گزارش آرمان ملی از تشکیل فراکسیونهای مجلس
رئیس فراکسیون مستقلین کیست؟
آرمان ملی – یاسمین طالقانی : بخش اعظم کاندیداهای جریان اصلاحات و بخشی از اعتدالیون برای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم با تابلوی ردصلاحیت شورای نگهبان مواجه شدند.
در چنین شرایطی چشم این دو جریان به فراکسیون مستقلین است که بتواند در حد توانش به تحقق اهداف مشخص برسد. در مجلس یازدهم فراکسیون مستقلین با حضور غلامرضا نوری قزلجه تشکیل شده بود؛ اما وی در این دوره بهعنوان گزینه حزب اعتدال و توسعه راهی بهارستان شده است، ازاینرو چند و چون تشکیل فراکسیون مستقلین در مجلس دوازدهم به اما و اگرها بستگی دارد. گرچه محوریت مسعود پزشکیان و حضور افرادی چون سید فرید موسوی در این فراکسیون مسلّم است البته برخی از چهرههای راهیافته به بهارستان بعضی از رقابتهای انتخاباتی خود را بهعنوان سوغاتی به درون مجلس کشاندهاند و تخریبگری چهرهها و اظهارات تند این افراد نیز سبب بروز حاشیهها و جنجالهایی حول محور پارلمان دوازدهم شده است. به هر حال مهرداد لاهوتی، یکی از منتخبان راهیافته به مجلس دوازدهم در گفتوگو با فردانیوز درباره ترکیب مجلس آینده گفت: «هرچند نمایندگان اصولگرا اکثریت کرسیهای مجلس آینده را در اختیار دارند اما آنها دو فراکسیون شامل میانهروها و همسویان با جبهه پایداری تشکیل خواهند داد و یک فراکسیون هم از مستقلین تشکیل خواهد شد. تعداد اعضای فراکسیون مستقل 60 تا 70 نفر خواهد بود که به مرور زمان پیشبینی میشود تعداد اعضای این فراکسیون افزایش پیدا کند؛ اتفاقی که در مجلس دهم افتاد.» همچنین سعید نورمحمدی، سخنگوی حزب «ندای ایرانیان» در این ارتباط گفت: با توجه به اینکه شکاف اصلی در مجلس آینده بین تندروها و میانهروهاست، تحلیل این است که باید جریان میانه در مجلس تقویت شود. به همین دلیل تشکیل فراکسیون اصلاحطلب در این مجلس به مصلحت نیست و ما بهعنوان حزب ندای ایرانیان به دوستان منتخب پیشنهاد کردیم که از مباحث اصلاحطلب و اصولگرایی عبور کنند و معیارهایی مانند کنترل تندروی، دفاع از حقوق همه شهروندان، تلاش برای بهبود رابطه با جهان و بازگشت به شبکه اقتصاد جهانی را اولویت تشکیل فراکسیون قرار دهند. اگر با این اوصاف هر نمایندهای که باور داشته باشد که طرح صیانت آسیبزا بوده، باید به FATF بپیوندیم، مانع از اخراج اساتید و دانشجویان شویم ، میتواند عضو فراکسیون شود.
روایت سخنگوی اعتدال و توسعه از فراکسیون مستقلین
روز گذشته سخنگوی حزب اعتدال و توسعه درباره وضعیت راه یافتگان به مجلس و مستقلین به خبرآنلاین گفت: حزب اعتدال و توسعه برای دور دوم انتخابات مجلس آنقدری داوطلب ندارد اما در برخی استانها کسانی که در رده هواخواهان حزب هستند، حضور دارند. آنچه تاکنون در روند انتخابات مجلس دوازدهم صورت گرفت به این ترتیب بود که نتوانست خواستههای حزب اعتدال و توسعه را تـامین کند، به همین جهت در بسیاری از استانها نتوانستیم چهرههایی که مدنظرمان بود و یا از اعضای اصلی حزب بودند را وارد مجلس کنیم اما با وجود همه این موارد برخی از طرفداران ما و اعضای استانی حزب توانستند وارد مجلس شوند که تعداد آنها بسیار اندک است. وی افزود: به همین دلیل اینکه شکلگیری فراکسیون جدی که ساختار حزب بتواند در داخل مجلس هدایت و راهبردی کند، بسیار ضعیف است اما با این وجود فراکسیون مستقلین مجلس به اندازه فراوانی با حزب اعتدال و توسعه همراهی خواهد کرد، در همین راستا رایزنیهایی با بسیاری از نمایندگان انجام شده که بتوانیم منویات و خواستههای حزب را به ازای همسویی و کمک فکری به این نمایندگان، به جایی برسانیم و بتوانیم نگرشهای را در قالب طرح از طرف نمایندگان مستقل پیاده کنیم. وی درباره رئیس مجلس دوازدهم هم اظهار داشت:« هر چند که در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم تکلیف بسیاری از کرسیهای مجلس مشخص شده اما فکر میکنم بحث ریاست و هیأت رئیسه مجلس را باید به بعد از انتخابات دور دوم موکول کنیم، تصور میشود تا آن زمان نمیتوان بر روی این قضیه گمانهزنی کرد.» وی همچنین تصریح کرد:« تصور بنده این است که متاسفانه در دور دوم هم شاهد وحدت رویه در جریان اصولگرایی نخواهیم بود که این نکته نشاندهنده از همپاشیدگی و عدم وحدت میان اصولگرایان است که البته قابل پیشبینی بود. در مجموع وضعیتی در جریان انتخابات مجلس دوازدهم شکل گرفت که عدم حضور احزاب فضا را یک سویه کرد، در نتیجه در مجلس احزاب فعال نخواهند بود.»در حقیقت مجلس دوازدهم در سختترین موقعیت تاریخی خود نسبت به اجابت خواستههای مردم قرار دارد، چنانچه این مجلس با قانونگذاری صحیح باید انتقادات اجتماعی را پاسخگو باشد اگرچه این نکته هم قابل پیشبینی است که نقش و جایگاه هیأت رئیسه مجلس دوازدهم دچار افت خواهد شد و تک تک نمایندگان باید سخنگو و پاسخگوی انتقادات مردمی باشند.
ارسال نظر