رئیس انجمن ویروسشناسی:
ابراز نگرانی از خطر ترکیب دو واریانت لاندا و دلتا/ واکسیناسیون سرعت نگیرد، شاهد تلفیق ویروسهای تنفسی پاییز با واریانتهای کرونا خواهیم بود
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران با ابراز ابراز نگرانی از خطر ترکیب دو واریانت لاندا و دلتا گفت: طبق بررسیها، هنوز گزارشی از ویروس لاندا در کشور نشده، اما نگرانی که وجود دارد این است که جهشهای مختلف با هم ترکیب شوند و قدرت انتقال بالایی پیدا کنند که میتواند خیلی خطرناک باشد و مشکلات جدیدی را ایجاد کند.
آرمان ملی آنلاین - «علیجان تبرایی» رئیس انجمن ویروس شناسی ایران با اشاره به ویروس جهش یافتهی لاندا بیان کرد: ویروس لاندای کرونا از حدود ۷ الی ۸ ماهه اخیر در کشور پرو و آمریکای لاتین شایع شد که به تدریج توسعه یافت و به کشورهای دیگر رسید.
وی ادامه داد: طبق گزارشهای رسیده، ویژگی اصلی این ویروس مقاومت در برابر واکسن است که سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار میدهد و به همین دلیل این واریانت مهمتر شده است و قدرت انتقال بیشتری دارد.
تبرایی افزود: طبق بررسیها، هنوز گزارشی از این ویروس در کشور نشده، اما نگرانی که وجود دارد این است که جهشهای مختلف با هم ترکیب شوند و قدرت انتقال بالایی پیدا کنند که میتواند خیلی خطرناک باشد و مشکلات جدیدی را ایجاد کند.
وی با اشاره به خطر سهل انگاری مردم و عدم رعایت پروتکلها گفت: اگر روند واکسیناسیون سرعت بیشتری پیدا نکند، ممکن است با توجه به عفونتهای تنفسی فصل پاییز و تلفیق آن با واریانتها تحریک کنندگی بیشتری ایجاد شود.
تبرایی افزود: امیدوارم، اول انجام واکسیناسیون و ایجاد ایمنی ۸۰ درصد اتفاق بیفتد چون درباره ویروس آلفا با ۷۰ درصد هم ایمنی ایجاد میشود اما واکسیناسیون در واریانت دلتا باید به ۸۰ درصد برسد، که همین هم به زمان بیشتر نیاز دارد، بنابراین امیدوارم سرعت تولید و واردات به سمتی برود که نیازهای متنوع را تامین کند.
وی در رابطه با ویروس لاندا و تاثیر واکسیناسیون ادامه داد: ویژگی لاندا این است که در برابر سیستم ایمنی ما مقاومت میکند و شرایط را به سمتی برده که همه چیز کمی سخت شده، در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده ایمنی در برابر این واریانت نسبت به واریانتهای قبلی کمتر است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایلنا، ترابی با اشاره به احتمال بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید افزود: دو نکته وجود دارد، یکی اثر روانی، آموزشی و فیزیکی دانشآموزان است که دچار آسیب شده و از طرف دیگر طبق مطالعات انجام شده کودکان کمتر از بزرگسالان در کرونا آسیب دیدند و مشکلی که در رابطه با کودکان وجود داشت امکان انتقال به بزرگسالان است و میزان مرگ و میر کودکان به شدت پایین است و عمده کودکانی که مبتلا شدند دارای بیماریهای زمینهای و مشکلات از این دست بودند.
ارسال نظر