دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی:
حسن روحانی ستاد انتخاباتی راه انداخته است
آرمانملی: دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرد که تحریم انتخابات و مشارکت بدون قید و شرط هم در جبهه اصلاحات رای نیاورده و مشارکت مشروط بهوجود کاندیدهایی که امکان حمایت داشته باشند، مدنظر است و ما از این ایده حمایت میکنیم.
حسین مرعشی در نشستی خبری با ابراز اینکه از نگاه ما در حزب کارگزاران شرایط کشور خوب نیست و کشور با ابرچالشهایی مواجه است، اظهار کرد: امسال پنجمین سالی است که کشور تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه میکند. مشکلاتی از قبیل کسری بودجه، ناترازی بانکها، عدم تعادل بین درآمد و مصارف صندوقهای بازنشستگی، کمبود گاز، مازوتسوزی، توقف بخشی از تولید بهدلیل عدم تعادل تولید و مصرف برق وجود دارد.
راهحل کشور اقدامات انقلابی نیست
مرعشی ادامه داد: از دیدگاه ما راهحل مسائل کشور، راهحل انقلابی نیست، بلکه راهحلهای اصلاحی است البته منظورم گروههای سیاسی اصلاحطلب نیست، بلکه کشور به اصلاحات در ساختارها، مدیریت، سیاستها نیاز دارد. باید از امور فنی و اجرایی کشور سیاستزدایی شود. ظلمی بزرگی است که برخی دولتها همه مسائل فنی و اجرایی را سیاسی کردهاند. اگر پستهای سیاسی از پستهای اجرایی و فنی تفکیک نشوند، نمیتوان انتظار داشت کشور در مسیر بهبود قرار گیرد. وی ادامه داد: راهحل مسائل کشور قهر با مسائل سیاسی، تندادن به راهکارهای انقلابی و دعوت مردم به خیابان نیست، بلکه اصلاحات البته فراتر از جبهه اصلاحات است. باید اصلاحات باور شود.
ائتلاف بعد از رد صلاحیت
دبیرکل حزب کارگزاران در پاسخ به اینکه آیا حزب کارگزاران قصدی برای ائتلاف با سایر جریانها در انتخابات خواهد داشت؟ گفت: منتظر اعلام تایید صلاحیت کاندیدها هستیم. طبق تجربه آنچه هیات نظارت استانها رد یا تایید کنند، دیگر تغییرات مهم دیگری در شورای نگهبان رخ نمیدهد. از سویی منتظر موضع جبهه اصلاحات هستیم. بحثهای انتخابات در این جبهه شروع میشود. تحریم انتخابات و مشارکت بدون قید و شرط هم در جبهه اصلاحات رای نیاورده و مشارکت مشروط به وجود کاندیدهایی که امکان حمایت داشته باشند، مدنظر است و ما از این ایده حمایت میکنیم. تا این موصع تعیین نشود، تصمیمیبرای ائتلاف نمیگیریم.
روحانی مورد توجه کارگزاران است
مرعشی درباره موضع انتخابات خبرگان رهبری، ادامه داد: اگر حسن روحانی تایید صلاحیت شود، شخصیتی مورد توجه برای کارگزاران خواهد بود. وی ستادی مستقر کرده تا در حد مقدور برای تهران و سایر حوزهها، کاندیدایی معرفی کند که ما هم کمک میکنیم. وی در پاسخ به اینکه آیا امکان ارائه لیست جداگانه کارگزاران از اصلاحطلبان وجود دارد؟، گفت: ظرفیتهای انسانی و تجربه حزب را به پای هیچ گروهی فدا نمیکنیم. تجربه ما متعلق به کشور است و تلاش میکنیم اصلاحطلبان را همراه کنیم در راهبرد مشارکت مشروط اما اگر بنا به تصمیم به بودن یا نبودن در سیاست بگیریم، حتما بودن در سیاست را انتخاب میکنیم. در نبود جمهوری اسلامی، مردم ایران به هیچ گروهی از اصلاحطلبان اعتنا نخواهند کرد. آن روز آخر سیاستورزی همه ما خواهد بود. فائزههاشمی، زن شجاعی است، ولی اگر جمهوری اسلامی نباشد، او و سایر اعضای خاندان هاشمی و خاتمی همه رفتهاند. در جمهوری اسلامی است که اصلاحطلبان با حرف کارشناسی و درست میتوانند پایگاه اجتماعی داشته باشند.
چرا اعتراضات شکست خورد
دبیرکل حزب کارگزاران درباره جایگاه مردم در بین اصلاحات، گفت: در اعتراضات سال گذشته خاتمی و موسوی بیانیههای جداگانه داشتند و موسوی گفت که مجلس موسسان تشکیل شود ولی آیا مردم معترض قانع شدند؟ ما با مردم حرف نزدهایم. با فرمان تندروها نمیتوان کشور را اداره کرد. اعتراضات سال گذشته وقتی لطمه خورد که اعتراضات در مقابل اصل حجاب گذاشته شد که اشتباه بود، زیرا عدهای معترض بودن ولی محجبه بودند. اگر مساله ما، حل مشکلات کشور است، میتوان هنوز بیش از ۵۰ درصد مردم را سازمان داد تا برای مصالح خود گام بردارند. ما خودمان باید محکم و روشن صحبت کنیم تا مردم به صحنه بیایند. وی افزود: باید براساس مشی میانه، ۵۰ درصد مردم را آماده کنیم تا با واقعیتها حرکت کنند یعنی کاری که ترکیه کرد. ترکیه ظرفیتی ایجاد کرده است که در حکومت لائیک، یک حزب اسلامگرا قدرت را بهدست میآورد، ولی اردوغان نمیتواند اصول لائیک را زیر پا بگذارد و علیه آتاتورک حرف بزند. وی درباره عدم استقبال از ثبتنام در انتخابات از سوی اصلاحطلبان ادامه داد: پیش ثبتنام اشتباه بود زیرا ارزشی نداشت و بررسی صلاحیتها در مرحله بعدی انجام شد. پیش ثبتنام به ضرر انتخابات بود. افراد وقتی در انتخابات شرکت میکنند که فضا انتخاباتی باشد. در مقطع پیش ثبتنام، فضای کشور انتخابات نبود. اگر الان ثبتنام انجام میشد، ۱۰ نفر از اعضای شورای مرکزی حزب در انتخابات ثبتنام میکرد. آن موقع کسی زیر بار نرفت. البته برخی ثبتنام کرده بودند ولی اعلام نکردند.
ارسال نظر