«آرمان ملی» احتمالات انتخاباتی ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری را بررسی میکند
روحانی و سیدحسن خمینی از تهران میآیند؟
همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سالجاری انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز کلید خواهد خورد و کاندیداهای خبرگان نیز با ثبتنام در این انتخابات شانس خود را برای رسیدن به کرسیهای خبرگان امتحان خواهند کرد.
انتخاباتی که در این دوره با دورههای پیشین تفاوتهای بسیاری دارد چرا که اساسا قانون انتخابات خبرگان پنجم مهرماه سالجاری در مجلس پنجم خبرگان دستخوش تغییر و تحول شده و انتخابات پیشرو نیز بر مبنای قانون جدید برگزار خواهد شد. تغییراتی که از مهمترین آنها میتوان به مدت زمان این مجلس اشاره کرد. جاییکه در ماده 3 قانون جدید آمده است: خبرگان، برای مدت هشت سال، انتخاب میشوند و حداقل شش ماه به پایان هر دوره، باید انتخابات دوره بعد آغاز گردد؛ بهطوریکه سه ماه به پایان هر دوره، انتخابات دوره بعد خاتمه یافته باشد و هیچ زمانی کشور بدون مجلس خبرگان نباشد. ماده 4 این قانون آورده است: رأیگیری بهصورت مخفی، مستقیم و در یک روز تعطیل، همزمان در سراسر کشور انجام میشود و طبق ماده 5 نیز خبرگان با اکثریت نسبی آرای شرکتکنندگان انتخاب خواهند شد. اما بهجز تغییرات قانونی در انتخابات خبرگان مساله این است که در انتخابات پیشرو چه کسانی حضور خواهند یافت و این مجلس نسبت به دوره گذشته چه تغییرانی به لحاظ نفراتی خواهد داشت. در این راستا اگر بازگشتی به انتخابات دوره گذشته داشته باشیم در مییابیم که از لیست خبرگان مردم که با سر لیستی مرحوم آیتا... هاشمی همراه بود چهرههای تاثیرگذاری مثل آیتا... هاشمی، آیتا... امینی، آیتا... ریشهری، آیتا... تسخیری و آیتا... شاهآبادی و آیتا... بطحائی، آیتا... میرمحمدی از لیست اصولگرایان برای خبرگان نیز آیات مهمان نواز، ایمانی، مومن، طبرسی، یزدی، مصباح یزدی و مجتهد شبستری به دیار باقی شتافتند. اما ثبتنام ششمین انتخابات با وجود اینکه از 14 آبان کلید میخورد؛ اما هنوز شاهد فعالیتی از سوی جریانات سیاسی و جامعتین نیستیم. این در حالی است که به طور مشخص با اثرگذاری که در جامعتین برنامهریزی برای این انتخابات را کلید زده است اما هنوز خبر مهمی درباره جزئیات برنامه اصولگرایان در این انتخابات مطرح نشده و تمرکز اصلی بر انتخابات مجلس شورای اسلامی است. اما در جناح مقابل نیز هنوز به طور رسمی فعالیتی آغاز نشده است و همه صحبتها در حد گمانهزنی است. باید منتظر بود تا با گذشت چند روز از زمان ثبتنام انتخابات آن زمان تحلیل بهتری نسبت به انتخابات خبرگان و حضور افراد ارائه کرد.
*خبرگان و اعتدالیون
شاید اگر امروز مرحوم آیتا... هاشمی(ره) در قید حیات بود خود را برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان با لیستی جدیدی آماده میکرد. لیستی که به نظر میرسد در خلأ حضور ایشان احتمالا از سوی حسن روحانی رئیسجمهور پیشین و عضو فعلی مجلس خبرگان پر شود. لذا گمانهزنیهایی هم از حضور وی در انتخابات پیشرو وجود دارد چنانکه چندی پیش کامبیز مهدیزاده، داماد حسن روحانی در این خصوص که وی در انتخابات ثبتنام خواهد کرد یا خیر؛ گفت: «بالاخره تصمیم با ایشان است که ثبتنام کنند یا خیر، ولی آقای روحانی در آخرین سخنرانی که داشتند، دیگران را ترغیب کردند که همه در انتخابات شرکت کنند. زمانی هم تا ثبتنام خبرگان رهبری نمانده و ایشان هم بهترین تصمیم را در بهترین زمان ممکن میگیرند.» از طرفی شخص دیگری که بسیار بر روی حضور وی در انتخابات خبرگان از سوی جریان اعتدال سخن به میان میآید یادگار امام(ره) آیتا... سیدحسن خمینی است که در انتخابات گذشته بهدلایلی نه چندان معلوم از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد و اکنون بهنظر میرسد همراه با حسن روحانی دو کاندیدایی خواهند بود که از تهران نامزدی خود را اعلام خواهند کرد. هر چند افرادی چون سیدمحمود علوی و برخی اعضای خبرگان مردم نیز احتمالا ذیل لیست انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات قرار گیرند
*شرایط ثبتنام داوطلبان
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۱۱، زمان، مکان و مدارک لازم برای ثبتنام داوطلبان انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد. در متن این اطلاعیه آمده است: به آگاهی مردم شریف ایران اسلامی میرساند، ثبتنام از داوطلبان انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۲/۸/۱۴ آغاز و تا روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۸/۲۰ ادامه خواهد داشت. داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری شخصا یا توسط نماینده خود که بهصورت کتبی و رسمی معرفی شده باشد، میتوانند در روزهای مذکور جمعا به مدت ۷ روز از ساعت ۰۸:۰۰ صبح لغایت ۱۸:۰۰ به فرمانداری مرکز استان و یا وزارت کشور مراجعه و با ارائه اصل شناسنامه عکسدار، اصل کارت ملی، اصل مدرک سطح چهار حوزه و دو قطعه عکس ۴×۶، ضمن تکمیل پرسشنامه اعلام داوطلبی، نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند. نکته: در فرمانداری قم همانند وزارت کشور، امکان ثبتنام برای تمامی حوزههای انتخابیه فراهم است. شایان ذکر است سن داوطلبان محترم به هنگام ثبتنام باید حداقل ۴۰ سال تمام باشد.
ارسال نظر