«آرمان ملی» گمانهزنیها در مورد کنار گذاشتن لایحه حجاب را بررسی میکند
ورود پلیس راهور به کشف حجاب در خودرو
آرمان ملی – یاسمین طالقانی: در حالی که هنوز لایحه حجاب به تصویب مجلس نرسیده است، نهادهای ذیربط تصمیماتی درباره برخورد با بدحجابی منتشر میکنند.
دیروز رئیس پلیس راهور فراجا گفت: مقوله طرح عفاف و حجاب به تمامی یگانها و پلیسهای تخصصی ابلاغ شده است و پلیس راهور هم در این زمینه مسئولیت دارد.سردار سید تیمور حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر اینکه پلیس تمایلی به جریمه ندارد، اما در برابر تخلفات رانندگی نباید کوتاهی کنیم، گفت: من همینجا از همه فعالان رسانه و تبلیغات دعوت میکنم که پویش #نه_به_تخلف_نه_به_جریمه را راهاندازی کنند.
*هشدار راهور در سال 1401
البته ورود پلیس راهور به بحث حجاب جدید نیست چنانکه در سال 1401 هم رئیس پلیس راهور فراجا گفت: اطلاعات متخلفانی که به تذکر لسانی پلیس برای رعایت حجاب توجه نکنند در سامانه ناظر ثبت خواهد شد.سردار سید کمال هادیانفر با بیان اینکه بحث عفاف و حجاب یک مسئله بسیار جدی است، اظهار کرد: مسئله عفاف و حجاب یکی از موضوعاتی است که فراجا آن را در اولویت اقدامات خود قرار داده است. وی با بیان اینکه در بحث عفاف و حجاب ۳۲ دستگاه در کشور مسئول هستند، گفت: تمام دستگاهها برای این موضوع باید به صورت جدیتر ورود کرده و نقش خود را ایفا کنند و به موضوع حجاب در جامعه یک نگاه ایجابی صورت گیرد نه نگاه سلبی.رئیس پلیس راهور فراجا تصریح کرد: فردی قانون شکنی میکند و به اصلاح هنجار شکن یا قانون گریز است، در این زمان چارهای جز نگاه سلبی به وی وجود ندارد؛ اکثریت مردم فهیم هستند و به قانون پایبند هستند. سردار هادیانفر با اشاره به ابلاغ برخورد با پدیده شل حجابی یا بد حجابی به پلیسهای راهنمایی و رانندگی در کشور، بیان کرد: در صورت رویت این موارد در جادهها و شهرهای کشور با متخلفان برخورد خواهد شد.رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه به همکاران انتظامی خود ابلاغ شده که با رعایت قانون، اخلاق، ادب و متانت یا متخلفان حوزه رانندگی برخورد شود، گفت: در وهله اول با استفاده از اخلاق اسلامی به رانندگان خانم متخلف دارای بدحجابی یا شل حجابی تذکر داده میشود و در صورت استنکاف متخلف از تذکر لسانی پلیس، ضمن اعمال قانون بابت ارتکاب تخلف؛ اطلاعات خودروی متخلف در سیستم ناظر ثبت خواهد شد و همکارانمان در پلیس امنیت اخلاقی با این موضوع برخورد خواهند کرد.
*مجازات بی حجابی در خودرو
مطابق آنچه تاکنون اجرا می شد، مجازات کشف حجاب مراحل مختلفی دارد و به نوعی گام به گام است. چنانچه برای تخلف برای بار اول صورت بگیرد، پلیس به تذکر بسنده کرده و پیامی از سوی پلیس امنیت اخلاقی برای فرد مالک خودرو ارسال میشود. این پیامک با سرشماره ۹۸۱۱۰۳۲۲۱۱۰ ارسال میشود.اگر این اتفاق برای بار دوم رخ دهد دوباره پیامکی از سوی پلیس ارسال شده و خودرو برای مدت ۲ هفته یا ۱۵ روز توقیف غیر فیزیکی یا سیستمی میشود. بدین معنی که این خودرو از دریافت خدمات نظیر نقل و انتقال محروم بوده و در صورت عدم تکرار در این بازه زمانی خودرو رفع توقیف میشود. البته بعضا گزارش شده در مرتبه دوم نیاز به مراجعه حضوری به پلیس امنیت اخلاقی و دادن تعهد کتبی مبنی بر عدم انجام دوباره این جرم لازم است. این نکته را نیز باید گفت در تذکر دوم باید خودرو به مدت ۱۵ روز در پارکینگ منزل بماند. اما شرایط در مرتبه سوم کاملا متفاوت بوده و خودرو توسط پلیس توقیف میشود. در این هنگام پیامکی از سوی پلیس با اعلام اینکه خودرو توقیف شده برای مالک خودرو ارسال میشود و خبر از تماس پلیس در آینده میدهد. خودرو در مرتبه سوم یک هفته توقیف فیزیکی میشود و مالک باید برای تحویل خودرو به یکی از پارکینگها مراجعه کند. گاهی اتفاق افتاده که فردی با جریمهای روبهرو شده که مرتکب آن نشده و اشتباهی رخ داده است. در موضوع حجاب هم چنانچه فردی با این مورد برخورد کرد باید به پلیس امنیت اخلاقی یا کلانتری نزدیک محل زندگی خود مراجعه کند. البته این را هم باید گفت که تنها در پیامک اول امکان اعتراض وجود دارد و برای پیامکهای بعدی امکان اعتراض نیست.
*سرنوشت لایحه حجاب
رئیس کمیسیون قضایی مجلس یازدهم درباره برخی گمانهزنیها درباره احتمال کنار گذاشتن شدن لایحه عفاف و حجاب از سوی دولت جدید گفت: با توجه به اینکه مراحل قانونی تبدیل مصوبه مجلس به قانون طی شده، امکان کنار گذاشتن شدن آن وجود ندارد.حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده بم و رئیس کمیسیون قضایی مجلس در دوره یازدهم درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: برای بررسی ابهامات موجود در لایحه عفاف و حجاب، ابتدا باید کمیسیون قضایی مجلس شکل بگیرد تا به این دو ابهام نیز رسیدگی شود. وی در واکنش به اقدام برخی نمایندگان مجلس برای ارائه لایحهای جدید در رابطه با عفاف و حجاب یا برخی اظهارات از سوی چهرههای نزدیک به دولت جدید درباره کنار گذاشتن لایحه مذکور تاکید کرد: حتی دولت هم نمیتواند لایحه عفاف و حجاب را از دستور کار خارج کند چه برسد به نمایندگان؛ چرا که بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، طرح یا لایحهای که سیر قانونی خود را طی کرده باشد، امکان از دستور کار خارج کردن آن وجود ندارد. غضنفرآبادی ادامه داد: تنها دلیلی که این ابهامات در مجلس برطرف نشد، این بود که عمر مجلس یازدهم به اصلاح موارد فوق قد نداد و الاّ اگر این دو ابهام اصلاح شده بود، لایحه عفاف و حجاب هماکنون تبدیل به قانون و ابلاغ شده بود. به گزارش تسنیم، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری اخیر خود، در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب خاطرنشان کرده بود: درباره لایحه عفاف و حجاب هنوز مصوبه جدیدی دریافت نکردیم و همچنان دو ابهام شورای نگهبان به این لایحه پابرجاست. سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به این سوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا در صورتی که مجلس دوازدهم لایحه عفاف و حجاب را اصلاح نکند، ممکن است رسیدگی به این لایحه از دستور کار خارج شود؟ عنوان کرد: الان موارد باقیمانده این لایحه 2 ابهام است و اینکه چه تدبیری در رابطه با این لایحه انجام شود در اختیار نمایندگان مجلس است؛ با این حال اگر ما مصوبهای را برای اصلاح این لایحه داشته باشیم، طبیعتاً مورد رسیدگی قرار میدهیم.
ارسال نظر