گزارش «آرمانملی» از تحرکات طیفهای اصولگرا برای ریاست مجلس دوازدهم
آغاز لابیها برای حذف
آرمان ملی- احسان کرمانشاهی: دعواهای سیاسی در سپهر سیاست ایران دیگر دعوای چپ و راست، اقتدارگرا و خط امامی، اصلاحطلب و اصولگرا نیست. دعواهای موجود، دعوا بین طیفهای یک جناح و مخالفان قالیباف برای جلوگیری از جلوس وی بر ریاست مجلس است.
به طوری که هر از گاهی خبری میرسد که مخالفان رئیس مجلس کنونی دورهم جمع شده و جلسات مکرری با یکدیگر برگزار میکنند تا بتوانند آرای سرگردان و حتی مستقلین را به سمت و سوی خود کشانده و کاندیداهای خود را در مصاف با قالیباف برای تصدی کرسی ریاست مجلس بنشانند. سالها قبل بود که دغدغهمندان عرصه سیاست در ایران اعلام کردند که خط امامیها را، اصلاحطلبان را و حتی اعتدالگرایان را حذف نکنید که اگر به این سمت حرکت نمایید میخ چند پاره شدن را بر پیکره اصولگرایی خواهید زد. اما گوشی نبود که نصایح دغدغهمندان را بشنود و هر کاری که خواستند با زمین بازی سیاست در ایران کردند و در نهایت همان شد که در موردش هشدار داده شد. به طوری که امروز مجلسی که نتیجه مشارکت کم مردم در انتخابات است و افرادی بودند که در نتیجه غیر رقابتی تنها با چند هزار رای راهی مجلس شدهاند به رغم اینکه همگی از یک ریشه فکری برخوردارند و بر اصولگرا بودن خود و تفکر انقلابی خودشان تاکید دارند اما به خاطر اینکه سهم بیشتری از کیک قدرت در مجلس داشته باشند عملا رودر رو هم قرار گرفتهاند و برای حذف شناخته شدهترین چهره اصولگرا در مجلس آینده یعنی محمد باقر قالیباف دست به لابیگری میزنند.
*هواداران قالیباف در تلاش
در برابر این طیف که قالیباف را برای ریاست بر مجلس آینده نمیخواهند، نمایندگانی که خواستار ریاست رئیس مجلس کنونی بر پارلمان هستند نیز در حال لابیهای مختلف با نمایندگانی هستند که طیف فکریشان مشخص نیست لذا در تلاشند که این دسته از نمایندگان را به خود نزدیک کرده و به هر طریق آنها را برای رای دادن به قالیباف در ریاست مجلس شورای اسلامی و حتی ریاست بر فراکسیونی راضی کنند. از آنجا که طیف مقابل قالیباف نیز به شدت در حال لابی است تا گزینهای را که میخواهد بر ریاست مجلس بنشاند، طیف نزدیک به قالیباف نیز اخیرا به تکاپو افتاده تا بتوانند برای وی رای جمع کنند. البته لابیگری برای قالیباف با سوابقی که دارد بسیار سادهتر از لابی برای هر شخص دیگری برای ریاست بر یک فراکسیون و یا ریاست بر مجلس است اما گویا شرایط برای قالیباف در مجلس آینده نیز چندان خوب نیست چرا که بر اساس گفته برخی نمایندگان هواداران وی دست به اقداماتی زدهاند که شاید تیر خلاصی بر موجودیت سیاسی وی در مجلس آینده باشد.
* وعده برای ریاست قالیباف بر مجلس
اخیر یکی از رسانهها خبری را به نقل از یک نماینده مجلس اعلام کرده که نشان از لابی سنگین حامیان قالیباف برای جایگاه وی در مجلس دوازدهم میدهد. خبرآنلاین نوشت: اخیرا کامران غضنفری که با لیست صبح امید (رائفیپور) جزو منتخبان تهران برای ورود به مجلس دوازدهم است در یادداشتی که منتشر کرده، مدعی دادن وعدههایی از جنس وام و خودرو و عضویت در کمیسیون مورد علاقه در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف شده است. او در این یادداشت مدعی شده؛ «یکی از اطرافیان جناب قالیباف، تلفنی از اینجانب برای دیداری در مجلس دعوت کرد. موضوع را که سوال کردم، گفتند که حضوری با هم صحبت خواهیم کرد. در زمان وعده شده به طبقه دهم ساختمان شیخ فضلا... نوری رفتم. در آنجا به غیر از خود میزبان، دو نفر دیگر از نمایندگان منتخب شهرستانها هم حضور داشتند. پس از احوالپرسی و بیان مقدماتی، متوجه شدم که موضوع اصلی، جلب نظر نمایندگان جدید برای ریاست آقای قالیباف است. از بنده در مورد کمیسیونی که مایل به عضویت در آن هستم سوال کردند و هنگامی که گفتم کمیسیون مربوطه ظاهراً متقاضی زیاد دارد و احتمالاً نوبت به بنده نخواهد رسید، گفتند این چه حرفی است؟ چه کسی از شما شایستهتر! یعنی که جای شما در این کمیسیون محفوظ است و دغدغه رفتن به آن کمیسیون را نداشته باشید و ما خودمان آن را حل خواهیم کرد!»
او سپس مدعی شده که بحث اعطای وامهای چند صد میلیونی و خودرو نیز مطرح شد، و تاکید کرده؛ «برداشت بنده از جلسه مذکور آن بود که با دادن وعده قرار گرفتن در کمیسیون مورد نظر، دادن وعده خودرو، وام و… قرار است نظر نمایندگان منتخب را نسبت به ریاست جناب قالیباف، جلب کنند. البته از یک ماه قبل نیز بنده از دوستان متعددی اخبار مشابهی را دریافت کرده بودم که با منتخبین شهرستانها تماس گرفته میشود و آنها را به مجلس دعوت میکنند و با دادن وعدههای مشابه، از آنان خواسته میشود که به ریاست ایشان رای بدهند.»
*تکذیب ادعای نماینده طرف رائفیپور
حبیبزاده، منتخب مردم مرند در مجلس روایت کامران غضنفری از دیدار با یکی از مدیران مجلس را ناصحیح دانست و به تسنیم گفت: من در آن جلسه مورد اشاره دکتر غضنفری بودهام، به هیچ وجه بحثی درباره قول و وعده برای رأی دادن به ریاست مجلس نبوده و خلافگویی است. آنچه بوده توضیحات اینجانب درباره اعتقادم به مدیریت آقای قالیباف بوده که آقای غضنفری در این میان از آن مقام محترم اجرایی درخواست کرد که درباره عدم تصویب طرح صیانت و فضای مجازی از رئیس محترم مجلس سوال کند، من یک سرباز حضرت آقا و فردی بدون وابستگی به هیچ جریانی هستم و آقای غضنفری را هم فردی دلسوز دیدم اما روایت ایشان صحیح نیست. این نماینده تصریح کرد: «در آن جلسه آن مسئول مربوطه از آقای غضنفری مدارکش را گرفت و کارهای کارت تردد ایشان به مجلس را برایش انجام داد و خیلی هم احترامش کرد و حرفهای وعده مالی و کمیسیون غیرواقعی هست، در آستانه آغاز کار مجلس دوازدهم بدون حاشیهها باید دنبال خدمت بیمنت به مردم و فداکاری برای انقلاب و مردم باشیم.
ارسال نظر