گزارش «آرمان ملی» از واکنشها به ثبت نام علی لاریجانی
شوک صبح جمعه به تندروها
آرمان ملی– مطهره شفیعی: مهمترین چهره سیاسیای که در ثبتنامش برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری تردیدهایی وجود داشت، روز گذشته به وزارت کشور رفت و نام خود را بهعنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت کرد. علی اردشیر لاریجانی سابقه ۳ دوره نمایندگی و ریاست مجلس شورای اسلامی (دورههای هشتم، نهم و دهم)، ریاست سازمان صداوسیما (از بهمن ۱۳۷۲ تا خرداد ۱۳۸۳)، سرپرستی و فعالیت بهعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (از تیر ۱۳۷۱ تا بهمن ۱۳۷۲) در کارنامه سوابق خود دارد.

لاریجانی متولد ۱۳ خرداد ۱۳۳۶ است و تاکنون یک مرتبه نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده است؛ او در رقابتهای انتخاباتی نهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ در رقابت با اکبر هاشمیرفسنجانی، محمود احمدینژاد، مهدی کروبی، محمدباقر قالیباف، مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده با کسب یک میلیون و ۷۱۳ هزار و ۸۱۰ رای نفر ششم شد. لاریجانی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ نیز برای داوطلبی نامزدی انتخابات ثبتنام کرد اما صلاحیتش مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت.
*توئیت معنادار لاریجانی
لاریجانی شامگاه پنجشنبه با انتشار یک توئیت شوک بزرگی به مخالفانش وارد کرد. او با انتشار توئیتی که صفحه اسنپ با یک مبداء (بیت رهبری) و دو مقصد (اول وزارت کشور و دوم پاستور) را نشان میداد، حضورش در انتخابات را تایید و صبح جمعه نامش را وارد لیست کاندیداهای انتخابات کرد. این حضور بعد از آن ردصلاحیت در انتخابات ۱۴۰۰ و گلایه رهبر انقلاب از جفا رخ داده در حق او از سوی شورای نگهبان را باید یکی از مهمترین اتفاقات انتخاباتی تا این لحظه دانست. لاریجانی با همین توئیت فضای مجازی و موازی با آن فضای رسانهای را در آخرین ساعات روز پنجشنبه ۱۰ خرداد بههم ریخت. مهدی غضنفری، وزیر احمدینژاد در واکنش به توئیت علی لاریجانی نوشت: «ما باید با مردم باشیم... مردم که همیشه هستند، آنها در مسیر انقلاب و آزادی حرکت میکنند...» همچنین امیرحسین ثابتی نماینده تندرو مجلس در پاسخ به توئیت علی لاریجانی که نوشته بود: «بدون شما به مقصد نمیرسیم»، پاسخ داد: «هیچ رانندهای سفر شما را قبول نکرد.» این پاسخ ثابتی با واکنش آذری جهرمی روبهرو شد و او در توئیتی کنایهآمیز نوشت: «کاسب افزایش هزینه سفر نباشید.» عبدالرضا داوری، چهره سیاسی که پیشتر در دولت احمدینژاد حضور داشته و این روزها از مخالفان اوست در توئیتی نوشت: «دکتر علی لاریجانی، نماد عقلانیت و توسعهگرایی ایران، برای مقابله با تحجر و بنیادگرایی آمد. توسعهگرایان ایران، متحد شوید.» هاتف صالحی، فعال رسانهای در توئیتر نیز با انتشار پست علی لاریجانی نوشت: «با افتخار در خدمتتان خواهم بود. امضاء: یک راننده اسنپ.»
*وعده حل مشکلات معیشتی به مردم
به هر حال علی لاریجانی صبح جمعه با ثبتنامش درانتخابات ریاست جمهوری، شوک اصلی را به تندروها وارد. او پس از ثبتنام اظهار کرد: ابتدا به ساحت نورانی امام بزرگوار ادای احترام میکنم و یاد شهدای گرانقدر اخیر و رئیسجمهور سختکوش و متواضع و همراهان ایشان را گرامی میدارم و ضمن همدردی با مردم مظلوم و مقاوم غزه و رفح به سردار عزیز مقاومت شهید سلیمانی ادای احترام میکنم. وی خطاب به مردم ایران گفت: امروز شرایط معیشتی سخت است و مردم انتظار دارند حکومت راهحل درستی برای مشکلات بیابد؛ آیا این مشکلات حل شدنی است؟ آری! برخی کشورها وضعی به مراتب پیچیدهتر از ما داشتند ولی توانستند آن را حل کنند؛ باید با تکیه بر توان داخلی از تجارب بینالمللی نیز بهره بگیریم. لاریجانی تصریح کرد: هدف اساسی این تغییرات عدالت اجتماعی و پیشرفت ملی در همه بخشهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی و سیاست خارجی است؛ عدالت به این معناست که هر کس به حق خود برسد و پایه این حق، حقوق فطری انسانها است و دولت باید زمینه رشد آن را فراهم کند؛ در این مسیر ما به ملت قوی و دولت زمینهساز نیاز داریم. وی افزود: در این الگو، دولت جایگزین ملت نمیشود ولی بستر متوازن برای مشارکت و رقابت مردم در همه حوزهها را فراهم میکند و آزادیهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای این امر ضرورت دارد و زمانی برای از دست دادن نداریم. لاریجانی عنوان کرد: برای عبور از موانع باید از روشهای منسوخ ارتفاع بگیریم، یکی از الزامات تحقق این امر وحدت ملی بر مبنای شعارهای اصلی انقلاب است؛ جامعه ما به اندازه زیادی از اختلافات آسیب دیده است. در دولت مدنظر من، هر کاربلد و توانایی با هر سلیقه سیاسی به کار گرفته میشود و دولت باشگاه یک حزب و یک جناح نیست. بهجای نگاه تمرکزگرا و از بالا به پایین، زمام امور مناطق ایران عزیز در اختیار نخبگان استانی قرار میگیرد. وی تصریح کرد: دومین ابزار عبور از موانع قرارگرفتن پیشرفت بهعنوان مسأله اصلی در تعاملات دیپلماسی است. دیپلماسی کشور باید پیشرفت ایران را مساله اصلی تعاملات خود قرار دهد؛ راهبرد ایران بهعنوان قدرت مهم منطقه این است که کل منطقه امن و قدرتمند باشد. امروز ایران عزیز با تمدن کهن، نقشآفرین صحنه بینالمللی است و همکاری خود را با قطبهای جهانی صرفا بر اساس منافع ملی و امنیت ملی تعریف میکند؛ در این میان حل مساله تحریمها برای گشایش اقتصادی جزو اولویتهای دیپلماسی خواهد بود. مبنای تعاملات چه در سطح منطقه و چه بینالمللی به نحو غالب با تکیه بر مزیتهای رقابتی بر محور توسعه اقتصادی خواهد بود و البته بنیه دفاعی قوی برای نیروهای مسلح با توجه به شرایط ایران نیز مدنظر است. لاریجانی ادامه داد: تنها با روش علمی میتوان مشکلات را حل کرد نه با شعار و نظرات غیرتخصصی، پیامبر ما فرمودند که «ای پسر مسعود! هرگاه به کاری پرداختی آن را با دانش و خرد انجام بده» لاریجانی همچنین گفت: مبارزه با فساد و شفافیت چهارمین ابزار عبور از موانع است. در مقوله اقتصاد علاوه بر محوریت تولید و اشتغال، مبارزه با علل فساد مهمتر از برخورد با معلولهاست؛ اگر دولت جایگزین ملت شود، شفافیت بیشتر شود و مقررات زائد تقلیل یابد زمینه فساد از بین میرود. با دولت فربه و مداخلهگر در همه امور مردم، حتما ره به جایی نمیبریم. شهید آیتا... مطهری فرمودند حکومتها ممکن است آرمانهای متعالی داشته باشند اما اگر از اقتصاد سالم و ثروتزا برخوردار نباشند به هیچیک از آنها نمیرسند؛ بنابراین تاکید ما در این مقطع زمانی بر توسعه اقتصاد ملی، یک ضرورت اجتنابناپذیر برای نجات کشور است.
*توئیت لاریجانی پس از ثبتنام
علی لاریجانی پس از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: برای عبور از موانع، باید از روشهای منسوخ، #ارتفاع بگیریم، «ملت قوی، دولت زمینهساز». او همچنین در شبکه اجتماعی ایکس به زبان عربی، نوشت: «راهبرد ایران، بهعنوان قدرت مهم منطقه این است که «کل منطقه» امن و قدرتمند باشد. توانمندی نظامی و دفاعی نه تنها تضمینکننده امنیت ایران، بلکه پشتوانه امنیت منطقه هم هست.
*آذری جهرمی، سخنگوی ستاد لاریجانی؟
«برنا» نوشت: «پس از ثبتنام علی لاریجانی برای کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری، شنیدههای خبرنگار «برنا» حاکی از آن است که محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی احتمالا بهعنوان سخنگوی ستاد انتخاباتی علی لاریجانی منصوب خواهد شد. پیشتر احتمال میرفت آذریجهرمی هم کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شود اما او اعلام کرد که اگر گزینههای شایستهای بیایند، کاندیدای انتخابات نخواهد شد.»
ارسال نظر