| کد مطلب: ۶۰۱۰۴۲
لینک کوتاه کپی شد

سفر لوکاشنکو به تهران؛ شروعی مجدد برای گسترش روابط ایران و بلاروس

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این که سفر لوکاشنکو شروع مجددی برای گسترش روابط ایران و بلاروس است، گفت: ارتباطات ایران و بلاروس در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا قابل بررسی و تامل است.

سفر لوکاشنکو به تهران؛ شروعی مجدد برای گسترش روابط ایران و بلاروس

ایسنا نوشت، حسن بهشتی‌پور در تحلیل خود از سفر الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس به تهران گفت: بلاروس یا همان روسیه سفید نیز از جمله کشورهایی است که خود در تحریم قرار دارد البته تحریم‌ها به گستردگی روسیه نیست، امکانات محدودی دارد اما از نظر جغرافیایی و ژئوپلیتیک در موقعیت مهمی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: بلاروس، متحد نزدیک روسیه است و طی دو سال اخیر که شاهد گسترش روابط ایران و روسیه بودیم، بلاروس هم از توسعه روابط دو کشور استقبال کرده است. البته ارتباطات ایران و بلاروس در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا در کنار روسیه، قزاقستان و چند کشور آسیای مرکزی قابل بررسی است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: اتحادیه اوراسیا مرکز خوبی است در جهت گسترش صادرات و تأمین نیازها، اما ایران در سطح معافیت های گمرکی با اتحادیه اوراسیا همکاری می‌کند که هنوز به عضویت کامل آن هم در نیامده است.
بهشتی پور ادامه داد: در سال های قبل صحبت از همکاری مدل شمال-جنوب بسیار مطرح بود اما اجرایی نمی‌شد بعد از این که روسیه با تحریم‌ها روبه‌رو شده به این نوع همکاری‌ها توجه ویژه‌ای داشته است تا بتواند از طریق بنادر ایران، مرز آذربایجان و دریای خزر نیازهای روسیه و همچنین روسیه سفید تأمین شود.
وی با بیان این که سفر لوکاشنکو به تهران شروع مجددی برای ادامه همکاری‌ها و گسترش روابط است، گفت: بلاروس اقتصاد محدودی دارد. آنچه مهم است جایگاه این کشور از نظر ژئوپلیتیکی و نزدیکی مناسبات با روسیه و اتحادیه اوراسیاست که از این منظر همکاری های دو جانبه توجیه پذیر است.اگر بلاروس خیلی بتواند در همکاری‌ها تأثیرگذار باشد در چارچوب اتحادیه اوراسیاست.
بهشتی پور در ارتباط با سیاست های دولت برای گسترش همکاری‌ها با کشورها خاطرنشان کرد: کلیت این مسئله تلاش درستی است که ایران انجام می‌دهد و مناسباتش را با کشورهای همسایه تقویت می‌کند، باید در عرصه بین‌الملل بازیگر فعالی باشیم و با همه کشورها روابط نزدیک برقرار کنیم و سیاست تعامل براساس منطق قدرت و نه ضعف را دنبال کنیم.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار