«آرمان ملی» مناظره سیاسی مسعود پزشکیان را بررسی میکند
طوفان ظریف
آرمان ملی- حمید شجاعی: بسیاری معتقدند که در میان نامزدهای حاضر در انتخابات پیشرو دکتر مسعود پزشکیان به جهات مختلف صلاحیت بیشتری برای قرار گرفتن در جایگاه ریاست جمهوری را داراست. چرا که اگر نگاهی به رویکردها، برنامهها و اظهارات وی در حوزههای مختلف بیندازیم خواهیم دید که عدالت، شفافیت، مردم محوری و تعامل با دنیا با هدف عزت بیشتر برای کشور و مردم از اجزای جدایی ناپذیر گفتمان وی به حساب میآید. چهرهای که بیش از شعار دادن بر عملگرایی تاکید دارد و نقطه طلایی صحبتهایش نیز تاکید بر تخصصگرایی و استفاده از کارشناسان در امور مختلف است.
از همینرو است که بسیاری از چهرههای برجسته، شخصیتها و کارشناسان نیز از وی به عنوان چهرهای عملی و کار آمد و توانا حمایت کردهاند. عقبه عملکردی دکتر پزشکیان در ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 4 سال حضور در وزارت بهداشت دولت اصلاحات و 16 سال نمایندگی مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نشان از اشراف وی بر امورات کشور در حوزههای مختلف دارد که به گفته خود با کمک کارشناسان میتواند امور مختلف را ساماندهی کند. میزگرد اقتصادی وی که با حضور مشاوران مجرب اقتصادی دکتر حسین عبده تبریزی و دکتر احمد میدری به خوبی و با دیدگاههای کارشناسانه برگزار شد، نشان داد که دکتر پزشکیان تا چه میزان به جایگاه کارشناسان اعتقاد دارد. همین روال روز گذشته نیز پیاده شد و در میزگرد سیاسی دکتر پزشکیان این بار دکتر محمدجواد ظریف، وزیر سابق و خوشنام امور خارجه و دکتر مهدی سنایی سفیر پیشین ایران در روسیه را در قامت مشاور همراه داشت تا در حوزه سیاست خارجی پاسخگوی پرسشهای کارشناسان باشد. میزگردی بسیار پر مغز و معنا که بازخوردهای بسیار مطلوبی برای دکتر پزشکیان به همراه داشته و خواهد داشت.
* تحریم به نفع کاسبان تحریم است
مسعود پزشکیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: امروز هیچکس تردیدی ندارد که سیاست خارجی نقشی تعیین کننده در شرایط زندگی همه مردم ایران دارد؛ اساس و هدف سیاست خارجی ما تامین منافع ملی، تضمین امنیت ملی، پاسداری از حیثیت ملی ایران و منزلت بینالمللی ایرانیان و بهبود کیفیتِ زندگی «مردم» خواهد بود؛ راهنمای سیاست خارجی ما، منافع مردم ایران خواهد بود. در سیاست خارجی، شعارهای دهان پُرکُن که جیب مردم را خالی کند نخواهم داد؛ شعاری که مردم را از قافله توسعه عقب بیندازد نخواهم داد؛ شعاری که «مردم» را گرفتار تأمین دارو و «صنایع ملی» را گرفتار تأمین مواد اولیه و کسب آخرین فناوریها کند، نخواهم داد. وی گفت: طراحی و اجرای سیاست خارجی بر مبنای اصول «عزت، حکمت و مصلحت» با رئیسجمهور و دولت است؛ آیا واقعا فرق نمیکند چه کسی رئیسجمهور باشد؟ بله، واقعا فرق میکند دید و نگرش رئیسجمهور نسبت به جهان چگونه باشد. پزشکیان ادامه داد: محور سیاست خارجی دولت من «عزت، حکمت و مصلحت» خواهد بود؛ نه «ستیزه جویی، شعارزدگی و ضرر به منافع ملی»؛ مردم ما عزت میخواهند؛ اما ستیزه جویی را نمیپسندند. برای من دیپلماسی، مذاکره و توافق «ذلت» نیست؛ بلکه یک راه معقول و کم هزینه برای رسیدن به «عزت» است؛ ما دیگر فرصت نداریم – در حالی که کشورهای منطقه با شتاب در حال توسعه هستند – در بهترین حالت «درجا بزنیم»؛ ما میخواهیم در لبه فناوری جهانی حرکت کنیم و از هوش مصنوعی تا بهترینهای صنعت جهانی را به مردم خود ارائه کنیم. وی در پاسخ به این سوال که چرا در دولت روحانی فروش نفت کم بود، گفت: چون در این دولت اجازه فروش نفت دادند. تحریم به نفع کاسبان تحریم است. ما الان به مراکز نظامی چین نفت را میفروشیم ارزان هم میفروشیم. پزشکیان درخصوص اینکه آیا برجام را مدیریت میکنید، گفت: سوال میکنم؛ دولت شهید رئیسی دنبال برجام بود یا خیر؟ ایزدی پاسخ داد: بله بود. پزشکیان خطاب به وی اظهار داشت: اگر برجام بد بود خب دولت شهید رئیسی آن را پارهاش میکرد از آن بیرون میآمدید. پس برجام خوب بود دیگر. اگر بد بود از آن بیرون میآمدید اگر خوب بود ادامهاش بدهید. پزشکیان گفت: این را بگویم در همین ایران هر کسی زور دارد، زور میگوید و باید قدرتمند باشیم وگرنه له میشویم. زور ما را بالا ببرید که به ما زور نگویند.
*اگر میخواهید سر مردم را شیره بمالید، درست بمالید
وزیر سابق امور خارجه در برنامه میزگرد سیاست خارجی که به عنوان مشاور مسعود پزشکیان حاضر شده بود اظهار داشت: اگر قدرت یعنی قدرت نظامی، بر اساس نظریههای واقعگرایی یا باید به قدرت دیگری وابسته شویم یا باید با آمریکا بالانس قدرت کنیم. قدرت را درست تفسیر کنید. ما پای مقاومت ایستادهایم. محمدجواد ظریف گفت: به دلیل همین قدرت معنایی، اسراییل که در هر جنگی یک ماهه پیروز میشد امروز پس از ٨ ماه نتوانسته در برابر گروهی ایستادگی کند و افسانه پیروزی اسرائیل شکست خورده است، ما پای مقاومت ایستادهایم و این قدرت معنایی انقلاب را از دست نخواهیم داد. وی خطاب به فواد ایزدی گفت: تحریم را با عدد نمیشمارند؛ وقتی گفتند ۸۰۰ تحریم قبل از برجام به ۱۵۰۰ تحریم بعد از برجام تبدیل شد، دوتای آن خودم من بودم. وی افزود: شمردن تحریم با عدد، آدرس غلط دادن به مردم است. محمدجواد ظریف بیان کرد: بانک، نفت، پتروشیمی، بیمه و کشتیرانی ما را کجا تحریم کردند؟ وی با اشاره به قانون کاتسا بیان کرد: این قانون هیچ تحریم جدیدی ندارد و تنها تحریمهای قبل را هماهنگ کرد؛ چون برجام به آمریکا اجازه نمیداد تحریم جدیدی اضافه کند. وزیر خارجه سابق ادامه داد: سالهای ۹۵ و ۹۶ دو سالی بود که بعد از توافق، رشد دو رقمی داشتیم و تورم تک رقمی. او با اشاره به خروج آمریکا از برجام، افزود: برخی روزنامهها و دوستان نوشتند اینکه ترامپ میگوید از برجام خارج میشود، جنگ زرگری است و او خارج نمیشود؛ بعد که خارج شد؛ پس چه شد؟ ترامپ میگفت برجام کلاه گشادی بود که ایرانیها سر ما گذاشتند؛ البته در اینجا هم برخی میگفتند برجام کلاه آمریکا بر سر ایران بود. ظریف عنوان کرد: تنها کشوری که از ساز و کار اسنپبک در برجام استفاده کرده، ایران است؛ ایران به مدت ۵ سال است که از این ساز و کار استفاده میکند. وی ادامه داد: روزی که دولت روحانی تحویل آقای رئیسی شد، توانسته بودیم آمریکا را سه بار در شورای امنیت شکست دهیم؛ غنیسازی را از ۲۰ درصد به ۶۰درصد رسانده بودیم. ظریف ادامه داد: اینکه میگویند بایدن میتوانست به برجام برگردد، بله؛ اصلا قرار بود برگردد اما یکی اسرائیل بود که با شهید کردن شهید فخریزاده اجازه نداد و یکی هم قانون راهبردی. وی افزود: نگذارید که بگوییم در آن ۶ ماه تلخ چه گذشت. بارها میتوانستیم برجام را زنده کنیم تا مردم در فلاکت زجر نکشند. در سه سال دولت روحانی به ۱۵۰۰ تحریم رسید؛ و از سه سال دولت آقای رئیسی به ۲۵۷۰ رسید. در ۸ سال ۷۰۰ تحریم اضافه شد و در سه سال بیش از هزار مورد. اگر میخواهید سر مردم را شیره بمالید، درست بمالید. او خطاب به مردم گفت: ببینید مردم! تورمتان را کجا بردند! ببینید فروش نفت را کجا بردند! ظریف با اشاره به فروش نفت ایران، گفت: اینکه فروش نفت بالا رفته کار دوستان نبوده، بلکه وقتی بایدن آمد سیاستش این شد که پیچ تحریمها را شل کند؛ بگذارید ترامپ برگردد ببینید دوستان چه میکنند. ظریف افزود: حضرت حجتالاسلام خاتمی ذیل نظرات رهبری، برای ایران افتخار آفرید؛ معجزه هزاره سوم هم فکر میکرد تحت نظرات رهبری عمل میکند، به همراه دبیر شورای عالی امنیت ملیاش که الان هم نامزد انتخابات شده، جز تحریم نیاوردند. دولت روحانی هم توانست کشور را سربلند کند. اگر برجام بد بود چرا آمریکا با استفاده از برجام خارج نشد. مگر ترامپ از آب و هوا و قرارداد موشکهای میان برد خارج نشد با شوروی سابق هم مذاکره کرده بودند؟ او ادامه داد: خطای استعمارگر را به پای مبارزه کننده با استعمار بیاوریم. فراموش نکنید که همانقدری که سلاح مهم است، مردم هم مهم هستند.
ارسال نظر