| کد مطلب: ۱۱۳۲۲۱۳
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» درباره راهکارهای رفع ناترازی انرژی در دولت جدید گزارش می دهد

قلب انرژی ایران در انتظار احیا

آرمان ملی: توصیه مقام معظم رهبری بر جلوگیری از صادرات مواد خام و فرآوری مواد خام در صنعت نفت، یکی از رویکردهایی است که در صورت تحقق فرصت درآمدزایی ارزی مطلوبی برای کشور را به ارمغان خواهد آورد و علاوه بر آن می توان از آن به عنوان فرصتی برای دور زدن تحریم ها علیه صنایع بالادستی نفت یاد کرد تا در صنعت پتروشیمی و... بتوان به محصولات جدیدی چون، بنزین، گازوئیل و... دست یافت تا در این راستا امکان جبران کمبود بودجه و درآمدهای ارزی را به خوبی امکان‌پذیر ساخت.

قلب انرژی ایران در انتظار احیا

احیای اقتصاد با فرصت فرآوری مواد خام

هدایت اله خادمی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در این باره به آرمان ملی گفت: صنعت پتروشیمی در سال های گذشته با وجود تحریم های شدید آورده ومنابع ارزی خوبی برای کشور داشته است، شرکت های پتروشیمی درآمد وسود خوبی دارند و این امر واقعیتی است که در راستای تبدیل نفت به فرآورده های نفتی غیرقابل انکار است، در صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی تحریم های کمتری نیز وجود دارد از این رو توانسته اند موفق‌تر از صنایع بالادستی چون نفت و گاز و ... که با تحریم هایی شدیدتری همراه است، عمل کنند. از طرفی در بحث خوراک پتروشیمی نیز سعی شده است که به نحو مطلوبی در اختیار شرکت های پتروشیمی قرار گیرد و مشکلاتی برایشان ایجاد نشود و قطعاً از این پس نیز برهمین منوال حرکت خواهد کرد و امید است روند فرآورده های نفتی در بخش پتروشیمی افزایش یابد و با افزایش صادرات از این محل درآمدهای نفتی نیز افزایش یابد.

اوافزود:  به همین دلیل است که بر ساخت پالایشگاه و تبدیل نفت به بنزین و دیگر فرآورده های نفتی تاکید شده و می شود، چرا که صادرات آن نیز راحت تر است و درآمدهای بهتری نیز خواهیم داشت. در حال حاضر مشتری برای محصولات فرآوری شده مانند بنزین در کشورهای همسایه زیاد است به همین علت بهتر است دولت چهاردهم در مسیر غنی سازی در فرآوری نفت حرکت کند و قطعاً صنعت پتروشیمی فرصتی خوب برای انجام این امر و درآمدزایی بیشتر محسوب می شود و به همین دلیل هم این صنعت پایین دستی نیاز به حمایت بیشتر از سوی دولت دارند تا مسیر را برای حضور در بازارهای صادراتی و تامین منابع ارزی هموار کنند.

ضرورت ساخت یا بازسازی پالایشگاه های کشور

خادمی اضافه کرد: تجهیزات وامکانات و یونیت های فعلی تا بازسازی نشوند راندمان پایین می آیند درحال حاضر  وضعیت برخی از پالایشگاه های ما به قدری نامطلوب است که در واقع اگر تعطیل شود بازدهی کلی در دایره اقتصاد کشور افزایش می یابد چرا که خروجی برخی از این پالایشگاه ها با توجه به محصولات ارائه شده و خوراک عرضه شده به آنها، به هیچ وجه هماهنگی و تناسب ندارد، به این ترتیب جز زیان و ضرر چیز دیگری به دنبال نخواهد داشت. بنابراین بهتر است که این پالایشگاه ها حتماً بازسازی و ارتقا یابد.

جبران فرصت های از دست رفته بهره بردازی از میادین مشترک نفتی

او ضمن اشاره به اینکه منطقه عسلویه به عنوان قلب انرژی ایران باید جایگاه ویژه ای در برنامه های دولت چهاردهم داشته باشد اظهار داشت: منطقه پارس جنوبی با وجود تاخیر حدود 21 ساله نسبت به کشور قطر در برداشت از ذخایر موجود در منطقه، تاکنون توانسته است عملکرد خوبی در حوزه های مختلف صنعت انرژی داشته باشد و توانستیم میزان برداشت خود را به حدود 650 تا 700 میلیون متر مکعب در روز یعنی رقمی برابر با قطر افزایش دهیم. او افزود: چه در عسلویه چه در خوزستان، فعالیت های صنایع مرتبط با انرژی، اعم از پتروشیمی، نفت و... باعث شد تا آسیب هایی چند به مردم منطقه از نظر  آلودگی هوا و محیط زیست و ایجاد بیماری های مختلف وارد شود و با توجه به رویکرد عدم توجه به شاخص های زیست محیطی در این زمینه چالش های بسیاری را در این منطقه موجب شده است که نیاز به ارائه راهکار مناسب از سوی دولت چهاردهم در این زمینه با توجه به اهمیت منطقه عسلویه به عنوان قلب انرژی کشور برای اقتصاد مردم ایران، دارد. خادمی افزایش بیماری هایی چون سرطان، مشکلات ریه و ... را ناشی از بی توجهی به چالش های زیست محیطی منطقه ذکر وخاطرنشان کرد: بی توجهی به انتشار گازهای فلر در منطقه عسلویه موجب گسترش بیماری هایی شد که با انتشار گازهای فلر در منطقه ایجاد می شد، از سوی دیگر این گازها خود ثروتی به شمار می آیند که به راحتی به هدر می رفتند که البته خوشبختانه در سال های اخیر با حضور بخش خصوصی موجباتی برای مهار و کنترل آن به منظور بهره وری بهینه و تولید ثروت از آن مهیا شده است و در سایه این رویکرد عوارض زیست محیطی آن برای منطقه نیز کاهش یافته است.

عسلویه در انتظار پایان و توقف کامل فلرسوزی

این صاحبنظر در حوزه انرژی توضیح داد : البته هنوز تا پایان فلرسوزی و مهارکامل و توقف آن فاصله داریم و شرکت های فعال در  این زمینه باید با حضوری گسترده تر با مهار این گازها و فرآوری آن ها به مواد باارزش موجب درآمدزایی بیشتر برای دولت و کشور را ایجاد کند. خادمی در ادامه به برخی از چالش ها در رابطه با ایجاد منطقه عسلویه در گام های نخست اشاره کرد و گفت: اقدامات موثری در باره راه اندازی تجهیزات و تاسیسات و شرکت های فعال در بخش انرژی، نفت، پتروشیمی و... در منطقه عسلویه صورت گرفت که البته قابل توجه و تقدیر است، اما ایجاد این منطقه به صورت متراکم و انبوه در یک منطقه و کنار دریا کمی از شاخص های ایمنی به دور است و نزدیک بودن این همه تجهیزات در یک منطقه اشتباهی بزرگ بود که در صورت وقوع خطری احتمالی احتمال سرایت به تمام نقاط در منطقه عسلویه وجود دارد که به این ترتیب تبدیل به خطری بالقوه شده است که باید حتماً برای آن راهکاری جدی و مناسب جست .

کاهش کارآمدی ذخایر نفت و گاز در رقابت با انرژی ها نو

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید میادین نفت و گاز در مناطق عسلویه و ... را توسعه داد تا به شکل بهینه در زمان محدود پیش رو به نحو مطلوب مورد بهره وری قرار گیر د. چرا که معلوم نیست با توجه به روند شتابزده حضور انرژی های نو دیگر آیا فرصتی برای عرض اندام انرژی هایی چون نفت، گاز و... وجود دارد یا خیر؟ از این رو معلوم نیست آیا ذخایر نهفته نفت و گاز موجود در منطقه در 10 تا 15 سال آینده ارزش بهره وری در منطقه را دارد یا خیر؟ او افزود: در سال های اخیر با توسعه خودروهای برقی در سراسر دنیا حدود 2 میلیون بشکه نفت به منظور تولید بنزین کاهش یافته است. بر این اساس کاملاً مشهود است که ارزش ذخایر نفت و گاز در سال های نه چندان دور آنچه که در حال حاضر است نخواهد بود. او خاطرنشان کرد: ایران با وجود دارا بودن ذخایر غنی نفت و گاز و قرارگیری در بین کشورهای برتر جهان، قابلیت تبدیل به هاب انرژی در منطقه را داشت که متاسفانه اینگونه نشد و بسیاری از کشورها جای ایران را گرفته اند.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار