| کد مطلب: ۱۱۱۲۲۷۵
لینک کوتاه کپی شد

گزارش «آرمان‌ملی» از فتنه افکنی‌های اسرائیل در مرزهای ایران

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

آرمان ملی- احسان اسقایی: تا لحظه نگارش این گزارش هیچ خبری از پاسخی که اسرائیل وعده آن را داده بود، نشده. هرچند درخبرها آمده است که بعضا اسرائیل قرار است در منطقه پاسخ تهران را بدهد و یا درخلیج عدن یا دریای سرخ به یک کشتی ایران حمله کند اما ظاهرا همین اخبار نیز جز شو‌یی رسانه‌ای نیست.

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

چرا که آنها فکر می‌کنند که مردم ایران همانند روزهایی که خودشان درانتظار پاسخ نظامی ایران بودند و در پناهگاه‌ها به سر می‌بردند و از هراس حمله ایران شب را به سختی روز می‌کردند، در انتظار حمله اسرائیل هستند! هر مقدار که جلو می‌رویم هم البته احتمال دست زدن اسرائیل به حمله نظامی کمتر و کمتر می‌شود تا جایی که حتی پیش بینی می‌شود در نهایت به زیرساخت‌های ایران یک حمله سایبری انجام دهند. هرچند این حمله نیز دور از ذهن است. چرا که آنها در شب عملیات وعده صادق به خوبی قدرت سایبری ایران و گروه‌های نزدیک به تهران را درک کردند. چرا که بر‌اساس اخبار منتشر شده بعضا سامانه‌های دفاعی آنها و حتی برخی از نیروگاه‌های برق اسرائیل مورد هجوم حمله سایبری قرارگرفته بود.

* تلاش نرم تل‌آویو را فراموش نکنیم

 هر چند اسرائیل در بعد نظامی ضربه سنگینی از ایران دریافت کرده است و برخی معتقدند این ضربه موجب خواهد شد که اسرائیل دیگر با توسل به اقدام نظامی به سراغ ایران نیاید اما آنچه باید مورد اهمیت جدی قرارگیرد تلاش‌های تل‌آویو در بعد جنگ نرم علیه ایران است. برای نمونه سال‌هاست که اسرائیل در اقلیم کردستان اقداماتی را در دستور کار دارد و به دولت اقلیم از منظر اقتصادی و با توسل به تجار خود نزدیک شده است. ایران البته خطرحضور غیر مستقیم اسرائیل درکردستان را جدی گرفته است. به طوری که حتی یک بار هم به مقر نیروهای اقتصادی – امنیتی اسرائیل در عراق حمله صورت گرفته است. با این وجود نباید تحرکات نظامی، امنیتی و اقتصادی اسرائیل را در سایر کشورهای پیرامون ایران دور از ذهن داشت. یکی از اقداماتی که آنها در چند سال گذشته در دستور کار خود قرار داده‌اند نزدیکی به آذربایجان و شخص علی‌اف است. به طوری که حتی در خبرها آمده که تل‌آویو سرمایه‌گذاری‌های جدی در  باکو انجام داده و از این رهگذر در ساختار اقتصادی این کشور نیز نفوذ کرده است.

*کریدوری که تنش می‌آفریند

 آذربایجان و ترکیه از چند سال قبل در نظر دارند یک کریدوری در مرزهای شمالی ایران ایجاد کنند. کریدوری که دسترسی ایران به کشورهای شمالی را با محدودیت روبه‌رو می‌کند. ترکیه در بخشی از مرزهای شمالی ایران با آذربایجان مرز مشترکی دارد و ارمنستان قصد دارد در کشورش به نخجوان کریدوری بکشد که احتمالا دسترسی ایران به ارمنستان را با چالش‌های عمیقی روبه‌رو می‌کند و تنها نیز همین مورد نیست. اگر دسترسی ایران به ارمنستان با کشیدن این کریدور با محدودیت‌های جدی روبه‌رو شود ایران محور دسترسی خود به اروپا را از دست خواهد داد و از سوی دیگر این کریدور دسترسی کشورهای دریای خزر را از طریق آذربایجان به ترکیه برقرار می‌کند و یک موقعیت جدی تجاری را از ایران گرفته و از جایگاه ژئوپلیتیکی ایران در منطقه می‌کاهد. بسیاری ازکارشناسان معتقدند در پی این اقدام اسرائیل قرار دارد و تل‌آویو قصد دارد اولا با این اقدام از موقعیت ژئوپلیتیکی تهران کاسته تا به تبع آن بر اقتصاد ایران هم اثر بگذارد و به عبارت بهتر دسترسی ایران به اروپا را محدود کرده و نیاز کشورهای حوزه قفقاز و اروپایی را به ارتباط با ایران بکاهد و در نهایت بخشی ازحلقه محاصره ایران را تنگ‌تر کند.

* عبور از بحران‌ها با بسط اقتصادی با همسایگان

 ایران از چنان موقعیت ژئوپلیتیکی و مسیر ترانزیتی برخوردار است که حتی اگر ایران را هم دور بزنند که در سال‌های اخیر دور هم زده‌اند باز هم عبور از ایران و استفاده از موقعیت ترانزیتی کشورمان برای کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه دریای خزر و سایر کشورهای همسایه اهمیت دارد. از این رو ایران باید از این موقعیت خود بهره برده وکشورهای منطقه را از طریق خود وبا توسل به اصول برادری و همجواری نزدیک کند. اگرچنین شود دیگر  رژیم ذره‌بینی مانند اسرائیل نمی‌تواند برای ایران که بیش از 70 برابر آنها وسعت دارد دست به اقداماتی فراتر از مرزهایش بزند تا بتواند موقعیت ایران در بین کشورهای همسایه را تضعیف کند.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : احسان اسقایی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار