چگونگی ورود افراد به بهشت
انتصابهای انتخاباتی در شهرداری؟
در شهرداری تهران چه میگذرد؟ حواشی این نهاد رو به افزایش است. نکته قابل تامل آنجاست که همسویی شورای شهر و شهرداری هم نه تنها به افزایش کارایی ساختمان خیابان بهشت منجر نشد بلکه سببساز مشکلاتی مانند طرح ایرادات در فضای علنی شده است.
*انتصاب با دستور شهردار!
آرمان ملی _ یاسمین طالقانی: انتصابها در شهرداری بارها حاشیه ساز شد. صراط نیوز نوشت: مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوق شهروندی شورا گفته است: از یکی از مدیران شهرداری پرسیده شد که استخدام خواهرزاده وی در مدیریت شهری، چگونه انجام شده است؟ وی در پاسخ گفت که شهردار دستور دادهاند! آیا همه این موقعیت را دارند که خواهرزاده خود را جهت استخدام به شهردار تهران معرفی کنند. ضمن اینکه باید مشخص شود که حقوق ماهیانه ایشان چقدر است؟ چون افرادی که با سفارش مدیران داخل یا خارج از شهرداری جذب مدیریت شهری پایتخت میشوند، معمولا در سمتهایی بهکارگیری میشوند که شرایط پرداختی مناسبی دارند و دریافتیشان از متوسط جامعه بسیار بالاتر است.
*ارتباط انتصابها با انتخابات
برخی این گمانه را مطرح میکنند که ارتباطی میان انتصابها و انتخابات مجلس و پس از آن انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد. زاکانی هم از جمله شخصیتهای علاقهمند به انتخابات و رسیدن به جایگاههای انتخابی است. بنابراین، این گمانه مطرح است برای کسب حمایتهای انتخاباتی اقدام به برخی انتصابها میکند. جعفر شربیانی که در روزهای آخر سال گذشته نسبت به انتصابات زاکانی انتقاد کرد و نوشت: سرگرم بودن در پستوی پشتی اتاق شهردار تهران برای تقسیم پستهای مدیریتی و انتصاب شهرداران مناطق و کارسازی برای انتخابات سال آتی توسط برخی از افراد منتسب به ایشان باعث غفلت و نهایتا ناکارآمدی در بخشی از اداره شهر تهران شده است. نرجس سلیمانی عضو شورای شهر تهران اخیرا اعلام کرده است: حلقه بسته اعتماد و بیاعتمادی در شهرداری به وجود آمده که در درون خود موجب حس بیانگیزگی میشود. وی افزود: براساس آمارها ۹۲ درصد انتصابات از درون شهرداری صورت گرفته است. اگر ۸۰۰ پست مدیریتی در شهرداری داشته باشیم یعنی ۶۴ نفر مدیر از بیرون مجموعه آمدهاند که عدد بزرگی است. به گفته سلیمانی، ۲۰ ماه بیشتر به پایان دوره مدیریت شهری نمانده پس نباید چند مسئولیت را بهدست یک نفر سپرد. نباید فراموش شود سازمان بازرسی کل کشور اسامی افرادی که شرایط احراز پست در شهرداری تهران را ندارند، منتشر کرده است. برخی مدعی هستند در دوره علیرضا زاکانی، شهردار تهران، برخی از این افراد در پستهای مدیریتی منصوب شدهاند. از سوی دیگر برخی از منتقدان معتقدند که این لیست را در شهرداری مسکوت نگه داشتهاند. اعضای شورای شهر هم به انتصابها انتقاد دارند. اقراریان میگوید: «شورای شهر تهران باید به صورت جدی به بررسی روند جذب و انتصابات صورتگرفته در دوره ششم مدیریت شهری بپردازد. وقتی ما شعار شفافیت و مبارزه با فساد را سرمیدهیم، باید این اقدام را از خودمان شروع کنیم.»
*داماد و پدر داماد هم نقش دارند
حواشی شهرداری به انتصابها محدود نشد. ظاهرا اصولگرایان تمایل زیادی به همراه کردن خانواده خود در مدیریت دارند. چندی پیش موضوع دخالت همسر رئیسجمهور در امور دولتی مطرح شد و همچنین داماد شهردار تهران! ناصر امانی عضو شورای شهر گفته بود یکی از این انتصابات حکم مشاور زاکانی برای دامادش به عنوان «مشاور و دستیار ویژه شهردار تهران در هوشمندسازی» بود که با هجمه منتقدان و رسانهها، شهردار این حکم را لغو کرد.
*تبعات عدم انتصاب کارشناسان
عدم انتصاب کارشناسان و متخصصان در شهرداری سبب مشکلات زیادی شده است. بیلبوردهایی که اخیرا در تهران نصب شده نشان از تخصص کم فرد مسئول آن در شهرداری دارد. به عنوان نمونه تصویر علی قویتن کارگردان سینما به جای سهراب سپهری نصب شد.
ارسال نظر