| کد مطلب: ۱۱۶۵۳۵۲
لینک کوتاه کپی شد

تحقق پیش‌بینی حسن روحانی / «عراقچی» بازار دلار و طلا را شوکه کرد!

بازار دلار و طلای ایران بعد از دور اول مذاکرات ایران و آمریکا کاملا تغییر کرد. دلار ۱۰۰هزار تومانی هم‌اکنون در کانال ۸۰ هزار تومان است.

تحقق پیش‌بینی حسن روحانی / «عراقچی» بازار دلار و طلا را شوکه کرد!

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ در روزهای اخیر، با داغ شدن اخبار مربوط به مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در مسقط، پایتخت عمان، موجی از خوش‌بینی در بازارهای ارز، طلا، سکه به وجود آمده است. این وضعیت منجر به کاهش قابل توجه قیمت‌ها در بازارهای مذکور شده است.

یکی از نکات کلیدی در این مذاکرات، حضور عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، بود. عراقچی که پیش از این به عنوان معاون سیاسی وزارت خارجه و همکار محمدجواد ظریف در مذاکرات هسته‌ای ۵+۱ فعالیت می‌کرد، این بار رهبری تیم ایرانی را در سفر به مسقط بر عهده دارد.

او در روز شنبه، ۲۳ فروردین، به همراه «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه، مجید تخت روانچی معاون سیاسی، کاظم غریب‌آبادی معاون بین‌الملل و حقوقی و دیگر مذاکره‌کنندگان ارشد در حوزه رفع تحریم‌ها و هسته‌ای، وارد عمان شد و پس از چند ساعت مذاکره با تیم آمریکایی  هر دو طرف اعلام کردند که گفت‌وگوها در فضایی سازنده و مثبت انجام شده و توافق کردند که دور بعدی مذاکرات شنبه آینده برگزار شود.

حضور عراقچی توجه فعالان بازار ارز و سکه را به خود جلب کرده زیرا یادآور جمله طنزآمیز حسن روحانی در اوایل فروردین ۱۴۰۲ است.

اثر عراقچی و ظریف در بازار دلار ایران

در آن زمان روحانی در دیدار نوروزی با مدیران ارشد دولت خود از سال‌های ۹۲ تا ۱۴۰۰ و همچنین حامیان و علاقه‌مندان به گفتمان اعتدال، گفت: «دیدید که با ذکر نام عباس عراقچی، قیمت دلار دو هزار تومان کاهش یافت» و با کنایه افزود: «به احتمال زیاد اگر آقای ظریف می‌رفت، این کاهش به ۵ هزار تومان می‌رسید!» در این لحظه، یکی از حاضران به شوخی گفت: «و اگر خود شما می‌رفتید، ۱۰ هزار تومان کاهش می‌یافت» که روحانی بلافاصله پاسخ داد: «دکتر ظریف هم از طرف ما می‌رفت.»

برخی از تحلیلگران سیاسی و اقتصادی در آن زمان اظهار می‌کردند که سخنان طنزآمیز حسن روحانی احتمالا نیشی سیاسی به فضای مذاکرات دولت سیزدهم و تأثیر چهره‌های دیپلماتیک بر بازار ارز است.

به همین منظور در این گزارش به بررسی واکنش بازارها نسبت به دور نخست مذاکرات هسته‌ای در دولت سیزدهم و دولت پزشکیان پرداخته است.

واکنش بازارها به اخبار مذاکرات در دولت سیزدهم

گفتنی است اولین دور مذاکرات احیای برجام در دولت سید ابراهیم رئیسی در تاریخ ۸ آذر ۱۴۰۰ (۲۹ نوامبر ۲۰۲۱) در وین آغاز شد. علی باقری کنی مذاکره‌کننده ارشد ایران که  رویکرد سختگیرانه تری نسبت به تیم مذاکرات دولت  روحانی داشت در آن زمان پس از پایان دور نخست گفتگوها از روند انجام شده ابراز رضایت کرد.

با این حال، مذاکرات گاهی به حالت تعلیق درمی‌آمد و در برخی موارد با امیدی کم دوباره آغاز می‌شد. آمریکا و اروپا بارها نارضایتی خود را ابراز کردند و به همین دلیل، بازارها بیشتر نگران شکست مذاکرات بودند تا اینکه به توافقی امیدوار باشند. به دلیل طولانی بودن، ابهام و عدم نتیجه‌گیری، بازارها واکنش‌های منفی بیشتری نشان دادند. دلار، سکه و طلا روندی صعودی و تورمی پیدا کردند، زیرا چشم‌انداز رفع تحریم‌ها نامشخص و تیره بود.

سرنوشت بازار ارز، طلا و سکه در روزهای قبل و بعد از نخستین دور از مذاکرات هسته ای در سال ۱۴۰۰ به چه سمتی حرکت کرد؟

قبل از آغاز مذاکرات، نرخ دلار حدود ۲۹,۴۱۰ تومان بود، اما در روز بعد از مذاکرات، این نرخ به تقریباً ۲۸,۹۳۰ تومان کاهش یافت که نشان‌دهنده افت حدود ۵۰۰ تومان در یک روز است.

علاوه بر این، قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار در روز ۸ آذر ۱۴۰۰ حدود ۱ میلیون و ۲۶۹ هزار تومان بود، اما در روز بعد از مذاکرات به ۱ میلیون و ۲۵۶ هزار تومان کاهش یافت.

همچنین، قیمت هر قطعه سکه امامی در روز ۸ آذر تقریباً ۱۲ میلیون و ۶۸۵ هزار تومان بود که پس از نخستین دور مذاکرات به ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.

کنایه ارزی روحانی درست از آب در آمد

در دولت چهاردهم، روند کاهشی قیمت‌ها نسبت به دوره قبل شدت بیشتری پیدا کرد. برخی تحلیلگران ارزی بر این باورند که این موضوع می‌تواند تأییدی بر اظهارات روحانی در دو سال پیش باشد.

طلا چقدر ارزان شد؟

قیمت طلا ۱۸ عیار در روز مذاکرات عراقچی با نماینده آمریکا در عمان بیش از ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافت و به زیر ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. همچنین، در روزهای بعد، تحت تأثیر جو روانی و هیجانی ناشی از مذاکرات، قیمت طلا به کانال ۶ میلیون تومان سقوط کرد.

کاهش بیش از ۲۰ هزار تومانی دلار با آغاز مذاکرات در دولت چهاردهم

قیمت دلار نیز که پیش از مذاکرات در سطح پله پنجم و ششم کانال ۱۰۰ هزار تومان قرار داشت، با آغاز مذاکرات به زیر این مرز روانی بازگشت و در روزهای پس از مذاکرات به سمت کانال ۸۰ هزار تومان حرکت کرد.

سقوط ۱۳ میلیونی سکه امامی

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی از کانال ۹۱ میلیون تومان به ۸۸ میلیون تومان کاهش یافت و سپس تا مرز ۷۸ میلیون تومان ریزش کرد.

در این وضعیت، برخی از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که تأثیر مثبت و ناگهانی این اخبار بر بازارها موقتی خواهد بود. تا زمانی که چشم‌انداز روشنی از نتایج مذاکرات هسته‌ای و متغیرهای اقتصاد کلان مشخص نشود، احتمال ادامه کاهش معنادار نرخ ارز، طلا و سکه چندان محتمل نیست.از این رو باید منتظر ماند و دید در روزها و ماه های آینده نرخ ارز، طلا و سکه در چه مسیری حرکت خواهند کرد.

 

 

 

منبع : اطلاعات آنلاین

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار