| کد مطلب: ۱۰۹۹۹۱۰
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» تغییر حوزه انتخابیه چهره‌های شناخته شده از تهران را بررسی می‌کند

ترس از عدم رای‌آوری یا بهبود شرایط؟

آرمان ملی- سهیل ثابت:‌ کمتر از یک هفته تا انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم زمان باقی است و از پنج‌شنبه تبلیغات نامزدها در شهرها و استان‌های مختلف آغاز شده است. در این میان احزاب، گروه‌ها و نفراتی که در رقابت‌های انتخاباتی حضور دارند به دنبال حضوری تاثیرگذار هستند و از همین‌رو است که این روزها شاهد وعده‌های مختلف از سوی نامزدهای انتخاباتی هستیم.

ترس از عدم رای‌آوری یا بهبود شرایط؟

این در حالی است که به‌واقع به مساله بنگریم می‌توان گفت که در کمتر مجلسی نامزدهای انتخاباتی وعده‌هایی داده‌اند که به طور کامل به آنها عمل کرده باشند. چه اینکه بعضا وعده‌هایی نیز داده شده که اساسا در توان نامزد انتخاباتی نیز نبوده است اما به هر جهت خواستند با وعده‌های پرطمطراق و خوش آب و رنگ جامعه را به سمت خود شایق و متمایل کنند. از این جهت است که مطرح می‌شود اگر هم نامزدها وعده‌هایی در جهت اخذ بیشتر رای مردم می‌دهند این وعده‌ها باید قابل تحقق باشد تا مردم نسبت به نهادهای انتخابی  بی‌‌اعتماد نشوند. از سوی دیگر نکته دیگری که در انتخابات پیش‌رو مطرح است. حضور برخی چهره‌های شناخته شده و موثر در حوزه‌های انتخابیه استانی و شهرستانی است که در نوع خود جالب توجه و قابل بررسی است. در این راستا شاید بتوان 2 نمونه را نیز مورد بررسی قرار داد. از میان اصولگرایان چهره‌ای که همگان وی را یکی از سرلیست‌های قطعی اصولگرایان در تهران می‌دانستند محمدرضا باهنر، نماینده ادوار مجلس بود. اما وی در کمال ناباوری حوزه انتخابیه خود را از تهران به کرمان و راور تغییر داد تا از این حوزه انتخابیه به مجلس راه یابد. چنانکه به گفته خودش شرایط کرمان متناسب با ظرفیت‌های این استان و شایسته نیست و باید بهتر شود و از این جهت از این حوزه انتخابیه کاندیدا شده است. نمونه دیگر از چهره‌های شاخص در این حوزه محمدباقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه و رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی است که انتظار می‌رفت تحت عنوان سرلیست اعتدالیون تهران وارد انتخابات شود. اما بر خلاف تکذیب‌های اولیه وی نه از تهران بلکه از حوزه انتخابیه رشت آن هم با گفتن این نکته که مردم رشت از وی درخواست کردند تا از این حوزه کاندیدا شود از این حوزه وارد انتخابات شده است. اما به نظر می‌رسد که اگر به واقع بخواهیم به موضوع تغییر حوزه‌های انتخابیه ورود کنیم باید این موضوع را نیز در دستور کار داشته باشیم که برخی از این تغییرها به خاطر احساس عدم رای آوری در حوزه انتخابیه تهران بوده است. چنانکه باهنر از تهران به کرمان، نوبخت از تهران به رشت و سیدفرید موسوی، نماینده تهران در مجلس دهم از تهران به مراغه و عجب‌شیر تغییر حوزه داده‌اند به این امید که شاید در حوزه جدید رای‌آوری بالایی داشته و به مجلس راه یابند. حال باید تا زمان انتخابات منتظر ماند و دید این تغییر حوزه موثر خواهد بود یا اینکه با تغییر حوزه هم هیچ تغییری حاصل نخواهد شد.

از میان اصولگرایان چهره‌ای که همگان وی را یکی از سرلیست‌های قطعی اصولگرایان در تهران می‌دانستند محمدرضا باهنر، نماینده ادوار مجلس بود. اما وی در کمال ناباوری حوزه انتخابیه خود را از تهران به کرمان و راور تغییر داد تا از این حوزه انتخابیه به مجلس راه یابد. نمونه دیگر از چهره‌های شاخص در این حوزه محمدباقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه و رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی است که انتظار می‌رفت تحت عنوان سرلیست اعتدالیون تهران وارد انتخابات شود. اما بر خلاف تکذیب‌های اولیه وی نه از تهران بلکه از حوزه انتخابیه رشت آن هم با گفتن این نکته که مردم رشت از وی درخواست کردند تا از این حوزه کاندیدا شود از این حوزه وارد انتخابات شده است

*اگر رای بیاورم، با نماینده دیگر کار می‌کنم

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسان اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌های فراوان کرمان، مردم استان نه تنها نباید مهاجرت کنند، بلکه باید استان مهاجرپذیر باشیم. محمدرضا باهنر با بیان اینکه به همه نامزدهای حوزه انتخابیه کرمان و راور احترام می‌گذارم اظهار داشت: هر کدام از نامزدها می‌توانند از اسم، عکس و موقعیت بنده به نفع خودش استفاده کند. وی ادامه با اشاره به اینکه اختلافات غیرضرور میان نمایندگان در کرمان مشکل‌ساز شده گفت: تعهد اخلاقی می‌دهم اگر رای بیاورم با هر نامزد دیگری که انتخاب شود، همگرا، هم‌افزا و همراه کار را جلو می‌بریم. نامزد دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیان اینکه اهل اختلاف نیستم عنوان کرد: چیزی که نخبگان کرمان را آزار می‌دهد، اختلاف غیرضرور میان نمایندگان است و این باعث توقف پیشرفت کرمان می‌شود؛ یکی از گلایه‌های مردم نیز این ناهماهنگی و رقابت‌های مخرب نمایندگان است. این فعال سیاسی اذعان کرد: قبول دارم که توزیع نمایندگان عادلانه نبوده است و امکان افزایش نمایندگان در مجلس و ایجاد تعادل در سطح استان باید پیگیری شود. وی افزود: در مرحله ثبت‌نام و پیش ثبت‌نام از حوزه انتخابیه تهران مراحل را انجام دادم، اما به دلیلی که این دوره به لحاظ سنی، آخرین دوره نامزدی و نمایندگی‌ام است، علاقه داشتم در خدمت مردم کرمان باشم. باهنر تصریح کرد: انگیزه اصلی اینجانب برای ثبت‌نام و حضور در انتخابات مجلس در این دوره بیشتر در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای برگزاری انتخابات پرشور و با مشارکت بالا بود.

*اهمیت مضاعف مشارکت در این دوره

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه در این دوره از انتخابات، میزان مشارکت از نوع انتخاب مهم‌تر است و البته باید تلاش کنیم افراد اصلح انتخاب شوند، به تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی برای مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند اشاره و بیان کرد: غیر از اینکه ما بابد تابع نظر رهبر انقلاب به عنوان مرجع تقلید و رهبری نظام جمهوری اسلامی باشیم، پشت تاکیدات ایشان منطق و فلسفه جدی نهفته است. وی تصریح کرد: میزان و کمیت مشارکت در انتخابات می‌تواند در ساحت اقتصاد، سیاست، فرهنگ، دیپلماسی، امنیت ملی و تحریم‌های ظالمانه ضد کشور ما موثر باشد. نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر خدایی نکرده مشارکت کاهش یابد همه موشک‌ها، تفنگ‌ها در عرصه رسانه‌ای، سیاسی، جنگ ترکیبی و جنگ شناختی ضد ما شروع به شلیک می‌کنند. باهنر افزود: اگر کمیت انتخابات در حد قابل قبول و درخور توجه باشد، می‌تواند بسیاری از طراحی‌های دشمن را خنثی کند و حتی در مقوله تحریم‌ها استدلال و منطق داریم؛ اگر این مشارکت بالا و بالاتر برود، دشمن متوجه می‌شود این ابزار فشار تاثیر معکوس روی مردم می‌گذارد. وی بیان کرد: دشمنان ما از احمق‌ها هستند و هنوز متوجه نشده اند ملت غیور و صبور ایران زیر فشارهای سبعانه و سفاکانه پا پس نمی‌کشند و جایی که این موضوع را می‌توان نشان داد، مساله مشارکت در انتخابات است. رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری بیان کرد:  میزان مشارکت در انتخابات‌، میزان وابستگی مردم را به نظام جمهوری اسلامی ایران، تشریح، تفهیم و تببین می‌کند، البته اقرار می‌کنیم مردم در اقتصاد و مسائل سیاسی مشکل دارند و برای آینده خود و فرزندانشان نگران هستند، اما مردم پای نظام‌شان ایستادند. این فعال سیاسی تاکید کرد: میزان مشارکت هر چه بالاتر برود بهتر است و اولویت نخست مشارکت است و پس از آن از میان نامزدها بهترین‌ها، مجرب‌ترین‌ها و آنهایی که برنامه و عملکردشان را نشان دادند‌، انتخاب شوند. وی ادامه داد:‌مجلس زیاد جای آزمون و خطا نیست، مجلس به آدم‌های فهیم، تحلیلگر، معتقد، رک، صریح و تاثیرگذار نیاز دارد تا روندهای کلی کشور را به سمت و سوی ارتقا و پیشرفت هدایت کند. باهنر اظهار کرد: اگر اختیارات مجلس شورای اسلامی را با اختیارهای قوه مجریه، قوه قضاییه و نهادهای دیگر مقایسه کنیم، گستره اختیارات نمایندگان مجلس زیاد است و از طرفی به تعبیر رهبر معظم انقلاب مجلس باید نقشه راه کشور را ترسیم کند و دولت در آن نقشه راه برود اما این نقشه راه مجلس باید متناسب با ماشین دولت باشد. نماینده ادوار مجلس ابراز داشت: مجلس در چارچوب قانون اساسی در راس امور است و در طول ادوار مجلس شورای اسلامی افرادی که به مجلس رفتند از نیروهای مومن، متعهد و علاقه‌مند به نظام بودند، اما در مجلس ما ۲۹۰ سردار حکمرانی می‌خواهیم.

 

منبع : آرمان ملی
نویسنده : سهیل ثابت

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار