش جلسه‌ای با دبیر شورایعالی فضای مجازی داشتم و دیدم که راه‌حل‌هایی را برای موضوع فیلترینگ پیدا کرده بود. مشکل عمده‌ای که متدینین در مورد فیلترینگ دارند این است که تصاویر مستهجن در فضای مجازی وجود دارد. ایشان گفت راه‌حل‌هایی است. به‌هرحال عقاید مختلفی وجود دارد. مهم این است که از فضای مجازی درست استفاده شود. کسی دنبال استفاده نادرست و این تصاویر در این فضا نیست. ایشان راه‌حل‌هایی داشت و گفت دولت تصمیم می‌گیرد که هم نگرانی متدینین رفع شود و هم فضا باز شود تا راحت بتوان کسب و کار را راه انداخت. وی ادامه داد: در مورد حجاب هم همینطور. باید در این خصوص جامعه را قانع کرد. قانع‌کردن زحمت دارد، حرف‌زدن دارد، فکرکردن دارد، توجیه عقلانی می‌خواهد. همراهش باید ضوابطی گذاشت که مردم آرام آرام آن را بپذیرند. لذا من فکر می‌کنم مساله حجاب بیش از آنکه نیاز به قانون داشته باشد احتیاج به قانع‌کردن داریم. یعنی از رسانه‌ها باید استفاده کرد و به مردم توضیح داد. یعنی راه‌حل فرهنگی دارد. لاریجانی در خصوص مساله فیلترینگ اذعان کرد: به نظر من ۹۵ درصد مردم به‌دنبال تصاویر مستهجن نیستند. ولی می‌خواهند سرعت فضای مجازی به‌گونه‌ای باشد که کسب و کار خود را راه بیندازند. حالا به‌خاطر ۵ درصد که نمی‌توانیم اینترنت را ببندیم. آن راهی که دوستان شورای عالی فضای مجازی در پیش گرفته‌اند، تا آنجایی‌که من شنیده‌ام، این بود که ما برای آن ۹۵ درصد کار را سهل می‌کنیم که بتوانند زمینه کار اقتصادی و علمی هم داشته باشند. در مورد حجاب هم همینطور. حجاب و عفاف، موضوع پستویی نیست. مصوبه‌ای که با عموم مردم ارتباط دارد باید کاملا مردم در جریان باشند و قانع شوند. اشکال بر سر همین‌هاست. یعنی ما به‌جای اینکه این را علنی کنیم و به بحث بگذاریم و قانع کنیم، می‌خواهیم زود آن را تصویب کنیم. اینگونه اجرایش هم به مشکل می‌خورد. باید با نمایندگان صحبت کرد که این قانون را در دسترس همه بگذارند و مشکلات آن را رفع کنند و قبول کنند که این پروژه تا حد زیادی فرهنگی است و باید زحمتش را بکشند و مردم را قانع کنند.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : حمید شجاعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار