| کد مطلب: ۶۰۱۲۴۴
لینک کوتاه کپی شد

صیانت با استخاره!

بازهم طرح صیانت در مجلس حاشیه‌ساز شد؛ صیانتی که هدف آن به اذعان نویسندگانش ساماندهی و ارتقای امنیت فضای مجازی است اما تعداد موافقانش اندک است و بیش ازهمه طیف اصولگرایان دلواپس حامی تصویب و اجرای آن هستند. چندی پیش شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام و توئیتر فیلتر شدند که همزمان با آن بازار فروش فیلترشکن رونق گرفت. در زمان فیلتر شبکه‌های اجتماعی عنوان شد که موقتی است و پس از پایان اعتراضات در کشور شرایط مانند قبل می‌شود .

صیانت با استخاره!

آرمان ملی آنلاین روز گذشته در غیاب قالیباف، رئیس مجلس که به گفته دستیارش از مخالفان طرح صیانت فضای مجازی است، یکی از نمایندگان موافق این طرح اظهاراتی داشت که فضای بهارستان را تنش‌آلود کرد. مهرداد ویس‌کرمی یکی از حامیان طرح صیانت اظهارکرد:« طرح مربوط به فضای مجازی یکبار با رأی مجلس به‌صورت اصل ۸۵ (تصویب در کمیسیون) تصویب شد و بعد با جوسازی در این موضوع تشکیک به وجود آمد و در صحن رای‌گیری شد و صحن برای بار دوم به بررسی این طرح در کمیسیون مشترک رأی داد. در جلسه غیرعلنی به‌صورت غیرمتعارف رأی استمزاجی گرفته شد که در آنجا هم آرای مخالف و موافق نزدیک به هم بودند. در نهایت موضوع به صحن برگشت و از ادامه کار کمیسیون جلوگیری شد. این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سه سال از عمر مجلس می‌گذرد و ما هنوز یک قانون درباره فضای مجازی نداریم که مطالبه رهبری است، جنگ ترکیبی اخیر و فیلترینگ هم نشان داد که فیلترینگ منتظر قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی نمی‌ماند. این عیب بزرگ مجلس است که قانون‌گذاری را رها کرده و تصمیم‌گیری درباره فضای مجازی ندارد؛ لذا هیئت رئیسه باید این موضوع را در دستور کار مجلس قرار دهد. »


چرا شهامت انقلابی بودن را از دست داده‌ایم
در خلال صحبت‌های ویس‌کرمی، مصری، رئیس جلسه به او یادآور شد که قرار بود به‌عنوان مخالف پیشنهادی در طرح مالی افشاگران فساد صحبت کند که صحبت‌هایش خارج از موضوع است. ویس‌کرمی در واکنش به این صحبت‌های مصری گفت: مگر شما رفتارهای قانونی می‌کنید که از ما توقع دارید قانونی رفتار کنیم؟ مگر شما قانونی طرح فضای مجازی را کنار زدید؟ من اهل استخاره نیستم اما برای طرح این صحبت‌ها استخاره کردم خوب آمد. در مجلس باید جمع نظر بدهند و هیچ جای قانون نیامده که رئیس مجلس به جای کل مجلس تصمیم‌گیری کند. ویس‌کرمی ادامه داد: باید صحن مجلس درباره ادامه کار کمیسیون مشترک تصمیم‌گیری کند. از خردادماه به من قول دادند که این موضوع را بررسی می‌کنند الان چند ماه دیگر به خرداد سال آینده می‌رسیم و قرار است دوباره خدمت حضرت آقا برویم با چه رویی می‌خواهیم بگوییم که فضای مجازی ما قانون ندارد چرا در جمهوری اسلامی به‌عنوان ام‌القرای جهان اسلام، قانونی برای فضای مجازی نداریم حال این‌که فضای مجازی بسیاری از کشورها قانونمند هستند چرا شهامت انقلابی بودن را از دست داده‌ایم. وی گفت که اگر با هشدار ولی امر مسلمین از خواب بیدار نشویم با لگد دشمن بیدار می‌شویم اغتشاشات اخیر همه چیز را به خوبی نشان داد.


پاسخ نایب‌رئیس مجلس
عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر ویس‌کرمی ابتدا این سؤال را از او مطرح کرد که آیا خواسته شما این است که طرح مربوط به فضای مجازی در دستور کار جلسه علنی مجلس شورای اسلامی باشد که ویس کرمی به آن پاسخ مثبت داد. مصری در ادامه خطاب به ویس‌کرمی گفت: شاید بیش از ۱۰ جلسه من خدمت شما و آقای تقی‌پور و دوستان دیگر بودم که ساعت‌ها مسئله را مطرح کردید، شما صبح به من گفتید که این موضوع در جلسه علنی مطرح نشود اما الان می‌گویید در جلسه علنی مطرح شود؛ ما ان‌شاءا... در دستور کار می‌گذاریم و انجام می‌شود. وی ادامه داد: شاید بیش از ۱۰ جلسه کار محتوایی جلو رفته و کار متوقف نشده است، خیلی از وظایف در اختیار شورای‌عالی فضای مجازی است پس کشور معطل نبوده است. شورای‌عالی فضای مجازی و شورای‌عالی امنیت ملی اختیار تام داشته و خیلی خوب هم عمل کرده که آثار آن را می‌بینید اما ان‌شاءا... در صحن علنی مطرح می‌شود.


ارتباط مسمومیت با طرح صیانت!
برخی حامیان طرح صیانت به اظهارات و اقداماتی می‌پردازند که قابل تأمل است. مانند جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی که حتی مسمومیت دختران دانش‌آموز هم به توسعه اینترنت ربط دادند! درحالی‌که هنوز وزارت بهداشت عامل ایجاد مسمومیت در میان دختران دانش‌آموز را پیدا نکرده و از عوامل مختلفی درباره دلایل این مسمومیت و ماده‌ای که حالا دخالت تعمدی در رخ دادن بخشی از آن اثبات شده را نتوانستند شناسایی کنند، یک گروه تندروی حامی طرح صیانت به نام «جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی» متهم این اتفاق را توسعه دکل‌های اینترنت نسل پنج در کشور اعلام کرده است. این گروه به دبیری روح‌ا... مومن‌نسب، کارشناس برنامه‌های تلویزیونی درباره اینترنت که پیش‌تر با تئوری‌های عجیبیش نامش را سر زبان‌ها انداخته بود به بهانه این مسمومیت‌ها، باز به اینترنت تاخته‌اند. اما مخالفان صیانت هم پاسخ لازم را دارند. محمد سعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانه‌ای محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سیاست فیلترینگ در توییتی نوشت: «در چالش ارزی اخیر گفتند مسئله روانی است و رسانه‌ها مقصرند. در ماجرای دختران دانش‌آموز هم نقش اصلی را به رسانه‌ها می‌دهند. خب فیلترینگ را که در حد اعلاء انجام دادید، آیا هنوز روشن نشده ناکامی رسانه‌ای جبهه انقلاب با صیانت و مسدودسازی حل نمی‌شود؟»

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار