«آرمان ملی» تعطیلی کنسولگریهای ایران در آلمان را بررسی میکند
نسنجیده، خلاف عرف دیپلماتیک
آرمان ملی- حمید شجاعی: اروپاییها همواره و در مقاطع مختلف مواضع متناقضی در خصوص مسائل مختلف حقوق بشری و تروریستی از خود بروز دادهاند و همواره نیز در مقام حمایت از گروههای تروریستی و تروریستها قرار داشتهاند.
هر چند که آنها همواره ژست بشردوستانه و حامی صلح و ثبات به خود گرفتهاند، اما کیست که نداند در خیلی از مسائلی بینالمللی و منطقهای اروپاییها همواره مواضع متخاصم و ناحق داشتهاند. چه اینکه امروز بیش از یکسال از حملات ددمنشانه و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان میگذرد، اما اروپاییها در نهایت بیشرمی نه تنها از صهیونیستها حمایت میکنند و به آنها ادوات جنگی میدهند در رویکردی مزورانه و ریاکارانه خواهان خویشتنداری طرفین هستند. چه اینکه به قرائت بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان اروپاییها از خود اختیار و استقلالی در عمل یا تصمیمگیری ندارند و در همه امور تابع سیاستها و رفتارهای ایالاتمتحده آمریکا هستند. مؤید این گفته نیز نوع مواجهه آنها با برجام پس از خروج یکطرفه آمریکا از برجام و نقض این توافق بینالمللی بود که با وجود عمل ایران به تعهدات و وظایف خود در این توافق اروپاییها از همکاری استنکاف ورزیدند و به تبعیت از آمریکا مفاد توافق را رعایت نکردند. این در حالی است که آنها هیچگاه بهصورت صریح و شفاف با ایران روبهرو نشدند و همواره رویکردی دوگانه در قبال ایران داشتهاند. لذا گرچه همواره ایران از دیپلماسی، مذاکره و گفتوگو استقبال کرده، اما آنها حتی برای این امر نیز تابع شرط و شروط آمریکا بودهاند و حتی اخیرا نیز در پی اتهامی واهی به ایران که ایران به روسیه سلاح میفرستد، کشورمان را با تحریمهای مختلفی مواجه کردند. آن هم ایرانی که با تغییر دولت تا پیش از این از گفتوگو و تعامل با اروپاییها سخن به میان آورده بود. اما رویکرد اخیر اروپاییها نشان داد که آنها تمایلی به مذاکره و گفتوگو در شرایط فعلی ندارند و باید با زبانی از جنس دیگر با آنها صحبت کرد تا شاید خودشان به سمت گفتوگو و مذاکره ترغیب شوند.
* احضار سفیر
دوشنبه هفتم آبانماه سالجاری بود که پس از جلسات متعدد در محاکمه «جمشید شارمهد» سرکرده گروه تروریستی «تندر» و محکومشدن وی به اعدام این حکم اجرا شد تا مرهمی باشد بر آلام داغدارانی که این تروریست جنایتپیشه آنها را به سوگ نشانده بود. چنانکه دادستانی تهران در اطلاعیهای آورد: «جمشید شارمهد سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی معروف به تندر، سالها به دستور اربابان خود در سازمانهای جاسوسی غربی، آمریکایی و رژیم کودککش صهیونیستی، عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه کشور عزیزمان ایران اسلامی طراحی کرد. از جمله آن میتوان به بمبگذاری و انفجار حسینیه سیدالشهدا(ع) شیراز اشاره کرد که این اقدام تروریستی منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر از هموطنان عزیزمان شد. این در حالی است که در میان شهدا ۵ زن و کودک خردسال بیگناه نیز به خون خود غلطیدند.» اما این پایان کار نبود و اعدام این ترویست جنایتکار واکنش تند غربیها را بههمراه داشت. چنانکه وزیر امور خارجه آلمان شامگاه دوشنبه و با انتشار بیانیهای به اعدام «جمشید شارمهد» تبعه ایرانی-آلمانی و سرکرده گروهک تروریستی «تندر» واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد. آنالنا بربوک در این بیانیه با طرح ادعاهایی درباره روند رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد که تابعیت ایرانی- آلمانی داشت، گفت: «برلین تلاشهای زیادی برای آزادی او کرده و هشدار داده بود که اعدام یک تبعه آلمانی پیامدهای زیادی خواهد داشت.» پس از او نیز «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعدام این تروریست توسط ایران را محکوم کرد و در ایکس نوشت: «این نقض حق حیات و نفی نهایی کرامت انسانی است. اتحادیه اروپا در حال بررسی تدابیری در پاسخ به اقدام ایران است.» البته آمریکا نیز که همواره از تروریستها حمایت میکند اعدام «شارمهد» را محکوم کرد و متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهارکرد: «آمریکا در کنار آلمان، خانواده شارمهد و جامعه بینالمللی برای «پاسخگوکردن» ایران میایستد.» این واکنشها نشان داد که اروپاییها بازهم در مقام حمایت از تروریستها برآمده و چه میزان مزورانه و ریاکارانه اقدام ایران را محکوم میکنند. چنانکه سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان اروپا را تنها نماد ریاکاری خواند. اما مساله به همینجا ختم نشد و ابعاد دیگری هم پیدا کرد تا حداقل آلمانیها مواضع تندتری علیه ایران اتخاذ کنند. چنانکه هشتم آبانماه وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد که کاردار ایران را، به وزارت امور خارجه آلمان احضار کرده و سفیر آلمان در تهران نیز، با وزیر امور خارجه ایران دیدار کرده و «شدیدترین اعتراض» خود را درباره اعدام شارمهد ابراز کرده است. سپس «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه، سفیر را برای رایزنی به برلین فراخوانده است.
* تعطیلی 3 کنسولگری
پنجشنبه 10 آبان دولت آلمان در پی اعدام سرکرده گروهک تروریستی «تندر» که یک شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی بود، دستور تعطیلی هر 3 کنسولگری ایران در این کشور را صادر کرد. در همین راستا آسوشیتدپرس گزارش داد با تصمیم برای تعطیلی کنسولگریهای ایران در فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ که توسط وزیر امور خارجه آنالنا بربوک اعلام شد، تنها سفارت ایران در برلین فعالیت خواهد کرد. البته دولت آلمان پیش از این نیز موضعگیریهای مداخلهجویانهای در ارتباط با اعدام شارمهد از احضار کاردار ایران در این کشور و همچنین فراخواندن سفیر خود از تهران داشته است. آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان با اعلام این تعطیلی مدعی شد: «ما بارها و به صراحت به تهران اعلام کردهایم که اعدام یک شهروند آلمانی عواقب جدی در پی خواهد داشت.» وی همچنین گفت: «آلمان بهدنبال تحریمهای سراسری اتحادیه اروپا علیه کسانی است که در اعدام شارمهد دست داشتهاند.» به گفته وی این شامل سپاه پاسداران نیز میشود. او اظهارکرد که روابط دیپلماتیک با ایران در حال حاضر به پایینترین حد خود رسیده است. با این حکم ۳۲ کارمند کنسولگری ایران حقوق خود را برای زندگی در آلمان از دست خواهند داد و باید این کشور را ترک کنند، مگر اینکه تابعیت آلمانی داشته باشند. در پی این اقدام غیرموجه آلمانیها، رئیس اداره اول غرب اروپای وزارت امور خارجه کاردار آلمان در تهران را احضار و اعتراض شدید کشورمان به وی را ابلاغ کرد. با این حال آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان پنجشنبه اعلام کرد: «آلمان بهدنبال تعطیلی سفارت خود در ایران نیست.» او با نادیدهگرفتن اقدامات مخرب برلین در تخریب عامدانه روابط خود با تهران و مداخله در مسائل داخلی جمهوری اسلامی ایران، گفت: «سطح روابط دیپلماتیک با ایران، پایینتر از سطح انتظار است.»
*واکنش عراقچی
وزیر امور خارجه کشورمان به تعطیلی کنسولگریهای ایران در آلمان واکنش نشان داد. سیدعباس عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به تصمیم آلمان در تعطیلی کنسولگریهای ایران در 3 شهر مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت نوشت: «دولت آلمان در حمایت از تروریستی که جان ۱۴ بیگناه را گرفت و بیش از ۲۰۰ تن دیگر را مجروح کرد، دهها هزار ایرانی دیگر را که پاسپورت آلمانی دارند تحریم میکند. هر کسی میتواند حکمت را در این تصمیم ببیند!» وی افزود: «من به هموطنان ایرانی خود در آلمان اطمینان میدهم که با تقویت بخشهای کنسولی سفارتمان در برلین و سایر نمایندگیهای دیپلماتیک مجاور، تمام تلاش خود را برای جبران این وضعیت ناراحتکننده برای آنها به عمل خواهیم آورد». «در ضمن، یکبار دیگر بنگرید به این جنایتکار تروریست که مقامات آلمانی بهدنبال محافظت از او بودند».
ارسال نظر