گزارش «آرمان ملی» از سکونت برخی از نمایندگان سابق مجلس در خانه های سازمانی
تخلفی برای قانوننویسان سابق
آرمان ملی: واگذاری مسکن به نمایندگان مجلس به ویژه افرادی که از دیگر شهرها به تهران می آیند تقریباً رویدادی عجیب غریب تلقی نمی شود، حتی اگر این خانه ها با متراژهایی بزرگ و اندرونی و بیرونی در سعادت آباد باشد! اما پس ندادن این خانه ها پس از پایان دوره نمایندگی از سوی برخی از نمایندگان سابق، حتی صدای اعتراض برخی از نمایندگان فعلی را نیز بلند کرده است، چرا که معتقدند این اقدام به جایگاه و شعار عدالت گستری و احقاق حق مردم که دلیل اصلی حضور آنها در مجلس می باشد را نیز زیرسئوال می برد.
از طرفی مجلس در دوره های مختلف بر مبارزه با خانه های خالی و تصمیم گیری درباره آنها تاکید می کند، حال مشخص نیست نمایندگانی که هنوز در این خانه های سازمانی سکونت دارند آیا املاک دیگر را در ملکیت خود دارند یا خیر؟
مطالبه برای بازپس گیری اموال عمومی
در حالی که مسکن موضوع اصلی در سبد معیشتی خانواده هاست و بخش زیادی از درآمد خانواده ها برای پرداخت هزینه اجاره بها می شود، موضوع پس ندادن خانههای سازمانی از سوی برخی نمایندگان سابق مجلس، یکی از مسائل حساس و جنجالی است که افکار عمومی را به خود جلب میکند. این امر با توجه به جایگاه نمایندگان و نقش آنها در قانونگذاری و توقع مردم در احقاق حقوق حقه آنها، این موضوع از اهمیتی بیشتر برخوردار است. بر اساس این گزارش؛ خانههای سازمانی به عنوان تسهیلاتی برای زندگی و اقامت موقت در دوران فعالیت در مجلس، در اختیار نمایندگان قرار میگیرند. این خانهها با هدف کاهش تردد نمایندگان، به ویژه کسانی که از شهرستانها به تهران میآیند، در اختیارشان گذاشته میشود. پس از پایان دوره نمایندگی، بهصورت عرفی و قانونی باید این خانهها به دولت بازگردانده شوند. اما طبق آمار و ارقام منتشرشده، حدود 52 نفر از نمایندگان سابق مجلس، خانههای سازمانی را بازنگرداندهاند و همچنان در آنها سکونت دارند. این موضوع باعث بروز اعتراضات در میان مردم و آزردگی افکار عمومی شده است، زیرا این خانهها بخشی از اموال عمومی و متعلق به دولت هستند که پس از اتمام دوره، به سرعت باید تعیین تکلیف شوند. از این رو انتقادات نسبت به این موضوع افزایش یافته و کارشناسان و مردم در این خصوص واکنشهای متعددی را در پیش گرفته اند. مردم و فعالان اجتماعی این اقدام نمایندگان سابق را بیمسئولیتی تلقی کرده و از مجلس و دولت خواستار رسیدگی فوری به این موضوع شدهاند.
برخورد جدی با متخلفان قانون
کارشناسان معتقدند؛ نارضایتی عموماً در آنجا میشود که مردم انتظار دارند به عنوان مسئولی که حقوق عمومی را پاس بدارند، خود الگویی از احترام به قانون باشند. از طرفی، برخی از نمایندگان فعلی مجلس نیز به این وضعیت انتقاد کرده اند و خواهان اجرای قانون و بازپس گیری املاک دولتی شده اند. حتی در مواردی صحبت از تمهیداتی مانند اخذ جریمه و یا ق برخورد قضایی در مورد این افراد به میان آمده است. در حالی که خانه های خالی و اخذ مالیات از این خانه ها از اهم موارد نمایندگان مجلس در دوره های مختلف بوده است، وقوع چنین تخلفی از سوی برخی از نمایندگان و نادیده انگاشتن آن تاثیر ناخوشایندی در افکار عمومی گذاشته است. در این میان، این سؤال مطرح میشود که آیا نمایندگان سابق که هنوز در خانههای سازمانی سکونت دارند، خود چند خانه شخصی یا خالی دیگر دارند که از آن استفاده نمیکنند؟ این امر میتواند به شکلی واضح نشانگر تضاد یاد باشد و از آن به عنوان «دوگانگی در رفتار» شود. پیامدهای این وضعیت باعث کاهش اعتماد عمومی به نهادهای تصمیم گیرنده در این زمینه می شود، چرا که همگان بر این باور هستند؛ کسانی که مسئول قانونگذاری هستند، خود به قانون پایبند هستند و با اجرای تصمیم ناصحیح، این پیام را به جامعه منتقل میکند که هیچ قاعدهای الزامآور نیست.
تأثیرات اجتماعی و فرهنگی
بر اساس این گزارش؛ این نوع رفتارها، بهویژه زمانی که از سوی نمایندگان مجلس رخ میدهد، پیامهای اجتماعی و فرهنگی جدی دارد، این رفتار الگوی منفی برای جامعه مورد نظر میشود. بهویژه در کشوری که نیاز به فرهنگسازی برای رعایت قانون بالاست، چنین رفتارهایی علیه فرهنگ قانونگرایی عمل میکند. ادامه سکونت نمایندگان سابق در خانه های سازمانی در حقیقت بار هزینه ای اضافی به دولت است که حکایت از تبعیض در این حوزه دارد که نشان از تضعیف قانونمداری و فرهنگ پاسخگویی در کشور می کند. به نظر می رسد مخالفت برخی از نمایندگان کنونی مجلس با این امر حکایت از عدالت مداری و احترام به جایگاه و وزن مجلس در شرایط کنونی دارد. چرا که ادامه این وضعیت میتواند به اعتبار شخصی و حرفهای نمایندگانی که هنوز در این خانهها ساکن هستند، ضربه بزند. جامعه به عنوان افرادی که از نمایندگان خود انتظار اخلاقمداری و رعایت حقوق عمومی دارند، چنین رفتارهایی را به عنوان نقض اعتماد تلقی میکند، که میتواند به جایگاه و وجهه آنها در آینده سیاسی و اجتماعیشان آسیب برساند.
خانه هایی سازمانی با اندرونی و بیرونی در سعادت آباد
تابناک در گزارشی دراین خصوص نوشت: به گفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این نهاد تعدادی خانه سازمانی در نقاط مختلف تهران داشته که معروفترین آنها مجموعه ۴۲ واحدی سعادتآباد است. واحدهایی با متراژهای مناسب که هر کدام از واحدها به صورت اندرونی و بیرونی هستند. شنیده های «تابناک»، حکایت از آن دارد که 54 نماینده دور یازدهم مجلس، هنوز خانه های سازمانی خود را تحویل نداده اند و همجنان در این خانه ها زندکی می کنند. خانه های سازمانی که برای نمایندگان پارلمان در نظر گرفته شده است در سعادت آباد و بهارستان(جنب ساختمان اصلی مجلس) واقع شده است. معروفترین آنها مجموعه ۴۲ واحدی سعادتآباد است. واحدهایی با متراژهای مناسب که هر کدام از واحدها به صورت اندرونی و بیرونی هستند، بخش اصلی خانه های سازمانی نمایندگان در بهارستان واقع است و در دوره ریاست «علی لاریجانی» بر پارلمان ساخته و تجهیز شده است.
۵۲ نماینده سابق مجلس خانههای سازمانی را پس نداده اند!
این گزارش می افزاید؛ نکته جالب این است که پدیده "تخلیه نکردن منازل سازمانی توسط نمایندگان سابق" در هر دوره تکرار می شود. اسامی این نمایندگان بعد از راستی آزمایی کامل منتشر خواهد شد. گفتنی است در این لیست، نام چهره هایی شاخص از جریان نوانقلابی و خالص ساز نیز دیده می شود!
ارسال نظر