| کد مطلب: ۱۱۴۴۱۰۵
لینک کوتاه کپی شد

بالاخره؛ موافقت با استعفای حسین‌زاده

آرمان ملی- مطهره شفیعی: در نهایت مجلس با استعفای نماینده «کرد و سنی» موافقت کرد تا حسین‌زاده به پاستور برود.

بالاخره؛ موافقت با استعفای حسین‌زاده

 رئیس‌جمهور پنجم شهریور با صدور حکمی عبدالکریم حسین‌زاده؛ نماینده نقده و اشنویه در مجلس دوازدهم را به سمت معاون خود در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرده بود، منتها طبق آئین‌نامه مجلس باید استعفای نمایندگان به تصویب مجلس می‌رسید اما نمایندگان دلواپس مجلس از همراهی با دولت خودداری کرده و تا قبل روز چهارشنبه با استعفای این نماینده برای حضور در مجلس مخالفت می‌کردند. آن‌ها دلیل واقعی برای این اقدام نداشتند به‌عنوان نمونه در جلسه هفته اول مهرماه مجتبی ذوالنوری، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری و نماینده مجلس گفت: «مقام معظم رهبری فرموده‌اند که مجلس را سکویی برای رفتن به جایگاه دیگر قرار ندهید؛ اگرچه خود حسین‌زاده متقاضی رفتن از مجلس نبود و رئیس‌جمهور وی را انتخاب کرد، اما تعداد افرادی که از مجلس برای دولت در این دوره رفتند غیرمتعارف است و من فکر می‌کنم که شاید عدم توجه به شأنیت مجلس و نمایندگی مردم دلیل آن باشد».

*پایداری بازهم مخالفت کرد

روز گذشته ۶ نفر در مخالفت با استعفای حسین‌زاده صحبت کردند که اعضای جبهه پایداری در صف نخست بودند؛ امیرحسین ثابتی نماینده تهران، حمید رسایی نماینده تهران و قاسم روانبخش نماینده قم، مهدی کوچک‌زاده از نمایندگان تندرو و چهره‌های نزدیک به سعید جلیلی در قالب تذکر و نطق با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده مخالفت کردند. امیرحسین ثابتی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز در اظهاراتی به‌عنوان مخالف استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس تاکید کرد: ما بحث شخصی با آقای حسین‌زاده نداریم و اگر امروز به‌جای ایشان فرد دیگری هم بود من مخالف بودم چرا که اینکه یک نفر سه هفته پیش در صحن صحبت کرده است و نمایندگان به هر دلیلی با استعفای او مخالفت کردند، دوباره بدون تغییر شرایط همان درخواست مطرح می‌شود، آیا این غیر از لجبازی با مجلس است؟ خاطرم هست که در یکی از دولت‌ها وقتی وزرای دولت استیضاح می‌شد، رئیس‌جمهور برای آنها حکم مشاور صادر می‌کرد و گفته می‌شد که دولت در حال لجبازی با مجلس است. وی افزود: مساله بعدی این است که همه ما از مردم رای گرفتیم و قولی به مردم داده‌ایم که ۴ سال در مجلس بمانیم؛ حال اینکه امروز به بهانه اینکه پست دیگری بگیریم از نمایندگی مجلس استعفا دهیم، باعث می‌شود که مردم بگویند مجلس در راس امور نیست و نمایندگان مجلس را پله‌ای کردند تا به مناصب دیگر برسند. از طرف دیگر طبق قانون، ایجاد معاونت توسعه روستایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، چرا کاری که خلاف قانون آئین‌نامه و همه‌چیز است را انجام دهیم؟ مساله بعدی توصیه رهبری مبنی بر عدم خروج نمایندگان از مجلس است؛ رهبری به چه زبانی بگویند که مجلس را خالی نکنید؛ مردم نقده و اشنویه چه گناهی دارند که تا چند ماه نباید نماینده داشته باشند؟

*حمله به ظریف با رمز حسین‌زاده

رسایی از فرصت نطق در مقام مخالفت با استعفای حسین‌زاده برای هجمه به ظریف و پزشکیان استفاده کرد. این نماینده دلواپس ضمن مخالفت با این استعفا گریزی نیز به لایحه اصلاح قانون به‌کارگیری افراد در مشاغل حساس زد و ضمن حمله به ظریف، اظهارکرد: باید به قانون احترام گذاشته شود، قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به امضای همین رئیس مجلس رسیده است و از سال ۱۴۰۱ قانون شده است. این قانون می‌گوید اگر کسی خودش، همسر و فرزندش تابعیت داشته باشد نباید پست حساس بگیرد. بعد رئیس‌جمهور محترم کسی را که وزارت اطلاعات می‌گوید فرزندش تابعیت آمریکا دارد، معاون راهبردی کرد. تابعیت قهری یک چیز من‌درآوردی است. رسایی در بخشی از انتقاداتش از طرح مجدد این استعفا نیز گفت: با آن جایگاهی که قانون و رأی نمایندگان به ما اعطا کرده، ما وکیل مردم هستیم و باید به این جایگاه احترام بگذاریم. از آن رأی قبلی که ما دادیم تا الان چه اتفاقی افتاده است؟ چه چیزی عوض شده است؟ من با شخص آقای حسین‌زاده مخالفتی ندارم، اما این روال را غلط می‌دانم. این روال یعنی تضعیف مجلس. آیا مصداق عوض شده که حکم ما و نظر ما عوض شود؟ هیچی عوض نشده و همه چیز سر جای خود است پس دلیلی ندارد رأی ما تغییر کند. نماینده تندرو مجلس اصل این معاونت را نیز زیرسوال برد و افزود: امور مربوط به روستاها بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و ایجاد معاونت جدید برای این بخش نادرست است.

*کوچک‌زاده دوپهلو حرف زد

مهدی کوچک‌زاده اما سعی کرد مخالفت سنگینی نداشته باشد بنابراین بیان داشت: کور خواندید، ما مشکلی با کردبودن و اهل تسنن بودن عبدالکریم نداریم. بلکه حرف بنده آن است که در این انتخابی که رئیس‌جمهور انجام داده است، اصل تعارض منافع رعایت نشده است. بهتر بود که رئیس‌جمهور فردی را برای مناطق محروم انتخاب کند که خودش متعلق به یک منطقه محروم نباشد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: از رئیس‌جمهور می‌خواهم که اول حکم ندهد و بعد نماینده استعفا دهد، بلکه باید قانون رعایت شود و وفاق فقط حول قانون قابل شکل است. کوچک‌زاده تاکید کرد: البته این آنجا که در رسانه‌ها بعضا می‌گویند که علت مخالفت ما با حسین‌زاده مسائل مربوط به شیعه و سنی و فارس و کردبودن است، بیایید به استعفای حسین‌زاده رأی مثبت دهیم چرا که به هیچ وجه این مسائل دلایل مخالفت ما نبوده و نیست.

*در نهایت...

در نهایت مشخص نیست حضور عجیب سعید جلیلی در مجلس تاثیری در مخالفت‌های اعضای پایداری با استعفای حسین‌زاده داشته یا خیر اما هر چه باشد پایداری که قبل انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم خود را در ارکان رسمی دولت تصور می‌کرد، برایش سخت است با دولتی همراهی کند که پاستور را از آن خود کرده و در مجموعه دولت سایه، از تلاش برای تضعیف پزشکیان و یارانش دریغ نمی‌کنند.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : مطهره شفیعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار