| کد مطلب: ۱۱۳۷۰۱۳
لینک کوتاه کپی شد

آیا قطار خوشبختی سرانجام به اودسا می‌رسد؟

«خوشبختی در اودسا» نمایش تحسین شده تئاتر ایران در سال ۱۴۰۲. «خدایا، جهان پُر شده از گناهکاران و فاسدانی که گناه می‌کنند و ما نمی‌توانیم جلوی آنها را بگیریم، ما را از گناه و عذاب دور نگه دار و نعمت‌های خود را بر ما ارزانی دار.

  آیا قطار خوشبختی سرانجام به اودسا می‌رسد؟

 باشد که بندگانی خوب و شایسته‌ باشیم»؛  این عبارت، دعای هر روزه‌ سه خواهر بود که در ابتدای روز و زیر نوری آبی رنگ که صبح را تداعی می‌کرد خوانده می‌شد. سه خواهر مجرد روس‌تبار که روزگارشان به بازآفرینی خاطرات زیبای دوران کودکی و کشمکش‌های درونی ‌آنها سپری می‌شد که در زندگی‌شان با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند. آنها تلاش می‌کردند برای عبور از سختی‌ها و دست یافتن به یک زندگی شیرین که این رویا و واقعیت در اوج ناباوری چون پرنده‌ خوشبختی هر روز دور تا دور خانه آنان پرواز می‌کند و هر کدام می‌خواهند این پرنده زیبا و خوش آب و رنگ روی شانه او بنشیند. قطار در زندگی‌شان نقش حیاتی دارد.

این نمایش به نویسندگی، داوود پورحمزه و کارگردانی رضا شاه‌کرمی خوش درخشیده‌اند، اجرای دیگری از این نمایش نیز یکی از برگزیدگان جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شده بود. چند شخصیت اصلی نمایش الهامی مختصر از آثار آنتوان چخوف بوده. چخوف بزرگ، نویسنده و نمایشنامه نویسی که در طول عمر چهل‌وچهارساله خود بیش از هفتصد اثر به جا گذاشت. طراحی صحنه، افکت‌ها، صدای ناقوس و حضور قطار در نهایت ساد‌گی بسیار خلاقانه بوده و مانند یک «دنیای رویایی» آن را برای ما و بازیگران قابل دسترس و باور پذیر می‌کنند.

همواره در چنین طراحی‌های صحنه‌‌، نقش پیچیده و حرفه‌ای بازیگران و همچنین توان آنها در بازی‌سازی شخصیت و تیپ‌ها، جانمایه هر نمایش به حساب می‌آید. اقناع مخاطب در ذات تئاتر و بسیار حائز اهمیت است، سه بازیگر نمایش، نعیمه دوستی، سحر گلشیرازی و شیده غفاریان آنقدر مقتدرانه و حسی به ایفای نقش می‌پردازند که ناخودآگاه ما «تماشاچیان» نیز با آنان همزاد‌پنداری می‌کنیم و این درست همان نقطه اوج روایت سازی در نمایش است که بی‌تردید عین زندگی‌ست، با آنان می‌خندیم، غمگین و هیجانی می‌شویم و می‌خواهیم مانند این سه خواهر وسوسه شویم و از متن نامه‌ای که متعلق به آنها نیست ما هم سر در بیاوریم…

تهیه‌کننده: محمد نوریان، مجری طرح: امیر دلفانی، طراح صحنه: روحان امامی، طراح نور: رامین صادقی، مدیر تولید: کاوه نورمحمدی، مدیر هنری: خشایار قائد رحمتی، طراح گرافیک: هومن مرادی، طراح گریم: زهره‌ قنبری، طراح لباس: سیمین محمدی. این نمایش حرفه‌ای تا ۲۶ شهریور در سالن قشقایی تئاتر شهر اجرا می‌شود.

 حجت سپهوند

منبع : آرمان ملی
نویسنده : حجت سپهوند

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار