ممنوعیت توزیع رایگان کیسههای پلاستیکی
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره ماده ۲ آیین نامه حذف پلاستیک کمتر از ۲۵ میکرون گفت: بر اساس آن وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ترتیبی اتخاذ کند تا تولیدکنندگان کیسههای پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون طی یک برنامه پنجساله، سالانه ۲۰ درصد از ظرفیت تولیدی خود را با کیسههای سازگار با محیط زیست جایگزین کنند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ، شهریور ماه سال گذشته بود که علی سلاجقه - رییس سازمان حفاظت محیط زیست- از تدوین آیین نامه حذف پلاستیک کمتر از ۲۵ میکرون خبر داد و آن را دستاورد خوبی توصیف کرد. او آذرماه سال جاری از نهایی شدن شیوهنامه پلاستیکهای زیست تخریبپذیر در سازمان ملی استاندارد خبر داده و گفته بود: قرار بود تیر ماه این اتفاق بیفتد اما با چند ماه تأخیر محقق شد.
دکتر مهدی خادم ثامنی مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت اجرای آییننامه حذف پلاستیکهای با قطر کمتر از ۲۵ میکرون به ایسنا گفت: آییننامه کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی در مهر ماه ۱۴۰۱ ابلاغ شد. این آییننامه مشتمل بر ۱۰ ماده میشود که ماده ۱ درباره تعاریف است.
وی با بیان اینکه بر اساس ماده ۲ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ترتیبی اتخاذ کند تا تولیدکنندگان کیسه های پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون ، از تاریخ ابلاغ این آیین نامه طی یک برنامه پنجساله، سالانه ۲۰ درصد از ظرفیت تولیدی خود را با کیسههای سازگار با محیط زیست یا زیست تخریب پذیر جایگزین کنند، اظهار کرد: ماده ۲ این آییننامه به مرحله اجرا در آمده است و استاندارد آنها تصویب شد. شیوه نامه آن نیز در حال انجام است همچنین در جهت همکاری برای اجرای آن وزارت صمت نظر خود را اعلام کرد. ما منتظر نظر اداره اقتصاد و دارایی هستیم که شیوهنامه ماده ۲ را ابلاغ کند.
خادم ثامنی اضافه کرد: در حال پیگیری هستیم تا استاندارد ملی آن تدوین و تصویب و برای کارگروه ملی سازمان ملی استاندارد ارسال شود تا در شورای ملی سازمان ملی استاندارد تبدیل به استاندارد اجباری می شود.
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: شیوهنامه ماده ۳ نیز توسط وزارت صمت تدوین، تصویب و ابلاغ شد. بر اساس آن توزیع رایگان کیسههای پلاستیکی ممنوع شده است.
خادم ثامنی در پایان با اشاره به قابلیت این آییننامه و اولویت اجرایی آن در کشور خاطرنشان کرد: همه استانها اولویت اجرای آیین نامه حذف پلاستیکهای با قطر کمتر از ۲۵ میکرون را دارا هستند و این آییننامه در بیشتر استانها در حال انجام است.
ارسال نظر