زاکانی برای چهارمین بار قصد کاندیداتوری پاستور را دارد؟
سکوت؛ ترفند تبلیغی آقای شهردار
آرمان ملی – یاسمین طالقانی: پس از شهادت آیت ا... رئیسی، شایعات زیادی درباره آغاز تحرکات زاکانی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری شنیده شد و خودش هم کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را نه تایید و نه تکذیب میکند مانند دیروز که سوال یک خبرنگار درباره کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری را بیجواب گذاشت.
*ما که نمیدانیم
ظاهرا سیاست سکوت به یاران زاکانی هم سرایت کرده است مانند مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که در پاسخ به سوالی در خصوص حضور علیرضا زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو و تعیین تکلیف شهرداری تهران، اظهار کرد: «شهردار تهران برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری نیاز به استعفا ندارند همانطور که رئیس مجلس، رئیسجمهور و معاون اول رئیسجمهور نیاز به استعفا ندارند. ضمن اینکه در مورد رفتن و یا نرفتن آقای زاکانی نیز من اطلاعی ندارم و صحبتی نکردهاند.» نکتهای در اطهارات چمران بود که باید به آن توجه داشت. خبرنگار درباره ریاست جمهوری زاکانی سوال کرد و نه درباره شرایط قانونی کاندیدا شدن شهردار اما چمران مصر بود که از عدم محدودیت قانون برای کاندیداتوری شهرداران صحبت کند. همین موضوع این گمانه را جدی کرد که اظهار بیاطلاعی چمران و سکوت زاکانی یعنی قصد شهردار برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری!
*کاندیدا میشود
اما همه در دایره سیاست سکوت وانکار زاکانی نیستند مانند «علی اصغر قائمی» عضو شورای شهر تهران که در پاسخ به سوالی درباره احتمال ثبت نام علیرضا زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «در حال حاضر هیچ اعلام رسمی در این خصوص نشده است، اما امروز دیدم که برخی از خبرگزاریها این موضوع را مطرح و اعلام کردهاند که ایشان در لیست کاندیداهاست.» وی ادامه داد: از شواهد و قرائن اینطور به نظر میرسد که ایشان قصد دارند که شرکت کنند. حالا وقتی ثبتنام شروع شود مشخص میشود که قصد دارند در این انتخابات شرکت کنند یا خیر؟ و تا آن موقع باید صبر کنیم. این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: گمانهزنیها درباره حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری قوی است.
*از بهشت تا پاستور
شهردار تهران همیشه یکی از گزینههای بالقوه ریاست جمهوری بوده، برخی از شهرداران با همین انگیزه پا به ساختمان بهشت میگذارند که مقصد بعدیشان پاستور باشد. اصطلاحا میگویند شهرداری تهران برای شهرداران مثل شهرداری پاریس برای ژاک شیراک است که توانست از آنجا به ریاست جمهوری فرانسه برسد. محمود احمدی نژاد تنها شهرداری بوده که توانسته به ریاست جمهوری برسد. محمد باقرقالیباف شهردار 12 ساله تهران هم در دوره شهرداری دوبار نامزد شد اما موفق به پیروزی در انتخابات نشد. اقتصاد نیوز چنین تحلیل کرد که حالا هم علیرضا زاکانی شهردار تهران که در رقابتهای قبلی ریاست جمهوری به نفع ابراهیم رئیسی کناره گیری کرد از همان ماههای ابتدایی با تکرار الگوهای احمدی نژاد در شهرداری مانندمحله گردیها به همراه دادن وعدههای بزرگ مانند «ایجاد یک قرض الحسنه در هر محله»، «کیف پول شهروندی بااعتبار اولیه 200 هزار تومان»و... خاطره این شهردار که رئیسجمهور شد را زنده میکرد.
*نقشی در حوادث کوی داشت؟
از سوابق زاکانی به غیر ازشهردازی میتوان به نمایندگی مردم قم در دورههای هفتم، هشتم و یازدهم و ریاست مرکز پژوهشهای مجلس از ۱ مرداد ۱۳۹۹ تا ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ اشاره کرد بنابراین در ردههای بالای مدیریتی حضور نداشته است. اما درعرصه سیاست زاکانی در دوره تحصیلی خود، عضو بسیج دانشجویی بود. او از اواخر سال ۷۷ مسئول بسیج دانشجویی دانشگاههای استان تهران بود و ادعاهایی شده که در وقایع ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و حادثه کوی دانشگاه تهران حضور داشت. در جریان راهپیمایی ۲۳ تیر ۷۸ که با هدف پایان دادن به اعتراضات دانشجویان برگزار شد، او در کنار حسن روحانی که آن زمان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، یکی از سخنرانان مراسم بود.
*سوابق زاکانی درانتخاباتهای ریاست جمهوری
علیرضا زاکانی سابقه ثبت نام در انتخاباتهای ریاست جمهوری را دارد. او برای ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ نامزد و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد، اما در انتخابات ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد اما در ۱۷ مرداد همان سال، از سوی شورای شهر تهران بهعنوان شهردار تهران انتخاب شد و پس از صدور حکم در ۱۱ شهریور آغاز به کار کرد.
ارسال نظر