| کد مطلب: ۱۰۶۱۷۶۰
لینک کوتاه کپی شد

این همه دولت و یک وزیر زن! | رئیس مجلس نداشتن وزیر زن را مایه تاسف خواند

«مایه تأسف است که از ما می‌پرسند چند وزیر و نماینده‌تان خانم هستند و ما می‌گوییم وزیر زن که نداریم، و فقط ۱۶ نماینده زن داریم.» این جملات روز گذشته محمدباقر قالیباف در قامت رئیس مجلس است. او این جملات را نه در مجلس بلکه در جمع دختران تشکل‌های بسیج دانشجویی سراسر کشور بیان کرد. اما هدف او از طرح چنین موضوعی چه بود و چرا تا به امروز درباره حضور وزیر زن در کابینه صحبتی به میان نیاورده بود؟

این همه دولت و یک وزیر زن! | رئیس مجلس نداشتن وزیر زن را مایه تاسف خواند

به گزارش آرمان ملی آنلاین چرایی عدم طرح این موضوع در مجلس را می‌توان به اظهارات زهرا شجاعی، معاون دولت اصلاحات یافت که مجلس را یکی از مقصران عدم معرفی وزیر زن از سوی روسای جمهور می‌داند. او درباره موانع رفع انتصاب وزیر زن گفت: یکی از موانع مجلس است. در این مورد ریسک‌پذیری زنان کم است و آقایان هم احتیاط می‌کنند که اگر گزینه زن برای وزارت معرفی کنند ممکن است در مجلس رای نیاورد.»  برخی نیز چنین عنوان می‌کنند با توجه به فضای اجتماعی کشور در این مقطع نیاز است تا جایگاه زنان بیش از گذشته به رسمیت شناخته شود.

چرا وزیر زن انتخاب نمی‌شد؟

پس از پیروزی انقلاب اسلامی تنها یک زن در کابینه احمدی‌نژاد به‌نام مرضیه وحید دستجردی حضور داشت. وحید دستجردی (زاده ۱۳۳۸ در تهران) پزشک و در مهر 92 مشاور رئیس قوه قضائیه شد. او پیش از این وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، نماینده دوره‌های ۴ و ۵ مجلس و مدیر روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده ‌است. دستجردی هم‌اکنون عضو هیات علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه تهران با سمَت دانشیار است. انتظار زیادی بود تا روحانی و خاتمی هم در کابینه خود از زنان به‌عنوان وزیر استفاده کنند که این اتفاق رخ نداد و دلیل آن را در اظهارات 26 بهمن 98 روحانی می‌توان یافت: «اگر در دولت یک جمع ۲۰- ۳۰ نفر هستیم اگر خانم‌ها باشند غیر از معاونان رئیس‌جمهوری که دست رئیس‌جمهور باز است و می‌تواند معاون خانم بگذارد. در آن طرف هم دست را باز بگذارید. وزیر هم دست رئیس‌جمهور را باز بگذارید.»

یا محمدباقر نوبخت یکی از دیگر از مدیران دولت روحانی گفته بود: «من قصد دعوا ندارم اما می‌دانم رئیس‌جمهوری برای انتخاب وزیر زن چه کشید. اگر روزی پیش بیاید می‌گویم چه موانعی برای انتخاب وزیر زن وجود داشت.». عدم حضور وزیر زن در دولت خاتمی را هم زهرا شجاعی ریاست مرکز امور مشارکت زنان در دولت اصلاحات اینگونه بیان کرد: «آقای خاتمی تصمیم داشتند که وزیر زن منتصب کنند، ولی زمزمه‌اش که مطرح شد به ایشان پیام داده شد که اگر این کار انجام شود ما اعلام می‌کنیم حکومت اسلامی نیست و مردم مالیات نخواهند داد.» 

رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری 96 که کاندیدا شده بود، در پاسخ به این سوال که شما وزیر زن خواهید داشت؟ گفته بود: «بله. خانم‌هایی که می‌توانند در کارهایی نقش داشته باشند، می‌توانند بیایند. بحث کارآمدی است. یعنی اگر خانم کارآمدی باشد، می‌شود، اما ممکن است شما وزیر زن هم بگذارید.» اما در دولت سیزدهم خبری از وزیر زن نیست. حتی انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری گفته بود: «رئیس جمهوری وعده وزیر زن ندادند.» قالیباف به این نکته هم اشاره داشت که «پیشرفت زنان از افتخارات انقلاب اسلامی است. ببینید قبل و بعد از انقلاب سهم تحصیلات زنان چقدر تفاوت کرده است. پس از انقلاب زنان توانمند شده‌اند، اما مشکل ما آنجاست که از این ظرفیت و توانایی بهره نمی‌بریم. مایۀ تأسف است که از ما می‌پرسند چند وزیر و نماینده‌تان خانم هستند و ما می‌گوییم وزیر زن که نداریم. »

قالیباف به موضوع حجاب و عفاف هم این چنین اشاره کرد: «لایحه عفاف و حجاب یک لایحه قضائی است و قوۀ قضائیه تنظیم کرده است و به دولت رفته. دولت اصلاح کرده و با دوفوریت به مجلس آمده است. ما طبق تجربه جمعی‌مان، می‌دانیم که حجاب پیش از آنکه یک موضوع کیفری و جزائی باشد، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و هویتی و شرعی است. این بخش‌های اخیر هم اساس کار است. اگر قانون ما صرفا جرم‌انگارانه باشد، یعنی ناشیانه کار کرده‌ایم.»

رئیس مجلس تصریح کرد: «اگر دوفوریت رأی می‌آورد، ۷۲ ساعت بعد از تصویب دوفوریت باید به صحن می‌آمد و نماینده‌ها هم ظرف ۸ ساعت پیشنهادهای خودشان را می‌دادند و این کار عجولانه و ناپخته پیش می‌رفت. از سمتی معتقدیم اگر زمان‌بر شود و هنجارشکنی‌ها ادامه پیدا کند، بازگشت به وضع مطلوب سخت‌تر می‌شود. پس زمان برایمان مهم بود و یک‌فوریت آن را تصویب کردیم. وظایف دستگاه‌ها را در آن پیش‌بینی کردیم و برای تخطی از این قانون جرم‌انگاری کردیم. ما نمی‌خواستیم دوباره یک قانونی بنویسیم که باز دستگاه‌ها به آن عمل نکنند. حتی اقتصاد این حوزه و عرصه مد و لباس را هم در این طرح دیدیم. امیدواریم در محرم و صفر از کمیسیون به صحن بیاید و بررسی و تصویبش به اتمام برسد.»

خبرنگار : مطهره شفیعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار