نسلکشی صهیونیستها و معاهدات بینالمللی
افکار عمومی جهانیان، بار دیگر شاهد فاجعهای انسانی در فلسطین اشغالی است و ماشین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی مانند یک هیولای هولناک و خونخوار جان زنان و کودکان بیپناه فلسطینیان را میگیرد.
رژیم آدمکش صهیونیستی کلکسیونی از جرائم بینالمللی و نقض معاهدات و عرف بینالمللی را با حمایت همه جانبه آمریکا در کارنامه خود دارد و این بار هم با گسترش کمّی و کیفی جنایات خود چهره حقیقیاش را بار دیگر به مردم جهان نشان داد.یکی از مباحث مهم در سطح روابط بینالملل که عمدتا از سوی رئالیستها مطرح میشود، منطق قدرت و کارکرد آن در معادلات بینالمللی است . شاهبیت این دیدگاه بر این اصل مبتنی است که اصل آنارشی در روابط بینالملل حاکم است و اخلاق و پایبندی به حقوق بینالملل جایگاه بسیار نازلی در معادلات بینالمللی دارد ، جدا از ایرادات و انتقاداتی که متوجه حامیان این دیدگاه است و اینکه سرشت انسان را جنگطلب معرفی مینماید و متعاقبا جنگ و بحرانهای بینالمللی را متاثر از ماهیت قدرت طلبانه رهبران سیاسی را مرتبط مینماید ، به نظر میرسد در صحنه عمل و واقعیت سیاست بینالملل رگههای جدی از عینیت این دیدگاه وجود دارد.
حداقل در منطقه خاورمیانه و تحولات اخیر در فلسطین اشغالی نشانههای جدی از عدم پایبندی به حقوق بینالملل و ارزشهای والای انسانی دیده میشود . حملات مکرر و وحشیانه رژیم صهیونیستی به سکونتگاههای انسانی و دست آخر هدف قرار دادن بیمارستانها و مدارس که مامن غیر نظامیان و شهروندان عادی است ، یادآور منطق هابزی قدرت است که تنها منطق حاکم بر روابط انسانی قدرت و زور است و راهکار مهار آن نیز خود قدرت میباشد. نهادهای بینالمللی اگرچه در تحولات و نسلکشی مردمان بیگناه فلسطینی از سوی جنایتکاران صهیونیستی واکنشی بهموقع و انصافا فعالانه در محکومیت اقدامات جنگی صهیونیستها داشتهاند که تبلور آن اظهارات آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل بود که در سخنان کم نظیر و با شجاعت اعلام کرد که رویداد هفتم اکتبر در خلا اتفاق نیافته است. وی بهصورت ضمنی جهانیان را متوجه این واقعیت ساخت که حمله حماس نتیجه سالها تجاوز و نقض حقوق فلسطینیان است. با وجود محکومیتهای جهانی و فشار افکار عمومی جهانیان نسبت به جنایات صهیونیستها ، اما فقدان اقتدار واحده مرکزی در سطح بینالمللی عملا باعث شده که صهیونیستها هر روز پرده جدیدی از جنایات و نسلکشی انسانی را نمایان کنند. این اتفاقات در حالی رقم میخورد که میثاقهای بینالمللی و معاهدات چهار گانه ژنو بر حراست و حفاظت از حقوق غیر نظامیان در شرایط جنگی تاکید دارد. رهبران جنگطلب اسرائیل بدون توجه به آرمانهای بشر دوستانه و انسانی برای رسیدن به اهداف پوشالی خودشان همه ارزشهای مقدس انسانی را قربانی نیات شومشان کردهاند .از جمله جنایات جدید ، هدف قرار دادن تریبونداران و خبرنگاران رسانهای است ، کشته شدن عکاس خبرگزاری الجزیره نشان داد که هراس بالایی نسبت به قدرت رسانه دارند البته شبکه الجزیره در اقدامی ابتکاری شکوائیهای را علیه رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بینالمللی مطرح کرده است . سامر ابو دقا، عکاس خبرگزاری الجزیره بود که در حمله هوایی صهیونیستها حین انجام ماموریت کاری خود ، در جنوب غزه شهید شد . به نظر میرسد صهیونیستها با آگاهی از قدرت جریان رسانهای و تصویر سازیهایی که خبرنگاران و عکاسان از وضعیت غزه نزد افکار عمومی جهان مخابره مینمایند ، بهدنبال ایجاد فضای رعب و وحشت برای خبرنگاران و عکاسان هستند تا بلکه در غیاب آنان بتوانند به جنایت جنگیشان ادامه دهند. بنا به گزارشهای رسمی تاکنون بیش از 64خبرنگار قربانی اهداف جنگطلبانه صهیونیستها شده است.ماده ۸ اساسنامه دادگاه کیفری بینالمللی که منطبق بر کنوانسیونهای ۱۹۴۹ ژنو و سایر مقررات و حقوق بشر و عرف جنگی است، اعمالی مانند تخریب گسترده اموال عمومی حمله به مناطق و افراد غیرنظامی و بمباران آنها، حمله به ساختمانهای مذهبی و علمی، جنایت جنگی محسوب میگردد.
از دیگر اقدامات غیر انسانی و نسلکشی صهیونیستها استفاده از تسلیحات غیر مجاز از جمله بمب فسفر سفید است که مادهای است هواسوز که وقتی در معرض هوا قرار میگیرد شروع به سوختن میکند و دود سفیدی ایجاد مینماید ، این ماده با آب خاموش نمیشود ، اگر این ماده روی اعضای بدن جانداری بریزد، تا عمق بدن وی را میسوزاند و هرگز خاموش نمیشود و حتی استخوان را هم میسوزاند. بمب فسفری جزء رده تسلیحات کشتار جمعی قرار دارد و استفاده از بمب فسفر سفید ممنوع است، اما تصاویر متعددی توسط منابع محلی فلسطینی منتشر شده است که اثبات میکند رژیم صهیونیستی از این بمب غیرمجاز همواره در بمباران غیرنظامیها استفاده میکند.بر اساس توافقنامه ژنو در سال 1980 که بر ممنوعیت استفاده از فسفر سفید به عنوان سلاحی آتشزا علیه انسان و محیط زیست دلالت دارد، بمبهای فسفری یک اسلحه ممنوعه بینالمللی است ، با توجه به سطح و عمق جنایتهای انسانی صهیونیستها که در تقابل آشکار با ارزشهای بنیادین حقوق بشر و منشور ملل متحد دارد دیوان کیفری بینالمللی تحقیقات جدی در این حوزه را شروع کرده است ادامه داده و نتیجه گزارش تحقیقات را جهت شناسایی عاملان جنایات جنگی در معرض قضاوت صحیح افکار عمومی جهان قرار دهد و در گام بعدی محاکمه جنایتهای جنگی با حضور وکلای مستقل و با وجدان فراهم سازد.
*امیر محمود گودرزی
استاد حوزه و دانشگاه و تحلیلگر سیاسی
ارسال نظر