اعتراف زودهنگام اصولگرایان به شکست در وحدت
لیست واحد بدون رقیب به دست انداز افتاد
آرمان ملی- مطهره شفیعی: شرایط اردوگاه اصولگرایی خوب نیست. به این اظهارات منوچهر متکی توجه کنید:«درباره انتخابات پیشرو هم به ما خبر دادند که دوستان ما در شورای ائتلاف گویا در همین دوره هم در جلسات خود موضوع مشارکت صفر و صد را مطرح کردهاند که البته گویا آقای حداد از این مساله برآشفته و گفته است که چنین چیزی نباید برای نهایی کردن فهرست تهران مطرح باشد. یا اینکه دوستان ما در شورای ائتلاف چه کردند و نگاهشان چیست را ما نمیدانیم.
بنابراین هنوز صحنه قابل تولید شرایط جدید است و ما فکر میکنیم که تا 15 روز دیگر آرایش صحنه انتخابات تفاوتهایی خواهد کرد. ما در شورای وحدت آمادگی گفتوگو داریم و به خودِ دوستان هم اعلام کردیم.»
*اعلام زودهنگام شکست
زودتر از پیشبینیها شکست اصولگرایان در وحدت اعلام علتی شد. اصولگرایانی که مشخص بود در غیاب رقیب اصلاحطلب به سمت سهمخواهی رفته و دچار مشکلات زیادی میشوند. انتخابات مجلس یازدهم ابتدا به مذاق اصولگرایان خوش آمده بود چرا که اصلاحطلبان ردصلاحیت شده و در عرصه حضور نداشتند. آنها به مجلس رفتند و به تدریج چالشهایشان آشکار شد. ریش سپیدی هم دیگر اثری نداشت چرا که ریش سپیدان را منزوی کرده بودند و تنها راه بقایشان در قدرت حذف یکدیگر بود.
*ناکام در درخواست بازگشت رقیب
اصولگرایان بهخوبی میدانند در صورت غیبت اصلاحطلبان با دو مشکل مواجه خواهند شد. اختلاف داخلی و نرسیدن به وحدت یک مشکل و دیگری حضور حداقلی جامعه در انتخابات که مشروعیت راهیافتگان را زیرسوال میبرد. برخی اصولگرایان بهصورت واضح خواستار حضور اصلاحطلبان میشوند مانند محسن کوهکن که میگوید: «اینکه اصلاحطلبان وارد انتخابات شوند حتما میتواند بر آرایش انتخاباتی اصولگرایان تأثیر داشته باشد. آنها هم باید وارد انتخابات شوند، زیرا مگر نه این است که هنوز شعار آرمانهای امام(ره) را سر میدهند؛ پر واضح است که یکی از مهمترین آرمانهای امام خمینی(ره) حضور مردم در انتخابات بود. به هر حال حضور اصلاحطلبان در انتخابات باعث نشاط انتخاباتی میشود و تردیدی هم در این موضوع نیست.» اصلاحطلبان هم بهخوبی از رویکرد اصولگرایان آشنا هستند و میدانند دعوت آنها از اصلاحطلبان برای بهبود شرایط خودشان است چرا که یکدستسازی نفعی برای آنها نداشت. علی باقری، فعال سیاسی اصلاحطلب، در مورد مضرات و مزایای تجربه یکدستسازی بعد از دو سال اظهارداشت: «به شکل کلی معتقدم، تجربه یکدستسازی در ساختار مدیریت اجرایی و سیاسی کشور نشان داد که اساسا ادامه این رویه امکانپذیر نیست. یعنی از درون آن حاکمیت یکدستشده، همانطور که در شرایط فعلی ملاحظه میشود، تقسیمات جدیدی رخ میدهد که آن یکدستی را از بین میبرد. این در گذشته هم مشاهده شده است.» وی افزود: «خالصسازی عین آب شوری است که یک تشنهای آن آب را مینوشد به امید آنکه التیام پیدا کند و تشنگیاش فرونشست کند، در حالیکه آب شور این تشنگی را افزایش میدهد و هیچ زمان موجب سیرابی نمیشود.»
*اعتراف یک اصولگرا به اختلافات
منصور حقیقتپور، اصولگرایی است که همواره جانب انصاف را دارد. او بیان داشت: قرائن و شواهد نشانگر این است که آنها با دو سه تا لیست خواهند آمد، احتمال این وجود دارد که در دو لیست یک سری آدم ثابت داشته باشند یک تعدادی افراد غیر ثابت. الان برآورد میشود که آنها به یک لیست نخواهند رسید، چون رقیب جدی هم در صحنه نمیبینند از اینرو احساس میکنند باید رقابت در خانواده اصولگرایی نزدیک به حاکمیت (اصولگرایی که الان حاکم است) باید صورت بگیرد. وی افزود: «براساس مصاحبه آقای حدادعادل و چمران و عدم توفیق برخی افراد که میخواهند بین اینها و پایداری و دیگر طیفها یک سازشی را ایجاد کنند آنها به لیست واحد نخواهند رسید، ولی بهنظر میرسد قطعا تا نیمه دوم بهمنماه این وضعیت تعیین تکلیف بشود.»
*دولت اصولگرا هم مدعی شد
ظاهرا جریان دیگری از اردوگاه اصولگرایی چشم به کرسیهای بهارستان دارد و آن هم دولتیها هستند، حقیقتپور گفت: «حضور معاون پارلمانی آقای رئیسی در جلسه «مبنا» در حرم حضرت امام از جمله این موارد است. ایشان یا به دستور آقای رئیسی رفته که این نشاندهنده حضور آقای رئیسی در بحث انتخابات است، یا بدون نظر آقای رئیسی رفته که در این صورت باید توبیخ شود، اما ما ندیدیم آقای رئیسی ایشان را توبیخ بکند. ضمن اینکه برآورد خود بنده این است که تاکنون دولت برای پرشوری و برای حضور حداکثری مردم در انتخابات برنامهای را ارائه نداده است.»
ارسال نظر