| کد مطلب: ۱۱۵۹۲۲۲
لینک کوتاه کپی شد

اولین قمر در عقرب اسفند تمام شد/ تاریخ دومین تاریخ نحس اسفند/ نظر آیت الله خامنه‌ای

قمر در عقرب به پدیده‌ای نجومی اشاره دارد که در آن کره ماه از زمینه صورت فلکی عقرب عبور می‌کند. این رویداد هر ماه قمری یک بار اتفاق می‌افتد و معمولاً دو تا سه روز به طول می‌انجامد. در تاریخ ستاره‌بینی، این پدیده به عنوان نشانه‌ای از وقایع شوم و نحس شناخته شده است.

اولین قمر در عقرب اسفند تمام شد/ تاریخ دومین تاریخ نحس اسفند/ نظر آیت الله خامنه‌ای

قمر در عقرب پدیده‌ای نجومی است که در آن ماه از صورت فلکی عقرب عبور می‌کند. این پدیده هر ماه قمری یک بار اتفاق می‌افتد و معمولاً دو تا سه روز به طول می‌انجامد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، قمر در عقرب پدیده‌ای نجومی است که در آن ماه از صورت فلکی عقرب عبور می‌کند. این پدیده هر ماه قمری یک بار اتفاق می‌افتد و معمولاً دو تا سه روز به طول می‌انجامد. این پدیده وجود دارد و یک واقعیت نجومی است. به این معنا که ماه در مدار خود به دور زمین، از مقابل صورت فلکی عقرب عبور می‌کند. این یک رویداد طبیعی و قابل مشاهده است که هر ماه قمری (حدود ۲۷.۳ روز) یک بار اتفاق می‌افتد. آنچه که مورد بحث است، تأثیرات و معنای این پدیده در باورهای سنتی، مذهبی است. بسیاری از فرهنگ‌ها و سنت‌ها، قمر در عقرب را زمان نامناسبی برای انجام برخی کارها می‌دانند و برای آن معانی خاصی قائل هستند.

برخی از علمای اسلامی در مورد قمر در عقرب بحث کرده‌اند. البته این موارد بیشتر به بحث‌های علمی و نجومی مربوط می‌شوند و به باورهای خرافی یا سوءتفاهم‌های عمومی در مورد این پدیده مربوط نمی‌شود.

تاریخچه و باورها

ریشه باور به نحس بودن قمر در عقرب به دوران باستان بازمی‌گردد. در آن زمان، اعتقاد بر این بود که حرکات اجرام آسمانی بر سرنوشت انسان‌ها تأثیرگذار است. صورت فلکی عقرب نیز به دلیل شکل ظاهری و ارتباط با نیش عقرب، نمادی از خطر، آسیب و بدشانسی تلقی می‌شد. بنابراین، عبور ماه از این صورت فلکی به عنوان زمانی نامناسب برای شروع فعالیت‌های مهم در نظر گرفته می‌شد.

در متون دینی و روایات اسلامی نیز به این موضوع اشاره شده است. در این روایات، تأکید شده است که در زمان قمر در عقرب از انجام برخی کارها پرهیز شود. با این حال، باید توجه داشت که هیچ دلیل علمی قطعی برای این باور وجود ندارد. امروزه، بسیاری از افراد با استناد به تحقیقات علمی و بدون توجه به خرافات، به این موضوع می‌پردازند.

روزهای قمر در عقرب اسفند ۱۴۰۳

طبق محاسبات نجومی، در اسفند ماه سال ۱۴۰۳ دو بار قمر در عقرب اتفاق می‌افتد:

دوره اول: از ۳۰ بهمن ساعت ۳:۰۵ شروع و در ۲ اسفند ساعت ۱۶:۴۳ به پایان می‌رسد.

دوره دوم: از ۲۷ اسفند ساعت ۱۱:۳۸ آغاز و در ۲۹ اسفند ساعت ۲۲:۰۵ به پایان می‌رسد.

کارهایی که در روزهای قمر در عقرب باید از آن‌ها پرهیز کرد

بر اساس باورهای سنتی و برخی توصیه‌ها، در این ایام باید از انجام برخی کارها خودداری کرد. این کارها عبارتند از:

عقد و نکاح: شروع زندگی مشترک در این ایام توصیه نمی‌شود.

مسافرت: بهتر است سفرهای غیرضروری به تعویق بیفتد.

اقدام برای بچه‌دار شدن: تلاش برای بارداری در این ایام ممکن است مطلوب نباشد.

افتتاح کسب و کار: شروع فعالیت‌های تجاری جدید در این بازه زمانی توصیه نمی‌شود.

تعیین نام: انتخاب نام برای نوزادان در این ایام مناسب نیست.

شروع کارهای بزرگ: بهتر است از انجام کارهای مهم و بزرگ در این ایام خودداری شود.

حجامت: انجام حجامت در این ایام توصیه نمی‌شود.

شروع کار جدید: شروع یک شغل یا فعالیت جدید در این بازه زمانی مناسب نیست.

راه‌کارهایی برای رفع نحوست

اگرچه باور به نحس بودن قمر در عقرب ریشه در اعتقادات قدیمی دارد، اما برخی راهکارها برای مقابله با این باورها وجود دارد:

صدقه دادن: صدقه دادن در ابتدای روز می‌تواند بلایا و حوادث ناگوار را دفع کند.

خواندن آیه‌الکرسی و سوره‌های معوذتین (فلق و ناس): این آیات در روایات اسلامی برای محافظت از بلاها توصیه شده‌اند.

توکل به خدا و پرهیز از وسواس: اعتقاد به قمر در عقرب نباید منجر به نگرانی یا ترس بیش از حد شود. باید به قدرت الهی توکل کرد و از وسواس و نگرانی پرهیز کرد.

قمر در عقرب پدیده‌ای نجومی است که در طول تاریخ مورد توجه بوده است. اگرچه هیچ دلیل علمی قطعی برای تأثیر منفی این پدیده بر زندگی انسان وجود ندارد، اما باور به آن در فرهنگ‌های مختلف ریشه دارد. آگاهی از این باورها و رعایت توصیه‌هایی مانند پرهیز از انجام برخی کارها در این ایام، می‌تواند به کاهش نگرانی‌ها و ایجاد آرامش ذهنی کمک کند. مهم‌ترین نکته این است که از وسواس و نگرانی بیش از حد پرهیز کرده و به قدرت الهی توکل کنیم.

نظر آیت الله خامنه‌ای درباره برگزاری مراسم ازدواج در ایام قمر در عقرب ۱۴۰۳

کانال فقه و احکام رهبر معظم انقلاب اسلامی در شبکه مجازی جدیدترین استفتاء از معظم‌له را در خصوص برگزاری مراسم ازدواج در ایام قمر در عقرب منتشر کرده است.

سؤال: با توجه به اینکه در هر ماه قمری، برخی روزها قمر در عقرب است، آیا برگزاری مراسم ازدواج در این روزها اشکال دارد؟

جواب: در ایام قمر در عقرب، اجرای صیغه عقد نکاح کراهت دارد، اما برگزاری مراسم ازدواج بلامانع است.

همچنین در پاسخ به سوالی‌که آیا باید به روز‌های قمر در عقرب اهمیت داد و از انجام کار‌هایی که در این مورد نهی شده پرهیزکرد؟ فرمودند: مانعی ندارد.

نتیجه‌گیری: با توجه به توصیه‌های دینی و نجومی، بهتر است در ایام قمر در عقرب از انجام برخی اعمال خودداری کرده و تصمیمات مهم را به زمان دیگری موکول کنیم.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار