| کد مطلب: ۱۰۶۷۳۵۵
لینک کوتاه کپی شد

چرا به تقویت موها بعد از کاشت مو نیاز داریم؟

چرا به تقویت موها بعد از کاشت مو نیاز داریم؟

کاشت مو روشی کارآمد برای بازیابی موهای از دست رفته است که در نقاط مختلف دنیا، از طرفدارای زیادی برخوردار است. برای دستیابی به موهایی زیبا و پرپشت، نکات مختلفی را باید رعایت کنیم که از انتخاب پزشک و کلینیک مطمئن گرفته تا اجرای روش های مراقبت و تقویت موها گسترده اند. از این رو، تصمیم گرفتیم که در این مقاله به بررسی روش های تقویت موها بعد از کاشت مو بپردازیم. برای محقق شدن این هدف، از علت نیاز به تقویت موها بعد از کاشت مو شروع می کنیم تا درنهایت به انواع روش های تقویت مو برسیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کاشت مو چیست؟

موهای ما در طول سال های عمر، دچار تغییرات زیادی می شوند؛ یکی از این تغییرات، ریزش مو است. دلایل مختلفی می توانند سبب ریزش مو شوند؛ از علل ارثی و هورمونی گرفته تا کمبود ویتامین و املاح ضروری بدن یا حتی افزایش استرس! برخی از این دلایل باعث ریزش موی مقطعی شده و برخی نیز باعث از دست رفتن دائمی موها می شوند. بنابراین خیلی مهم است که ابتدا دلیل ریزش موی خود را با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم. با توجه به دلایل مختلف ریزش مو، روش های درمانی متعددی نیز وجود دارند که یکی از موثرترین آنها کاشت مو است.

کاشت مو روشی قطعی و کم عارضه برای بازیابی موهایی است که دیگر امکان رشد و نمو ندارند. روش های متعددی برای کاشت مو وجود دارد که پایه همه آنها مبتنی بر انتقال فولیکول های سالم و مقاوم به درمان، به نقاط کم پشت یا طاس است. پس از اینکه کاشت مو نزد پزشکی متخصص و متبحر و در مرکز کاشت موی تخصصی صورت گرفت؛ گام بعدی اجرای دستورالعمل ها و مراقبت های پس از کاشت مو است. اگر این گام را نیز با موفقیت سپری کردید، پزشک به سراغ راه های تقویت موها می رود. در ادامه می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که چرا نیاز به راه های تقویت موها بعد از کاشت مو داریم؟ و چگونه می توانیم موهای خود را بعد از کاشت، تقویت کنیم؟

چرا به تقویت موها بعد از کاشت مو نیاز داریم؟

کاشت مو بر این منطق استوار است که برخی از گرافت های موی سر – که معمولا در ناحیه پشت سر قرار دارند – نسبت به ریزش مقاوم اند. به این معنا که با انتقال این گرافت ها به نقاط کم مو، می توان شاهد رشد مجدد آنها شد و احتمالا تا آخر عمر بر روی سر باقی بمانند. منتها این قضیه یک نقطه پنهان دارد؛ درست است که موهای انتقال داده شده در برابر ریزش مقاوم اند و شاید تنها با گذشت زمان و افزایش سن کمی از آنها دچار ریزش شوند؛ با این حال موهای طبیعی سر، هنوز هم در معرض ریزش قرار دارند.

پس هدف از تقویت موها بعد از کاشت مو عبارت است از:

  • به حداقل رساندن ریزش مو در نواحی کاشته شده و کمک به فولیکول ها برای ساخت هرچه بهتر موها؛
  • کاهش احتمال ریزش در نواحی دیگر سر که پیش بینی می کنیم طبق الگوی پیشرفت ریزش مو، در آینده دچار طاسی شوند.

مزوتراپی مو بعد از کاشت

راه های مراقبت از موها بعد از کاشت مو

اگرچه تقویت موها بعد از کاشت مو، امری مهم تلقی می شود؛ با این حال فراموش نکنید که اولین گام پس از کاشت مو، مراقبت از موها است. در واقع، نمایان شدن نتایج کاشت مو، امری زمانبر است و نیاز به شکیبایی شما دارد. در گام اول پس از کاشت مو، نیاز دارید که با رعایت دقیق دستورالعمل های مراقبتی که توسط پزشک توصیه می شود، مراقب گرافت های تازه کاشته شده باشید. در این مرحله، روش های تقویت مو هیچ کاربردی ندارند.

در گام اول باید مراقب باشید که زخم های موجود در ناحیه گیرنده، کنده نشوند؛ چرا که آسیب به این زخم ها باعث از بین رفتن گرافت های ناحیه مربوطه می شود. بنابراین از دست کاری و یا خاراندن ناحیه کاشت، به شدن خودداری کنید. هنگام باز کردن پانسمان نیز باید با آرامش رفتار کنید و ابتدا گاز یا باند را مرطوب کنید تا به راحتی از سر جدا شود. همچنین بایستی در هنگام پوشیدن و درآوردن لباس نیز مواظب گرافت ها باشید.

نکته دیگر آن است که استفاده از محلول‌ها، کرم ها یا داروهای موضعی مراقبت از زخم یا تقویتی برای ناحیه گیرنده توصیه نمی شود. اما برای بهبود زخم های ناحیه بانک مو می توانید روزی دو بار (صبح و شب) از ژل بپانتن استفاده کنید. روزهای ابتدایی زمان مناسبی برای استفاده از داروهای موضعی و سایر راه های تقویت موها بعد از کاشت مو نیستند و این موارد را باید به آینده موکول کنید.

برای شست و شوی ناحیه گیرنده نیز حتما مراقب باشید که تا زمان جای گیری و بهبود گرافت ها، از سابیدن پوست خودداری کنید. می توانید اسفنجی را وارد محلول آب و کف کنید و به آرامی بر روی سر قرار دهید. برای خشک کردن سر نیز به هیچ عنوان از حوله یا سشوار استفاده نکنید و اجازه دهید سر با قرارگیری در هوای آزاد خشک شود.

راه های تقویت موها بعد از کاشت مو

همانطور که قبلا اشاره نمودیم، ریزش مو علاوه بر ناحیه گیرنده ممکن است در ناحیه برداشت یا بانک مو نیز اتفاق بیفتد. اما راه هایی وجود دارد که با استفاده از آنها می توان جلوی ریزش موها را تا حد خوبی گرفت.

قرص آهن، زینک پلاس و ویتامین ها

آهن از طریق تقویت سنتز هموگلوبین، به بهبود انتقال اکسیژن در بدن کمک خواهد کرد. به همین دلیل پزشک بعد از پیوند مو، قرص آهن را برای شما تجویز می‌کند. کسانی که کم خونی دارند باید قبل از اقدام به کاشت مو، درمان را شروع کنند. زینک نیز برای تقویت و رشد بسیار موثر است؛ همچنین زینک باعث افزایش قدرت جذب ویتامین و مواد معدنی توسط بدن و افزایش سنتز پروتئین ها می شود. ویتامین هایی مانند ب کمپلکس و ویتامین D نیز در رشد موها تاثیرگذارند.

علاوه بر مصرف این مکمل ها، گنجاندن مواد غذایی حاوی این ویتامین ها نیز به رشد موها کمک بسیاری می کنند.

قرص فیناستراید

قرص فیناستراید مانع از تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروسترون می شود که علت ریزش موی ارثی است. طبق مطالعات انجام شده، فیناستراید در طول ۲ تا ۵ سال می تواند ریزش مو را متوقف یا بسیار آهسته کند. نیمی از مصرف کنندگان این دارو در سال اول و ۶۶ درصد از مصرف کنندگان در سال دوم به افزایش تراکم موی قابل مشاهده دست می یابند. فیناستراید تنها برای درمان یا به بیان بهتر کاهش روند پیشرفت ریزش مو با الگوی مردانه یا ریزش موی ژنتیکی در مردان موثر است. از عوارض جانبی این دارو می‌توان به افت عملکرد جنسی اشاره کرده که در حدود ۲ درصد از مصرف کنندگان این دارو مشاهده شده است.

ماینوکسیدیل

کسانی که قبل از کاشت مو از محلول ماینوکسیدیل در نواحی مستعد ریزش استفاده می کردند، باید بعد از کاشت مو و تا زمان بهبود کامل زخم ها مصرف آن را متوقف کنند. زیرا مایع ماینوکسیدیل حاوی پروپلین گلیکول است که باعث التهاب و آزار پوست می شود. اما پس از التیام زخم ها و رفع قرمزی پوست سر، می توان بنابر نظر پزشک، مصرف آن را از سر گرفت.

ماینوکسیدیل باعث بهبود خون رسانی به فولیکول های سر می شود. برای آقایان، ماینوکسیدیل ۵ درصد و برای خانم ها ماینوکسیدیل ۲ درصد توصیه می شود. مصرف دوز بالا در خانم ها باعث رشد موهای صورت می شود. حدود ۳۰ درصد از مصرف کنندگان ماینوکسیدیل، در سال اول افزایش تراکم و ضخامت مو را تجربه می کنند.

ماینوکسیدیل

مزوتراپی

ماینوکسیدیل و فیناستراید درمان استاندارد ریزش مو هستند ولی متاسفانه تنها روی ۶۰ تا ۷۰ درصد از بیماران جواب می دهند. همچنین برخی از افراد نیز نسبت به این داروها حساس هستند و دچار عوارض جانبی می شوند. برای تقویت موها بعد از کاشت مو در این افراد، می توان از مزوتراپی استفاده نمود. مزوتراپی را می توان از ماه چهارم بعد از کاشت مو، آغاز نمود. در مزوتراپی، مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو مانند بیوتین، ویتامین‌های گروه B و ویتامین A، روی، سلنیوم و سیلیکون، به لایه میانی پوست سر تزریق می شوند.

کاشت موی مجدد

اگر فکر می کنید که هنوز به تراکم و پرپشتی دلخواه نرسیده اید، می توانید کاشت موی ترمیمی را مد نظر داشته باشید. بین جلسات کاشت مو باید حدود ۱ سال فاصله وجود داشته باشد تا ابتدا نتیجه‌ی نهایی کاشت موی ابتدایی را ببینیم، سپس برای تکرار کاشت مو تصمیم بگیریم.

دستگاه های لیزر درمانی

استفاده از نور لیزرهای کم توان، روشی برای تقویت فولیکول های مو است. در این روش، از دیودهای ساطع کننده نور برای تحریک فولیکول های مو استفاده می شود. این دستگاه موها را شانه می کند تا از رشد سالم مو نیز پشتیبانی شود. این روش کاملا بدون درد و عوارض جانبی است اما هنوز شواهد علمی آن بر روی تقویت موها بعد از کاشت مو، مشخص نشده است.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار