گزارش «آرمان ملی» از بیانیه اعتراضی
پایان صبر لاریجانی!
آرمان ملی– مطهره شفیعی: «ملت بزرگوار ایران، خدای را سپاس میگویم که هم سخنی افزونتر با شما مردم شریف و صمیمی را برای اینجانب فراهم نمود. این موهبت الهی را قدر مینهم و انشاءا... بر استمرار آن کوشا خواهم بود. آنچه باعث شد به عرصه انتخابات بیایم شرایط خطیر بهویژه در قلمرو شرایط سخت اقتصادی بود و موقعیت حساس بینالمللی بهخصوص فشار تحریمهای ظالمانه بر معیشت مردم عزیز بود و امیدوار بودم که با یاری شما بتوانیم موانع را مرتفع و مسیر توسعه ملی ایران را فراهم نمایم.
اما شورای محترم نگهبان بهرغم نظرات مثبت نهادهای مسئول و حکم قوه قضائیه، در رد برخی دعاوی گذشته آن شورا، باز سازوکاری غیرشفاف مانع در مسیر چنین همراهی بهوجود آورد. البته به فضل الهی حرکت ما در مسیر خدمتگزاری به مردم و حل مشکلات ملت متوقف نخواهد شد. لازم میدانم در این مجال از آیات عظام، اساتید، نخبگان و همه عزیزان از اقشار ملت عزیز که به اشکال گوناگون در این ایام اظهار محبت و بذل راهنمایی و همکاری کردهاند تشکر میکنم و از صمیم قلب برای آنان از خداوند متعال آرزوی توفیق نمایم.» این سطور بیانیه علی لاریجانی درباره ردصلاحیتش است. علی لاریجانی در سال 1403 به سبب حمایتهایی که بود، اقدام به ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری کرد. او هیچگاه احتمال ردصلاحیت مجددش را نمیداد و در نخستین توئیتش پس از ثبتنام آورد: «برای عبور از موانع، باید از روشهای منسوخ فاصله بگیریم، ملت قوی دولت زمینهساز.» و در توئیت دیگری در شبکه اجتماعی ایکس به زبان عربی، نوشت: «راهبرد ایران، بهعنوان قدرت مهم منطقه این است که «کل منطقه» امن و قدرتمند باشد. توانمندی نظامی و دفاعی نه تنها تضمینکننده امنیت ایران، بلکه پشتوانه امنیت منطقه هم هست.» حتی او اقدام جدیدی کرد و گپ و شمارهای برای گپ و گفت مردم با خودش بهعنوان کاندیدای ریاست جمهوری اعلام کرد. به اذعان بسیاری از سیاستمداران لاریجانی با قدرت در این انتخابات حضور خواهد داشت. عبدالرضا داوری، مشاور سابق احمدینژاد معتقد بود: «با شناختی که از آقای لاریجانی دارم ایشان محاسباتی وارد صحنه شده و برای پرسشهای مختلف که پیرامون نامزدیاش مطرح میشود؛ پاسخهایی داشته و محاسبات دقیقی صورت داده که وارد عرصه شده است. بهنظر رقابت اصلی بین آقای لاریجانی و سعید جلیلی خواهد بود.»
*ردصلاحیتی که عجیب نبود
این ردصلاحیت عجیب نبود، چرا که در سال 1400 هم ردصلاحیت در پروندهاش ثبت شده که در آن برهه، عجیب بود. «ایلنا» درباره ردصلاحیت سال 1400 نوشت: «بعد از ردصلاحیت لاریجانی در انتخابات سال ۱۴۰۰ و درخواست ایشان از شورای نگهبان برای اعلام دلایل، این نامه محرمانه برای او ارسال شد. بند چهارم و پنجمِ این نامه اشاره کرده که یکی از دلایل ردصلاحیت، اقامت و ادامه تحصیل برخی منسوبین درجه یک در کشور معاند انگلیس و سفرهای متعدد اعضای خانواده به اروپا و آمریکا و اقامت دختر لاریجانی در آمریکاست!» عزتا... یوسفیان ملا، فعال سیاسی درباره احتمال تکرار اتفاق انتخابات ریاست جمهوری 1400 برای علی لاریجانی گفت: «مسائل او رسیدگی شد. رهبر معظم انقلاب در سال 1400 فرمودند به برخی کاندیداها جفا شد و باید جبران شود. آقای لاریجانی مصداق آشکار و عینی آن سخن رهبری بود و رهبر انقلاب از این جمله صریح و واضحتر را برای هیچکسی بیان نکردند.» اشاره او به این سخنان رهبری بود: «در جریان عدم احراز صلاحیت به برخی کسانیکه صلاحیتشان احراز نشد جفا شد. به خودشان و خانوادههایشان نسبتهایی داده شد که معلوم شد خلاف است. فضای مجازی بدون هیچ قید و بندی این مسائل را منتشر کردند. مطالبه من این است که دستگاههای مسئول جبران کنند. گزارشهای خلاف واقع بود.»
*روایت مطهری و صالحی از ردصلاحیت لاریجانی
روزگذشته علی مطهری، نماینده ادوار مجلس نوشت: «بنا بود شورای نگهبان ظلمی را که در حق آقای لاریجانی در انتخابات گذشته کرده بود به توصیه رهبر انقلاب جبران کند. بهراستی با ردصلاحیت مجدد ایشان خوب جبران کرد! شنیدم گفتهاند، چون ممکن است راه روحانی را ادامه دهد رد شده است. آیا تشخیص این مطلب به عهده مردم است یا شورای نگهبان؟» همچنین وزیر دولت روحانی خواستار شفافشدن مذاکرات شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداها شد. سیدعباس صالحی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات در توئیتی نوشت: «چقدر خوب بود مذاکرات و آرا در صلاحیت نامزدهای انتخابات علنی و شفاف بود. در فاصله سه سال: همتی: صلاحیت ۱۴۰۰، ردصلاحیت ۱۴۰۳ پزشکیان: ردصلاحیت ۱۴۰۰، صلاحیت ۱۴۰۳ جهانگیری و لاریجانی: ردصلاحیت در هر دو زاکانی و قاضیزاده: صلاحیت در هر دو راستی از لایحه (و سپس طرح شفافیت) چه خبر؟» حتی شایعه شد برخی چهرههای اصولگرا و مذهبی قم تلاش میکنند تا علی لاریجانی با صدور «حکم حکومتی»، به عرصه انتخابات بازگردد.
*نگاهی به سوابق لاریجانی
علی لاریجانی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است که پیش از آن ریاست مجلس شورای اسلامی را به مدت ۱۲ سال برعهده داشت. دکتر علی لاریجانی در سال ۱۳۳۶ در شهر نجف متولد شده است، پدرش مرحوم آیتا... العظمی میرزا هاشم آملی از مراجع تقلید است. او از شاگردان شهید استاد مطهری و نیز داماد ایشان است، او همچنین برادر آیتا... صادق آملی لاریجانی رئیس سابق قوه قضائیه است. لاریجانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در همان روزهای نخست با رایزنی شهید مطهری به سازمان صدا و سیما رفت و فعالیتش را آغاز کرد، و در سال ۱۳۶۱ و در دوران دفاع مقدس به عضویت سپاه پاسداران درآمد و معاونت سپاه و جانشینی ستاد کل سپاه را برعهده گرفت و تا سال ۱۳۷۱ در این سمت باقی ماند. او مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ۲۰ مرداد سال ۱۳۷۱ تا ۲۶ بهمن سال ۱۳۷۲ برعهده داشت، و از سال ۱۳۷۲ با حکم مقام معظم رهبری بهعنوان رئیس سازمان صداوسیما منصوب شد، و تا سال ۱۳۸۳ در این سمت باقی ماند. علی لاریجانی ۵ سال بهعنوان یکی از دو نماینده رهبری در شورای عالی امنیت حضور داشت، و در شهریور سال ۱۳۸۴ با حکم رئیسجمهور بهعنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد. وی در سال ۱۳۸۴ یعنی هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده مردم به این مجلس راه یافت، او در دورههای نهم و دهم نیز به مجلس رفت و در این مدت به مدت ۱۲ سال ریاست این مجلس را برعهده داشت. در تاریخ ۸ خردادماه سال ۱۳۹۹ بهعنوان مشاور مقام معظم رهبری و نیز عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد. علی لاریجانی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ بهعنوان کاندیدا ثبتنام کرد که صلاحیت او توسط شورای نگهبان احراز نشد. صلاحیت او در انتخابات 1403 هم تایید نشد.
ارسال نظر